Datuve :: Internetā tiek veidoti 57 tūkstoši fišinga resursi ikdienu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 77

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 77

Datuve.lv video
Top.LV

Internetā tiek veidoti 57 tūkstoši fišinga resursi ikdienu

Ievietoja: Andrei @ 2010.10.11 03:01  

Pēc antivīrusu laboratorijas PandaLabs datiem, kura veica noteiktu pētījumu, interneta krāpnieki ik nedēļu izveido apmēram 57 tūkstošus jaunu labi indeksētu fišinga mājas lapu, kuras uz paveiktā darba rēķina parādās meklēšanas rezultātu pirmajās lapās.

Turklāt, lietotāju datori, kuri pārvietojas pa augstākminētām mājas lapām momentā tiek inficēti ar vīrusu, ar kura palīdzību interneta krāpnieki iegūst pieeju personas datiem.

Lai piesaistītu uzmanību saviem resursiem, hakeri izmanto populāru kompāniju un zīmolu nosaukumus, kuru skaits pašlaik sasniedz 375. Populārākie nosaukumi ir eBay, Visa un Western Union. Tālāk seko Bank of America, Amazon, PayPal Amerikas nodokļu dienesta zīmols. 65% fišinga mājas lapu pilnībā atveido slavenu banku oficiālās mājas lapas. Ne mazāk populārs personas datu zagšanas līdzeklis ir viltus izsoļu un interneta veikalu izveidošana. Īpaši bieži krāpnieki izmanto mājas lapas, kuras ir līdzīgas slavenajai eBay izsolei.

Tajā pat laikā pētnieki no Ben- Guriona Izraēlas universitātes pareģoja jaunā tipa kaitīgu programmu parādīšanos. Kā ziņo MIT Technology Review, jaunās programmas būs ieinteresētas nevis lietotāja ”personībā” (t.i. login, parole vai bankas kartes numurs), bet viņa sakaros un uzvedības šablonos. Viņi analizēs, ar ko lietotājs kontaktē sociālajos tīklos, cik bieži un ar ko apmainās ar zvaniem vai elektroniskajām vēstulēm, kādu amatu ieņem darbā, ar ko aizraujas un kādas mājas lapas apmeklē Internetā.

Pēc pētnieku domām, šādu datu pasūtītāji var būt mārketinga kompānijas, kurām ziņas par to, kādā sabiedrībā apgrozās lietotājs, ir svarīgākas, kā viņa login vai parole.

Kā avots izmantotas MIT Technology Review un PandaLabs.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 juris2 @ 2010.10.11 13:14

tad 57K dienā vai nedēļā?

#2 asdfa sfdasdf asd f @ 2010.10.11 19:08

Vajadzētu tak pieturēties pie normālas terminoloģijas, nevis izdomāt savus terminus.

http://termini.lv/index.php?term=phishing&lang=EN&terms=phishi…

#3 solaris @ 2010.10.11 19:54

"Phishing - Neapdomīgu lietotāju aizvilināšana uz tīmekļa vietnēm, kas atdarina reālu organizāciju vietnes. Vilināšanas nolūks ir izgūt no klientiem to paroles, kredītkaršu informāciju, ziņas par sociālo apdrošināšanu vai citus personas datus, kurus zaglis pēc tam varētu ļaunprātīgi izmantot."
Būsim principiāli līdz absurdam, līdz riebumam: "reāls - īsts'' ; "organizāciju - apvienību" ; klienti - patērētāji" ; "paroles - lietotāja apstiprināšanas vārds" ; "kredītkartes - aizdevuma kartes" ; "informācija - ziņas" ;  "sociālā - sabiedriskā" ; "dati - ziņas", utt.

#4 solaris @ 2010.10.11 19:59

Pikšķerēšana - Neapdomīgu lietotāju aizvilināšana uz tīmekļa vietnēm, kas atdarina īstu apvienību vietnes. Vilināšanas nolūks ir izgūt no patērētājiem to lietotāja apstiprināšanas vārdus, aizdevuma karšu ziņas, ziņas par sabiedrisko apdrošināšanu vai personas citas ziņas, kurus zaglis pēc tam varētu ļaunprātīgi izmantot.
'asdfa' - ievērtē, neviena svešvārda nav.

#5 ilmars38 WWW @ 2010.10.12 19:15

Haha, pikšķerēšana :D ja es tas būtu raksta nosaukums, es nemaz nepaskatītos viņu. Bet "fišings", tas uzreiz skaidrs ;)