Datuve :: EQ-Radio - ierīce, kas izmantot bezvadu signālus emociju noteikšanai

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 136

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 136

Datuve.lv video
Top.LV

EQ-Radio - ierīce, kas izmantot bezvadu signālus emociju noteikšanai

Ievietoja: Draxo @ 2016.10.16 10:12  

MIT Datorzinātņu un mākslīgā intelekta laboratorijas (CSAIL) pētnieki ir izstrādājuši ierīci, kas spēj noteikt personas noskaņojumu, izmantojot tikai bezvadu signālus - vairāk nav nepieciešami "noskaņojuma gredzeni" jeb īpašas uzvelkamas ierīces. Ierīcei ir dots nosaukums EQ-Radio.

Ierīce māk identificēt tādas emocijas kā dusmas, prieku, skumjas un laimi, uztverot bezvadu signālu iedarbību uz personas ķermeni, tādējādi analizējot elpošanu un sirdsritmu. Tālākā analīze atklāj individuālus sirdspukstu un elpošanas ciklus, kurus tālāk mašīna analizē emociju atpazīšanai.

EQ-Radio

Īpaši iespaidīgu šo tehnoloģiju padara tas, ka tās lietotājam nav nepieciešams uzvilkt nekāda veida monitorēšanas ierīces vai sensorus uz ķermeņa. Pētnieki apgalvo, ka viņu ierīce precizitātes ziņā ir tādā pašā līmenī kā elektrokardiogrammu sistēmas.

Ierīcei ir vairāki praktiski pielietojumi, piemēram - filmu veidotāji var to izmantot, lai labāk noteiktu cilvēku emocijas filmas seansa laikā. Tāpat arī EQ-Radio var izmantot, lai izveidotu viedās tehnoloģijas, kas pielāgotu apgaismojumu, mūziku vai temperatūru atkarībā no lietotāja noskaņojuma.

Tā kā ierīce spēj darboties pat bez mērķauditorijas ziņas vai atļaujas, tad tā var izrādīties noderīga arī likumsargiem.

Saistītie raksti