Datuve :: Viens telefons, divi numuri

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 113

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 113

Datuve.lv video
Top.LV

Viens telefons, divi numuri

Ievietoja: Mareks @ 2008.03.11 01:42  

AMD DS501 Dual Sim ir tik pat specializēts kā pircējs, kurš par to interesējas - darbarīks noteiktām profesijām nevis spēļmantiņa garlaicības māktam gadžetu cienītājam.

Sāksim ar to, ka šim mobilajam telefonam nav Bluetooth un fotokameras izšķirtspēja ir tikai 1,3 megapikseļi. Izskatās, ka kamera iebūvēta tikai tāpēc, ka modernu telefonu grūti iedomāties bez ziepju trauka funkcijas. Ieliekamās MicroSD atmiņas kartes ietilpība – 128 MB, kas mūsdienās vairs neskaitās daudz, taču ir pietiekams iemesls, lai iebūvētā atmiņa būtu salīdzinoši niecīga – 32MB (ja pareizi sapratu).

Korpuss bez kādas kautrēšanās nokopēts no Sony Ericsson, samaisot kopā K610i, K750i un K800i, kā arī pievienojot šo to no Nokia 6233 un E50. Nokia septiņdesmito sēriju gan nesaskatīju, lai gan izskatoties līdzīgs. Vienvārdsakot, tipisks ķīniešu kokteilis – katrs pamanīs kaut ko sirdij tuvu. Atkāpe no tēmas – amerikāņu, japāņu un Eiropas autoražotāji nu jau baidās deleģēt komplektējošo daļu ražošanu Ķīnas rūpniecības uzņēmumiem, jo uzņēmīgie ķīnieši mūsdienās ne tikai kopē viņu rīcībā nonākušās licencētās tehnoloģijas, bet pat izmanās kombinēt dažādu konkurentu inovācijas un rezultātā apspēlēt visus donorus, lieki netērējot naudu izpētei. Tas pats notiek sadzīves elektronikas sektorā – tikai par pāris gadiem atpalikušas tehnoloģijas otrreiz iekaro pasaules tirgu, pateicoties neparasti zemām bāzes cenām, ko nodrošina Ķīnas tautas republikas rūpniecības neiedomājamā kapacitāte. Sadarbībā ar rietumu uzņēmumiem rodas šādi izstrādājumi.


Vieglāks nekā izskatās, vizuāli ļoti konservatīvs.

Skārienjūtīgais ekrāns kontrastē ar samērā vienkāršo korpusu – no pirmā acu uzmetiena grūti iedomāties, ka šim telefonam varētu būt irbulis. Ar pirkstu iebakstīt ekrānā var, taču palīgrīks tomēr ir precīzāks. Par ekrāna izturību nav jāuztraucas – sagādnieki caurām dienām dursta ar irbuli savu plaukstas datoru ekrānos un nekas slikts nenotiek.
AMD DS501 Dual Sim lietotājs nopteikti ir sava amata profesionālis – tāds, kuram bieži jāzvana visos iespējamos virzienos, izmantojot visu iepējamo mobilo sakaru tīklu pakalpojumus. Taču šis cilvēks nav izšķērdīgs, jo nepārmaksā par zvaniem, kuri iziet ārpus viņa SIM kartes dzimtā tīkla. Viegli iedomāties, ka AMD DS501 Dual Sim iepērk iestādes un firmas, kuru darbiniekiem svarīgi sadalīt savu klientūru divās izolētās grupās – piemēram, policija. Uz vienu numuru zvana kolēģi, uz otru – ziņu pienesēji. Banālo gadījumu ar sievu un mīļāko neaplūkosim – šis telefons nav domāts, lai stilotos un vienlaicīgi vazātu aiz deguna radiniekus.

Divi akumulatori komplektā nav nejaušība – jau ekrāns pats par sevi ir rijīgs . Intensīvi lietojot, lādiņa rezerve krītas strauji. Taču ne tik strauji kā šajā jomā bēdīgi slavenajai Nokia 8800, kura pat pie īslaicīgas zonas pavājināšanās iztukšo akumulatoru nedaudzās stundās. Ņemot vērā, ka mobilo telefonu ekrāni paliek tikai lielāki un košāki, bet akumulatoru izturības rezerve normas robežās saglabājas tikai garantijas periodā (parasti – pusgads), pieļauju iespēju, ka rezerves akumulatoru komplektā drīz saņems praktiski visi šādas klases aparāti.

