Datuve :: Ķīna olimpiādē nobano iTunes mūzikas veikalu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 110

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 110

Datuve.lv video
Top.LV

Ķīna olimpiādē nobano iTunes mūzikas veikalu

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.08.23 22:34  

Viens no pasaules komunisma šūpuļiem – Ķīna – kārtējo reizi spēris vien pašam saprotamu soli. Tūlīt, tūlīt noslēgumu sagaidījušās olimpiskās spēles ieies vēsturē ne tikai kā pasākums ar visdārgāko, bet arī kā pasākums ar visierobežotāko internetu. Pēc kāda sportista vēlmes caur iTunes iegādāties Tibetas atbalstam veltītu mūzikas albumu, valsts centralizēti bloķējusi piekļuvi mūzikas veikalam.

Jau sen Ķīna rietumvalstīs ir kļuvusi par jājamzirdziņu interneta politikas izsmiešanas jautājumā. Valsts izveidojusi milzīgu ugunssienu, caur kuru nelaiž nevēlamu informāciju, tāpat valdība izspiego vietējos un pat ieceļotājus. Savu neesošo toleranci pret interneta lietotājiem valsts parādījusi arī olimpisko spēļu laikā, nedēļas sākumā (18.08.2008.) slēdzot pieeju Apple iTunes interneta veikalam.


Lai arī nav skaidrs kādēļ šāds solis sperts, vairāki lietotāji jau pamanījuši saistību ar iepriekšējā svētdienā iznākušo albumu „Dziesmas Tibetai”, kurā dzirdama 15 minūšu ilga Dalailamas uzruna un kurā piedalās tādas slavenības kā Garbage, Sting un Alanis Morissette. „Mēs to saistām ar albuma iznākšanu; zināms, ka vairāk nekā 40 atlēti lejupielādēja šo albumu, tādējādi parādot savu solidaritāti. Tas ir tas, kas viņus [Ķīnu] satracināja, pēc tam viss tika bloķēts,” skaidro Maikls Volls (Michael Wohl), albuma izdevējs, piezīmējot, ka olimpisko spēļu dalībniekiem tika sniegta iespēja dziesmu kopumu saņemt bez maksas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 rigenzo @ 2008.08.23 23:14

Nākotnē drošvien Ķīnā būs atļauta tikai 1 mājaslapa, vai vispār neviena

#2 matrixs @ 2008.08.23 23:43

Kā jau pie komonistiem, Latvijā padomju laikos bija tas pats. Labi tad nebija internets cilvēki klausījās radio. Bij tāda raidījums "Brīvā eiropa" nemācēšu pateikt kāda kanālā un no kuras valsts to pāraidīja, bet tur bija ziņas par pārējo pasauli, un ko pārējā pasaule domā par padomju savienību. Un lai cilveki šo raidījumu neklausītos, šajā frekvencē tikai raidīti spēcīgi traucējumi, taka radio tikai čarkstēja un nevarēja saprast gandrīz neko ko saka diktors.

#3 Bruniz @ 2008.08.24 11:37

Kā jau pie komonistiem

komunisms ir utopija, diemžēl nerealizējama. ;)

#4 usinss @ 2008.08.25 18:28

nu vot, atleti riikojaas ljoti savtiigi- gribeeja buut kruti un sanaaca, ka treshdaljai pasaules iedziivotaaju atsleedza sho pasaakumu.... vo lopi...