Datuve :: Programma, kas pārspēj jebkuru pokera spēles dalībnieku

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 105

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 105

Datuve.lv video
Top.LV

Programma, kas pārspēj jebkuru pokera spēles dalībnieku

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.01.11 09:32  


Apvienojoties programmatūru izstrādātāju un pokera spēles pētnieku komandai no Alberta Universitātes, ir radīta programma, kas spēj pilnībā sakaut šīs spēles dalībniekus – cilvēkus. Komanda šim mākslīgajam intelektam ir devusi nosaukumu „Cepheus”.

„Cepheus” komanda apgalvo, ka programma ir perfekta – tu vari ar to sacensties kaut vai visa mūža garumā, bet tik un tā nespēsi uzvarēt. Pat tad, ja tu uzvarētu kādā no spēlēm, pēc statistikas datiem programma tik un tā nekad netiks pārspēta kopējā rezultātā. Izstrādes komanda pokera „ekspera” programmu veidoja pēdējo desmit gadu garumā, bet tai bija nepieciešami vien nieka divi mēneši, lai to „apmācītu”.

Pētnieki nenodarbojās ar visas informācijas ieprogrammēšanu, bet tikai iemācīja tai pokera spēles noteikumus. Izmantojot 4 tūkstošus centrālo procesoru, „Cepheus” izspēlēja mačus pati ar sevi, izvērtējot neaptverami lielu gājienu skaitu ik sekundi. Sistēma mācījās no katras piedzīvotās uzvaras un zaudējuma, apgūstot to, kā arvien labāk un labāk spēlēt turpmāk.

Pagaidām „Cepheus” netiks laists tirgū, taču ir radīta mājaslapa, kurā ikviens var vismaz mēģināt sakaut pokera spēles „ģēniju”.

Saistītie raksti