Datuve :: Pasniegs prestižo IKT nozares balvu „Platīna pele 2010”

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 119

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 119

Datuve.lv video
Top.LV

Pasniegs prestižo IKT nozares balvu „Platīna pele 2010”

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.12.02 12:05  

Rīt, 3. decembrī, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotās 12. gadskārtējās IKT konferences laikā tiks pasniegta par nozares tradīciju kļuvusī IKT gada balva „Platīna pele 2010”.

Šogad balvas pretendenti par labāko sniegumu sacenšas četrās kategorijās – „E-pārvalde un e-pakalpojumi”, „Pakalpojumi sabiedrībai” un „Biznesa attīstība un e-komercija”, kā arī „Inovatīvākais e-paraksta pielietojums’’. Pavisam tika iesniegti 24 projekti.

Latvijas IKT balva „Platīna pele” tiek izsludināta jau ceturto reizi, un tā ir kļuvusi par nozīmīgu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares tradīciju. Balvas mērķis ir apzināt inovatīvos e-pakalpojumus un IKT risinājumus, kas tapuši Latvijā pēdējo gadu laikā un informēt par tiem sabiedrību: uzņēmējus un iedzīvotājus. Katru gadu LIKTA aicina gan nozares uzņēmumus – pakalpojumu izstrādātājus, gan pakalpojumu sniedzējus pieteikt savus risinājumus šai balvai, tādējādi popularizējot inovatīvos risinājumus gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Tradicionāli projektus prestižajai balvai var pieteikt attiecīgo pakalpojumu, projekta īpašnieki – valsts iestādes, privātfirmas, akadēmiskās organizācijas, nevalstiskās organizācijas un privātpersonas. Apbalvojumu saņem gan projekta „īpašnieks”, gan izstrādātājs vai piegādātājs. Četru gadu laikā „Platīna pelei” ir iesniegti teju 100 dažādi projekti. Ar IKT gada balvai izvirzītajiem projektiem var iepazīties LIKTA mājas lapā.

Šogad pirmoreiz balva tiks piešķirta arī īpašajā „Latvijas valsts radio un televīzijas centra” izvirzītajā kategorijā „Inovatīvākais e-paraksta pielietojums’’, tādējādi vēršot uzmanību uz e-paraksta plašajām izmantošanas iespējām, ja tas tiek integrēts dažādos e-pakalpojumos. Jaunā kategorija sniedz lielisku iespēju izcelt un apbalvot tos uzņēmumus, kuri arvien aktīvāk sāk pielietot inovatīvus risinājumus dažādu e-pakalpojumu attīstībā. Biznesa vide sāk novērtēt šīs priekšrocības, padarot lietotāju dzīvi ērtāku, lētāku un vienkāršāku.
Latvijas IKT balva „Platīna pele 2010” šogad tiek organizēta sadarbībā ar „Latvijas Valsts radio un televīzijas centru”.

Jau ziņots, ka pērn „Platīna peli 2009” kategorijā „Labākais optimizators ePārvalde un pakalpojumi” saņēma ZM Lauku atbalsta dienesta pasūtītā elektroniskā pieteikšanās sistēma un automatizētas pieteikumu skenēšanas un atpazīšanas sistēma, ko izstrādāja „TietoEnator Alise”. Kategorijā „Pakalpojumi sabiedrībai” IKT balvu saņēma Ideju foruma bibliotēka www.e-biblioteka.lv, ko izstrādātāja „Cube-Media”. Savukārt, kategorijā „Biznesa attīstība un e-komercija” IKT apbalvojumu saņēma Latvijas elektroniskā sakaru sniedzēja „Lattelecom” optiskā interneta projekts.

Saistītie raksti