Pogas nav ne ērtākas, ne neērtākas kā dizaina donoriem, taču tām atvēlēts diezgan maz vietas uz priekšējā paneļa, uz kura ērti iekārtojies skārienjūtīgais ekrāns. Korpuss varēja būt robustāks, jo AMD DS501 Dual Sim atvēlēta darba zirga loma un skrāpējumi ir neizbēgami. Kursorpogas ir plastmasīgas, taču pareizas – neizceļas virs priekšējā paneļa kā Nokia N73, kam kursorsviras nolūšana ir standartproblēma. Par putekļu krāšanos aiz kursorpogām un taustiņu kontaktu bojājumniem neko nevaru pateikt – gan jau servisa statistika parādīs, cik izturīgs ir šis modelis.

Vēl viens arguments par labu AMD DS501 Dual Sim izmantošanai policijas un apsardzes operatīvajā darbībā - nelieli skārienjūtīgie ekrāni patiesībā ir izturīgāki par parastajiem, neplīst pēc vidēji spēcīgiem sitieniem. Šis gan nav aicinājums triekt ekrānu pret galda stūri, lai pārbaudītu apgalvojumu.

AMD DS501 Dual Sim testiem nodrošināja Euroshop.lv

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Skyforger @ 2008.03.11 05:28

Labs rakst paldies

#2 DeathB0Y @ 2008.03.11 09:45

njaa...
tieshi nesen ieveeroju shito gnt...
laikam buus jaapanjem, sliktaaks jau par esoshu benq-siemens nebuus...

#3 papinsh @ 2008.03.11 10:00

Kā notiek tā simkaršu pārslēgšanās? Telefons atpazīst katru numuru un, ja numurs uz kuru gribu zvanīt ir LMT, viņš zvana no LMT kartes?

#4 ruvix @ 2008.03.11 11:20

kk lasiiju, ka esot baigais meesls, neiesaku !!!

#5 Oj.Ka. @ 2008.03.11 13:06

Neiesaku! Biju paņēmis to uz pāris dienām un tad arī ineta veikalam atdevu atpakaļ, krāms. Softs ir pretīgs- ķīniešu murgs, plastmasa ir lēta un graboša, taustiņi neizgaismojās- tur tie cipari ir vienkārši uzzīmēti un viss. Stiks ar tačsrīnu bieži nesaprotas. Man bija bail ka viņš atņirgsies ātrāk nekā aiznesīšu to atpakaļ.

#6 MiYavIdd @ 2008.03.11 13:40

Darugam tāds ir. 2 SIM kartes - liels pluss. Pārējais (shit)
kamera slikta, izvēlnes grūtas. Tiešam nekā laba

#7 kola @ 2008.03.11 15:20

būtu vismaz apstāstīs kā šis brīnums spēj darboties ar šām kartēm. kā var izvēlēties ar kuru zvanīt, vai var kādu atslēgt, otru paturot aktīvu (atslēdz darba, kad esi ticis prom no kantora), vai abas var tiešām darboties reizē, nevis otru ieslēdz tad, kad, teiksim, otram problēmas ar tīklu un taml. ko dod izskata apskats, ja par funkcionalitāti ne vārda

#8 hmh @ 2008.03.11 15:22

Taads pliks apraksts un 1/2 no visa taa ne pa teemu. Sajuuta ka peec ievietotaa atteela sadzejots.

#9 gacha_lv @ 2008.03.11 16:29

Šis ir labs

#10 Tomy @ 2008.03.11 16:43

Dual sim noteikti izrīs baču daudz ātrāk. Nestandarta risinājumus jūzojot gadās lādēt telefonu vienreiz dienā :)

#11 kasix WWW @ 2008.03.11 16:56

Draugs rādīja, tiešām ķīniešu mēsls :) Nokia ar sāks taisīt telefonus ar divām simkaršu vietām ?

