Datuve :: Google uzsāk Facebook lapu indeksēšanu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 106

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 106

Datuve.lv video
Top.LV

Google uzsāk Facebook lapu indeksēšanu

Ievietoja: daunte @ 2010.02.25 20:09  

Google ir uzsācis indeksēt Facebook lapas, lai iekļautu tās meklēšanas rezultātos. Twitter lapas Google indeksē un piedāvā meklējumu rezultātos jau kopš pagājušā gada beigām, tik tikko tas uzsāka arī MySpace lietotāju lapas iekļaut meklējumu rezultātos un tagad tam pievienojas arī Facebook.

Šī ir pirmā reize, kad Google iekļauj savos meklējumu rezultātos jebkādu informāciju no Facebook lapām. Bet tomēr jārēķinās ar to, ka Google var indeksēt tikai ierobežot informāciju šajā portālā atšķirībā no Microsoft meklētāja Bing, kurš noslēdza līgumu ar Facebook par daudz plašākām iespējām. Google drīkst indeksēt tikai lapas, kas pieder organizācijām, uzņēmumiem, slavenībām un grupām, kas šajās lapās ievieto informāciju, lai to nodotu saviem faniem oficiālā veidā.

Turpretī Bing drīkst meklēšanas rezultātos iekļaut jebkura lietotāja statusa informāciju, kas ir norādīta kā publiski pieejama. Kaut arī Facebook pārstāve Sheryl Sandberg preses konferencē pagājušajā gadā ziņoja, ka nekāda nauda nespētu ietekmēt viņu plānus attiecībā uz priekšrokas došanu Google vai Bing par Facebook piederošo lapu indeksēšanu, tomēr Facebook un Bing attiecības ir daudz tuvākas, jo Microsoft ir viens no lielākajiem sociālā portāla sponsoriem,

Pagājušā gada laikā pieaugošā Twitter popularitāte padarīja lielos meklēšanas gigantus lēnus lietotāju acīs, jo tie nespēja tiešsaistē parādīt jaunākos ierakstus portālā. Piemēram, pagājušā gada vasarā Irānā notiekošo protestu laikā Google meklētājs pie meklēšanas rezultāta „Irāna” parādīja saites uz Wikipedia un jaunākos ziņu rakstus par šo valsti. Tomēr jāņem vērā, ka Twitter ieraksti atspoguļoja pēdējos notikumus, jo tos rakstīja cilvēki no Teherānas ielām, būdami notikumu epicentrā, tādējādi Twitter meklēšanas rezultāti būtu daudz atbilstošāki meklētajam vārdam

Tāda veida notikumi lika Google un Bing slēgt vienošanos ar Twitter, MySpace un Facebook, lai padarītu meklēšanas rezultātus aktuālākus un atbilstošākus.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Izbrīnītais @ 2010.02.25 22:14

Tik nesaprotu, kādā sakarā čaļi no Get a Mac reklāmām ielikti kā bilde šim topikam.. O_o

#2 Boxer @ 2010.02.27 09:05

C'mon drīz googlē vairs nevarēs normālu info atrast.