Datuve :: ASV atzinušas, ka izseko pilsoņus caur viedtelefoniem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 124

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 124

Datuve.lv video
Top.LV

ASV atzinušas, ka izseko pilsoņus caur viedtelefoniem

Ievietoja: Andrei @ 2011.08.01 21:01  

ASV izsekošanas dienesti atzinuši, ka dažos gadījumos izmanto mobilo telefonu ģeolokācijas datus, lai izsekotu pilsoņu atrašanās vietu bez viņu atļaujas.

Par to paziņoja Nacionālās drošības aģentūras galvenais juriskonsults Metjū Olsons, uzstājoties senāta izsekošanas komitejas sēdē. Uz Oregonas štata senatora Rona Vaidena jautājumu, vai valdība var ar GPS datu palīdzību izsekot pilsoņu pārvietošanos valsts iekšienē, viņš atbildēja apstiprinoši: „Pastāv noteikti apstākļi, kad šādas pilnvaras nav iespējamas”.



Olsons nerunāja par detaļām, raksta The Wall Street Journal. Jautājums par izsekošanu no ASV izsekošanas dienestu puses radās pēc tam, kad Kolorado štata senatori Videns un Judolijs uzrakstīja vēstuli nacionālās izmeklēšanas direktoram Džeimsam Kleperam, jautājot, vai viņa aģentūrai, kā arī NDA un CIP, ir tiesības „apkopot Amerikas pilsoņu ģeolokācijas datus izsekošanas mērķos”.

Kā avots izmantota The Wall Street Journal.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 gps user @ 2011.08.02 09:37

Kāpēc ne? Ražot šādus telefonus, kuri izpauž visiem savu atrašanās vietu bija tieši ASV pasūtījums, kāpēc tad to tagad neizmantot.

#2 karuuzo @ 2011.08.02 12:25

Un ko mēs tagad darīsim? Skriesim un skaļi kliegsim? Sen jau zināms, ka mobilos var visādi izmantot spiegošanas nolūkos un ir jābūt sevišķi apdāvinātam, lai domātu, ka specdienesti to neizmanto. Vai likumīgi? Kas maksā, tas pasūta mūziku un uzvarētājus nesoda :)

m

#3 aldisniv @ 2011.08.02 20:02

Nu ja tu pats atļauj skatīties visiem draugiem kur tu atrodies,sūtot SMS uz kādu serveri.Un pēc tam vēl brīnīties ka visi zin kur tu esi ,,,,,tas jau ir ........Vismaz NOKIA tāds servis jau ir iešūts...