Datuve :: Džeimss Kamerons palīdz izstrādāt 3D kameru NASA pašgājējam

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 74

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 74

Datuve.lv video
Top.LV

Džeimss Kamerons palīdz izstrādāt 3D kameru NASA pašgājējam

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.05.01 10:45  

2010. gads pavisam noteikti ir 3D izklaides gads. Tirgū parādās 3D televizori un Blu-ray atskaņotāji, un patērētāji ir gatavi uzņemt 3D savās mājās. Kinoteātros palielinās demonstrēto 3D filmu skaits. Populārāko 3D filmu, kas kļuva par visvairāk pelnoši filmu kino vēsturē, visi jau noteikti zina – tā ir Džeimsa Kamerona veidotā „Avatar”. Pateicoties „Avatar panākumiem, Kamerona vārds tiek ļoti cieši saistīts ar 3D tehnoloģiju.

Sadarbībā ar Kameronu NASA pašlaik izstrādā 3D kameru, kas tiks izmantota nākamajā Marsa pašgājējā „Curiosity” („Zinātkāre”). Tiek plānots, ka jaunais pašgājējs varētu doties uz Marsu jau nākamgad. Plāni par 3D kameras izmantošanu projekta sākumā tika atcelti sakarā ar bažām par budžetu, taču Kamerons esot pārliecinājis NASA plānus nemainīt. Tas viņam esot izdevies, skaidrojot, ka 3D kamera palīdzēšot komandai labāk „savienoties” ar šo misiju.


Jauno 3D kameru izstrādā Malin Space Science Systems, Kamero iekļaujot kā projekta līdzautoru. „Curiosity” oficiālais nosaukums ir „Mars Science Laboratory” un tas dosies uz Marsu, lai pētītu baktēriju esamības iespējas uz šīs planētas.

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 digus @ 2010.05.01 13:40

Neattīstīties konspirologi ieraudzīs mēģinājumu nofiulmēt visu holivudā. Tāpak tā tizleņi to redzēja ar apollo missijām, tāpat kā saskata wtc ēku sagrūšanā spridzināšanu, slimi cilvēki, kuri savu mazvērtības kompleksu grib kaut kā mazināt, ticot tam ka zin un redz vairāk kā citi :DDDD

#2 laimis @ 2010.05.02 09:02

paies daudz gadi kamer kaut ko sapratis no marsa var dziviba uztureties vai ne

#3 nelaimigs_cilveks @ 2010.05.02 09:40

es pat teiktu - pat 9 gadi!!!