Datuve :: Google darbinieks: Buzz neplāno ieņemt ne Twitter, ne Facebook vietu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 101

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 101

Datuve.lv video
Top.LV

Google darbinieks: Buzz neplāno ieņemt ne Twitter, ne Facebook vietu

Ievietoja: Izliecies @ 2010.02.22 00:42  

Google Buzz neesot konkurents ne Twitter, ne Facebook, saka Google darbinieks Bredlijs Horovičš. Viņš Buzz redz kā platformu sarunām un cer, ka pārējie servisi to pieņems. Šonedēļ intervijā ar eWeek Horovičam, produktu pārvaldīšanas viceprezidentam Google, jautāja, vai Buzz bija paredzēts kā izaicinājums Twitter un Facebook, uz ko viņš atbildēja: „Noteikti nē. Kā jau es teicu, tas izveidoja jaunu komunikācijas kategoriju. Tas ir atradis savu nišu.”

„Manuprāt, Buzz notiek kaut kas unikāls, kas turpinās attīstīties. Ir grūti prognozēt notikumus, kad serviss darbojas vien sešas dienas, bet saruna ir tas, kur Buzz ir pārāks. Es domāju, ka tas ir unikāli un piedāvā patiesi interesantu pieredzi.”

Atslēga ir saruna

Horovičš arī paskaidroja, ka Buzz iet tālāk par vienkāršu statusa atjaunošanu (kā Twitter) vai ieskatīšanos (kā Foursquare) – tajā galvenās ir saistības: „Tā nav vienkārši statusa atjaunošana. Tā nav vienkārši ieskatīšanās. Tā ir jēgpilna mijiedarbošanās uz jēgpilnām tēmām, tādējādi sasniedzot pareizos lasītājus, kas ir iemesls cilvēku sasaistei. Manuprāt, cilvēki saprot, ka sarunas Buzz ir ļoti iedarbīgas un arī auditorijas kvalitāte ir lieliska.”

Buzz – tā ir atvērta sistēma

Tā kā Google Buzz ir apvienots ar dažādiem servisiem internetā, šķiet, ka Google plāns ir izveidot atvērtu platformu sociālajai ziņojumapmaiņai. Horoviča mērķis ir radīt „visatvērtāko, visapvienotāko un vislabāk darbojošos sociālo tīklu industrijā”. Šāda tehniskā atvērtība varētu radīt līdzīgu izstrādātāju kustību, kā tas bija ar Google Maps, Twitter un Flickr, kas ļāva šiem servisiem strauji kļūt populāriem.

Mashable

Saistītie raksti