Datuve :: Ķīnas valdība vaino internetā esošās spēles par jauniešu negatīvu ietekmēšanu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 79

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 79

Datuve.lv video
Top.LV

Ķīnas valdība vaino internetā esošās spēles par jauniešu negatīvu ietekmēšanu

Ievietoja: daunte @ 2009.12.26 10:17  

Ķīnas valdība televīzijā publiski apvainoja daudzas populāras datorspēles jauniešu problēmu radīšanā, tai skaitā narkotiku atkarībā, slepkavībās un pusaudžu grūtniecībā. Valdība uzskata, ka spēļu saturs ir pārāk negatīvs un jauniešu psihi traumējošs.
Ķīnas Centrālās Televīzijas (CCTV) programmas „Slepkavas atzīšanās – fokuss uz pornogrāfiju un vardarbību tiešsaistes spēlēs” reportāžā no Pekinas jauniešu cietuma tika rādīts kāds pusaudzis, kurš izcieš mūža ieslodzījumu par slepkavībām, ko tas paveicis spēles ietekmē. Viņš ir nogalinājis 5 cilvēkus, jo uzskatījis to par daļu no savas spēles misijas. Gandrīz 80% no šī cietuma noziedzniekiem tur nokļuvuši noziegumu dēļ, ko paveikuši datorspēļu ietekmē.
Pārraidē vairāku bērnu vecāki izteikuši savu uztraukumu par to, ka viņu bērni pārāk daudz pavada laiku pie šīm spēlēm un novēršas no visiem apkārtējiem cilvēkiem, skolas un reālās dzīves. Šie vecāki savu bērnu problēmās vaino arī dažādus sociālos portālus, kuri kļūst aizvien populārāki un drīz tie kļūšot par jauniešus nomācošu sērgu.


Raidījumā tika atstāstīts arī kāds gadījums, kad 14 gadus veca meitene esot iesaistījusies kādā dejošanas datorspēlē, kurā vienas nakts seksuālās attiecības tiek atainotas kā veids, lai izsistos tālāk savā karjerā, tādēļ meitene satikusies un pārgulējusi ar citiem spēlētājiem. Tā rezultātā jau 14 gados viņai bija bijuši 2 aborti.
Savukārt narkotisko vielu atkarību cilvēki spēļu dēļ iegūst galvenokārt tādēļ, ka tie lieto dažādas zāles un narkotikas (piemēram, metamfetamīnu), kas palīdz tiem izturēt ilgāku laiku spēlēt spēles neiemiegot.
Pārraidē tika nosodīti visi cilvēki, kas iesaistās šajās spēlēs (gan paši spēlē, gan dod pieeju tām citiem cilvēkiem). Ķīnā ( kā jau iedzīvotājiem visbagātākajā valstī) esot visvairāk interneta lietotāju – vismaz 338 miljoni. Un vairāk kā 210 miljons no tiem spēlē datorspēles, tādēļ valdības satraukums ir visai pamatots.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 rhee @ 2009.12.26 12:08

Bet, protams! :D

Es neesmu spēlējis jau 3 gadus nevienu spēli!

#2 sssss @ 2009.12.26 12:36

protams , vaino d. spēles ka nodarbojas ar sexsu :D LOL
Varbūt tur ir sakars ar bialoģiju un hormoniem LOL Stulbie komunisti.
Indijā kur milijoniem tāda paša vecuma meitenēm ir bērni viņām pat elektrība lielākoties nav, nemaz nerunājot par tehnaloģijām.

#3 jurro @ 2009.12.26 12:41

Nu par seksu nez vai, bet tas, ka nopietni tiek sačakarēta jauniešu vēl nonobriedusī psihe, ar noslieci uz vardarbību, paškontroles zudums (jauc virtuālo dzīvi ar reālo), kā arī tiek sakropļota fiziskā veselība - gan ir nenoliedzams fakts.

