Datuve :: Indija plāno piedāvāt kosmosa tūrisma pakalpojumus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 81

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 81

Datuve.lv video
Top.LV

Indija plāno piedāvāt kosmosa tūrisma pakalpojumus

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2009.10.06 21:38  

Indijas Kosmosa izpētes organizācija (Indian Space Research Organisation, turpmāk tekstā - ISRO) grasās iegādāties krievu kosmosa kuģi, lai varētu nogādāt kosmosā tūristus. ISRO vēlas iegādāties Sojuz TMA kosmosa kuģi un pārdot divas no tā trim vietām pasažieriem. Potenciālā darījuma vērtība netiek atklāta.

„ISRO vēlas iegādāties kosmosa kuģi tūrismam,” stāsta Krievijas kosmosa aģentūras Roskosmos preses pārstāvis Aleksejs Krasnovs. Viņš arī pavēstījis, ka kosmosa kuģi visticamāk vadīs krievu kosmonauts.

Roskosmos pašlaik prasa 35 miljonus ASV dolāru par 10 dienu ceļojumu uz Starptautisko Kosmosa Staciju. Dmitrija Medvedeva vizītes laikā Indijā pagājušogad tika parakstīta vienošanās par Krievijas palīdzību ISRO astronautu apmācībā un tehniskā atbalsta sniegšanā Indijai jauna kosmosa kuģa izveidē.

TG Daily

Saistītie raksti

Komentāri

#1 rumis @ 2009.10.06 22:00

Indija pēc gadiem 20 nenoliedzami būs viena no augsto tehnoloģiju un jauno tehnoloģiju lielvalstīm. Iedzīvotāju skaits ir pēc Ķīnas, ir reāla demokrātija - jaunattīstības valsts.

#2 Gestapo @ 2009.10.06 23:19

Līdz reālai demokrātijai Indijai vēl tālu.

#3 Deviance09 @ 2009.10.07 11:25

rumis, ja Tu pareizi iztulkotu, tad sanāktu:
"Indija ir septītā lielākā valsts pēc platības, otrā lielākā pēc iedzīvotāju skaita, kā arī lielākā demokrātiskā valsts (arī pēc iedzīvotāju skaita). Tur ir tāds vārds "populous" :P

#4 Sanchus @ 2009.10.07 11:33

Vienīgi, ka Indijai ar 20 gadiem noteikti būtu par maz, lai izskaustu rekordlielo analfabētismu un cilvēku motivācijas trūkumu. Ķīniešiem vismaz ir investētas augstās tehnoloģijas, Ķīna attīstās pagaidām visstraujāk, kamēr Indija tik drukā lētos tekstilus. ĶTR problēma ir komunisms, iespējams tāpēc viņi ir tur, kur ir. Nebūtu komunisma, ĶTR kodols būtu Korejas līmenī.

#5 grisha2 @ 2009.10.07 18:44

Jaa, Latvijaa arii buus savs kosmosa centrs.
Kaarteejais bezjeedziigais raksts. Nopirkt kosmosa kugji no krieviem jau ir pashnaaviiba, kur nu veel runaat par tuurismu.
Pagaidaam gan tikai septinji tuuristi ir tur bijushi. Labaak pagaidiishu kad Brensons pilnveidos savu Virgin Atlantic projektu liidz ikdienas lidojumiem kosmosaa.

#6 JDat_neielogojies @ 2009.10.07 19:28

to #6:

Latvijas kosmosa centaa labaakajaa badiijumaa varees apeest negarshiigu kosmisku kotelti no kimikaalijaam vai labaakajaa gadiijumaa no leishu galjas. Pie tam baalelinju uzliks taadu uzcenojumu, ka caurveejs piemetiisies. Vairaak neko muusu baalilinji nav speejiigi kosmosa lietaas izdariit.

Kapeec tu domaa ka krievu kosmosa kugji ir pashnaaviiba?
daudz leetaaki nekaa NASA. Droshaaki arii. Ekonomiskaaki resursu zinjaa. Vieglaak apkalpojami un ekspluateejami. Taa ka...

Brensonam tas kantoris ir Virgin Galactic nevis Virgin Atlantic. Atlantic nodarbojas ar aviopaarvadaajumiem.