Datuve :: Datorprogramma raksta pievilinošus virsrakstus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 94

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 94

Datuve.lv video
Top.LV

Datorprogramma raksta pievilinošus virsrakstus

Ievietoja: Xan @ 2015.10.16 13:03  

Ar šādiem virsrakstiem ir pilns internets. Mājaslapām vērtību sver klikšķu un apmeklējuma skaitā, tāpēc daudziem ir pilnīgi vienalga, kas notiek pēc tam, kad esi nonācis viņu lapā. Tiek izmantoti visādi virsraksti, lai piesaistītu, bet satura pretī nav nekāda. “Vai vēlies redzēt kailu Skārletu Johansoni?” jautā virsraksts, bet ieejot šajā adresē teksts vēsta “Mēs arī. Neatkarīgi no tā, Origo šonedēļ ir ļoti lēti ledusskapji...” Varētu šķist, ka šādu lapu ātri iznīktu, bet uz katru cilvēku, kurš to atpazīst kā viltus lapu, kāds 100 ieies paskatīties.

Ir pat lielas lapas, kas ar to vien nodarbojas. Katru dienu tajās neapmaksāti interni raksta “17 fakti par apelsīniem, kas tevi šokēs”, “20 veidi kā nomest svaru bez amputācijas” un “100 iemesli kāpēc tev ir taisnība un nevienam citam nav.” Tieši to visvairāk šēro Facebook un Tviterī, līdz ar to tieši tas ir tas, ko vajag.



Norvēģis Lars Eidns izveidojis algoritmu, kas pats raksta šādus virsrakstus, cik vien nepieciešams. Tika analizēti 2 miljoni virsrakstu un dators mācījās, kā pareizi likt kopā vārdus, kas pievilinātu pēc iespējas vairāk skatītājus. Līdz ar to nereti būs vārdi “Ekstrēms” vai “Stāvoklī”. Tādi, kas piesaista uzmanību. Lars izlēmis arī publicēt, kā tieši strādā visa viņa programmas sistēma.

Sākotnēji programmas virsraksti bija pilnīgi nesakarīgi, kā “Īsta gaita pievienojas viņu atpakaļ lidmašīnā uz Francijas Sāru Jorku.” Nenoliedzami, arī šis virsraksts piesaistītu lasītājus, bet ar laiku programma apguva labākas prasmes. “SKATIES: Geju tīņi raksta emocionālu vēstuli J. K. Viljamsam.” Tas nekas, ka tā ir traktoru firma. Varbūt tas ir pat piesaistošāk. Lars izveidojis mājaslapu,
kurā ik pēc 2 stundām tiek ielikts kāds ģenerētais virsraksts, par kuru var balsot. Katram virsrakstam ir klāt arī īss raksts.

Kā pats Larss uzskata, tagad datori var rakstīt šādus rakstus cik vien vajag. Tātad rakstu piedāvājums ir milzīgs. Līdz ar to, kā var spriest pēc ekonomikas, ja ir neierobežots piedāvājums, tad cena krītas līdz nullei. Līdz ar to šo rakstu autoriem “žurnālistiem” drīz būs jāmeklē cita nodarbe.

Kamēr gaidām, kad tas notiks, apskatīsim citus robota rakstītos virsrakstus. Daži smieklīgi, bet daži ieinteresē:

Jaunajam prezidentam pēc pāris stundām sāksies karaliskas dzemdības.

Putins meklē mākslu, kā tikties ar Gaga.

Nākotnes ASV hotdogu apskats.

Iedzīvotāji neatceras, vai visi pazaudējuši vīnu vienlaicīgi.

Vīrs domā, ka viņa kaķis bija piedzēries 5 gadus. Piedzīvo seksuāla rakstura uzbrukumu mājās.

34 lieliskākie politiskās vēstures foto

“One Direction” gājuši bojā ugunsgrēkā Ķīnas austrumos.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 atlans @ 2015.10.16 14:46

ir tā ka bieži tikt vaļā no reklāmdevējiem var tikai pārliekot windows, parasti meklē visādus ceļus kā iebīdīt malwear un sekot tavām interesēm. man dators arī bija pilns ar šitām malwearēm, jo instalējot tu jau atļauj uzlikt malwear datorā, tas sākas ar toolbariem un aplikācijām. piemeram nezināju ka programmas nāk kopā bitcomet ar chrome u.t.t.. direct /advert šis reklāmdevējs vispār sēž uz rus trafika laikam atradu meklējot Mu onlinbe porivet serverus zinu nav officiālais bet nāk no yadex bāzes. Ghostery iesaku bloķēt šo reklāmdevēju, jo tas readon playeri čeko, šikāk nesapratu kā saist''its ko skatos ar programma kas ēd no klaviatūras. iesaku alex toolbar jo saglabā history no mājas lapas izskata dažriez noder, vismaz atbalstu k';adu toolabaru jo veido stistiku un der arī anketēšanai no Latvijas šo adressi neliksū sanāks reklāma.

#2 jurro @ 2015.10.16 17:32

Nevis

...bieži tikt vaļā no reklāmdevējiem var tikai pārliekot windows...

, bet instalējot nevis spaidīt Next, next, OK, bet ieslēgt smadzenes un sekot tam, ko dari.
 Bet par tēmu - ne jau tikai bērnu bildes, bet vispār jebkādu savu bilžu u.c. informācijas publicēšana visādos portālos, par veselo saprātu neliecina.

#3 ^L00P @ 2015.10.16 19:11

Spriežot pēc #1 komentāra teksta, šķiet tas bots tīri labi prot arī latvisku tekstu virknēt.

#4 Laine2 WWW @ 2015.10.18 11:33

Interesants raksts, ja virsrakstu ģenerators tiktu pārdots, nešaubos, ka tam atrastos arī daudzi pircēji, kas raksta visādu trešu priekš feisbuka.

#5 nagla626 @ 2015.10.26 22:20

Vīrs domā, ka viņa kaķis bija piedzēries 5 gadus. Piedzīvo seksuāla rakstura uzbrukumu mājās.

ahahahaaa :D