#4 Boldriks @ jurro @ 2009.12.26 15:02

par fizisko veseliibu piekritiishu, tachu taa ir blakus paraadiiba un nav vis saistiita ar tieshi datorspeeleem, bet gan ar nepareizu ilgstoshu seedeeshanu un mazu fizisko aktivitaati.
Kas attiecas uz psihi, ko sabojaa vardarbiigaas datorspeeles, ir veiksti neskaitaami testi un eksperimenti, kas noraada tieshi uz pretejo... Cilveeki kas izlaadeejas speeleejot vardarbiigas speeles virtuaalaa videe dziivee parasti nekad neiesaistaas liidzigaas aktivitaatees (protams ir iznjeemumi, kaa jau visur citur...)

#5 Despots @ 2009.12.26 15:22

Tie pāris gadījumi (kā šis nenormālais ķīnā un citi visā pasaulē) ir tas ļooti nelielais procents, kuri jau no dzimšanas nav draudzējušies ar smadzenēm.
Tāds minimāls procents vienmēr ir bijis un būs, jo tā ir.. vnk tagad pasaulē ir krietni vairāk iedzīvotāju, tāpēc gadīju, kurus pārvērst par skandāliem, ir krietni vairāk.
Un agrāk pie šitā paša vainoja rokenrolu, smagu roku, marihuānu utt... Beigās izrādījās, ka cilvēkiem vienkārši skauda :D

P.S. un kāpēc tad nevaino sportu pie vardarbības??? Boksu, kikboksu, autosacīkstes pargalvīgo braucēju gadījumā??

#6 jagger @ 2009.12.26 15:36

Latvijā kaut kādus gadus atpakaļ viens vīrietis, lai dabūtu datoru savās mājās (tad vēl datori bija grūtāk pieejami), pa nakti iegāja pa logu vienā mājā un nogalināja meiteni, kas gulēja tanī istabā un pats aizbēga ar visu datoru. Tā kā ir tādi cilvēki, kas ir atkarīgi no datora, tiem vienkārši to vajag..

#7 Despots @ 2009.12.26 18:06

#6 Cik cilvēkus nogalina no heroīna atkarīgie? Cik nogalina alkoholiķi, pārgalvīgi braucēji?? Dienā cik kautiņi visā Latvijā notiek, jo ģimene "iedzer ar draugiem" ?

Tpfu, liekulīgie cilvēki... labāk būtu tikuši vaļā no ieročiem un cigaretēm. Datortakarība ir viens no mazākajiem ļaunumiem. Un ko tad darīs??? atņems datoru... pamēģini pats sevi atslēgt no interneta un datora vairāk kā mēnesi. Redzēsi kā atpaliksi no ikdienas, informācijas... cik ilgi varēsi vandīties bibliotēka pa kartotēkām (ne-elektroniskām), lai atrastu svarīgu informāciju referātam.
Vai tāpēc, ka viens cilvēks ir slims, uzreiz visi tādi jāpataisa???

Mēs ikdienā izmantojam nažus (tāpat kā datorus). Ar nažiem nogalina cilvēkus (datorspēļu u.c. izdomājumu iespaidā arī (it kā)). Aizliedzam datorspēles (a mošk aizliedzam arī nažus?? ēd tagad ar rokām! )

#8 moa @ 2010.01.06 01:05

Nav ko vainot datorspēles. Piemēram debīlajam 3W nevar dot internetu:D /Lai gan tas vairāk atgādina botu un šeit captcha trūkumu vai unset guests comment/
Datorspēles negatīvi var ietekmēt tādus, kuriem vai nu ir tik daudz, ka vajag izmēģināt ko vēl un aizraujas tā, ka saiet doskā....vai arī tas ir pirmais KAUT KAS ko var izbaudīt kā patīkamu un cik tīk.
Normālā situācijā un pie daudzmaz normālas audzināšanas neko tādu nedarīs.
Tā vairāk tāda atmazka tagad uz tā viena jaunieša problēmu fona pārējiem, ja nu valsts ko pasāks un šos tagad bezmaz uz rehabilitāciju.....:D

#9 moa @ 2010.01.06 01:17

Pati sabiedrība pieļauj tādas lietas kā sms team from game un tad tēlo šokētos. Ja tas ir normāli organizēts, neviens neskraida ar gaļas cirīti rokās pa pilsētu. Nu, ja tomēr nav, vaina drīzāk ir pieaugušo aizņemtībā un neaudzināšanā vispār. Japānā jau bērnu lutina, ja ģimene ir pietiekami situēta arī bieži....