Datuve :: Skype servisā ir parādījies balss surogātpasts

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 56

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 56

Datuve.lv video
Top.LV

Skype servisā ir parādījies balss surogātpasts

Ievietoja: Andrei @ 2011.06.20 11:58  

Parādījusies informācija par balss surogātpasta izsūtīšanu caur Skype interneta telefonijas sistēmu. Kā tiek ziņots surogātpasta - kampaņas organizatori uzmanības piesaistīšanai izmanto dažādus nosaukumus, tādus kā Online Help, lai piespiestu lietotājus pacelt klausuli un noklausītos iepriekš sagatavoto surogātpasta ziņojumu.

"Jūsu dators ir apdraudēts. Lai aizsargātu sistēmas darbību, jums nepieciešams lejupielādēt programmnodrošinājumu no golsg.com mājas lapas". Tieši tādu frāzi dzirdēja Skype interneta telefonijas servisa lietotāji, kad pacēla klausuli. Īstenībā mājas lapa ir vērsta uz lietotāju datu zagšanu un to nodošanu citiem serveriem, bet tas nozīmē, ka ir parādījies jauns surogātpasta nosūtīšanas vīrusa veids.



Ir jāatzīmē, ka daudzi lietotāji, iespējams, neuzskata, ka tas ir kaut kas īpašs, uztverot šo ziņojumu kā Skype tehniskā atbalsta dienestu oficiālo ziņojumu. Bet ļaundari izplata surogātpastu ar automatizētās sistēmas starpniecību, izmantojot dažādus nosaukumus, kuras neizraisa aizdomas lietotājiem.

Kā avots izmantota PCWorld.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Android WWW @ 2011.06.20 12:30

es uz šitā 5x uzķēros :<

#2 Neticis @ 2011.06.20 15:07

Visas slēgtā koda sistēmas (līdz ar to, arī skype) var izmantot spamošanai (jeb vispārīgāk, ļaunprātīgai izmantošanai), jo paši lietotāji šādā gadījumā neko nevar līdzēt. Atliek tikai cerēt, ka Microsoft ar to kaut kad tiks galā.

#3 ruukjis @ 2011.06.20 16:29

Mārtiņu atlaida un tagad ir pieņemts jauns spambots Andrei?