#12 peleeee @ 2008.03.11 18:09

Šitāds tagad arī Samsungam ir ar 2 SIM. Vismaz Samsung zināms zīmols.

#13 samurajs WWW @ 2008.03.11 19:16

Vispiemērotākais šāda tipa telefons būtu biznesa cilvēkiem, kam bieži jākursē starp vairākām valstīm. Vismaz atkrīt SIM mainīšana. Bet tad jau tiešām Samsung nevis šitas ķīniešu mikslis.

#14 wraith @ 2008.03.11 20:33

Šim telefona ir viena pozitīva īpašība, kas neesot pašlaik pieejamajām Samsung/Nokia alternatīvām - abas SIM darbojas vienlaicīgi. Pat ja runā pa vienu, ja uz otru pienāk zvans, to ir iespējams saņemt (otru zvanu noliekot uz Hold), parunāt, un pārslēgties atpakaļ.
Bateriju gan rij tiešām ārprātīgi - knapi dienu-divas iztur, it sevišķi, ja intensīvi runā. Turklāt atsevišķi lādētājus vismaz pašlaik viņam dabūt nevar.
No lietojamības viedokļa arī aparāts nav nekāds zelta gabals - izvēlnes nav pārāk pārskatāmas un ērtas, ekrāns reizēm šķiet nepietiekami jūtīgs, turklāt šķiet ir pāris reizes pieredzēts, ka aparāts uzkaras. Kā papildus problēma ir tas, ka nav normālas programmatūras sinhronizēšanai ar datoru, kas mūsdienās ir norma, tā ka ir visas iespējas pazaudējot palikt bez veselu divu simkaršu kontaktiem un plus vēl tiem, kas tālruņā atmiņā.

#15 lariks @ 2008.03.11 20:40

Iphone vai tad nebija dual sim arī?

#16 jecis petersons @ 2008.03.11 22:30

Par Samsunga brīnumbērnu nezinu gan šķiet ka viņasm tomēr ir visas ekstras un spēja uzturēt patstāvīgi divas kartes. Var pagooglot un paskatīties ka ir tāds telefons kas saucas Fly arī ir pieejams ar divām simkartēm tikai izskatās skaistāks un atsauksmes nau tik kritiskas. Starpcitu ir līdzīgi pakaļdarinājumi jau laiku tirgū daži no tiem nākot no ķīnas līdzīgi kā šis bet netiek slēpts nedz nosaukums nedz izcelšanās vieta.
Laikam nevar nepiekrist ka daļa trača ap šo visu ir nosaukuma dēl respektīvi AMD mobile. Cik noprotams tas nebūt nau Advanced Micro Devices mobīlie telefoni. Vel kāda pazīme mājas lapa kura tika minēta bukletos nemaz nestrādā Latvijā kaut kādu skopu informāciju var apskatīties lietuviešu lapā. www.amdmobile.lt

Mūsdinās kārtīgs darba zirgs bez jebkādiem bezvadu savienojumiem, un nenoslīpīpētu sinhronizācijas programmu. Itresanti kas tas par biznesmeni. Tad jau persona noteikti nopirks smartfonu vai arī poket pc, nevis šo te.

Autoram baranka ar caurumu, protams. Raksts labi ka ir pieiets no pareizās puses ja tā varētu teikt. Bet nedaudz gribētos vairāk informācijas piemēram ka nau iespējams Lietot šo zvēru Dzimtajā valodā respektīvi latviešu.

Telefons ir vienkārši šausmīgs izskatās labi bet nu ar laiku izskatas paliek lēts. Vienīgā ekstra tik tiešām šim telefonam ir divas sim.

#17 budziz @ 2008.03.11 23:22

Kaut kaa ne mazakas informacijas par telefona lietojamiibu - aprakstitas tikai un vienigi pogas + parskriets ekraanam :(

#18 dzigits @ 2008.03.11 23:45

Šis telefons ir nekam nederīgs mēsls. pēc nedēāls lietošanas viņš būs nobružājies un īsti negribās pildīt visas funkciajs ko sākumā.
ir tā ka viņam ir looti slikts ekrans. itka ir doma ka ir sabazts vis iekšā, bet neka no ta praktsiki nedarbojas. Galvenasi ir tas ka nevari jau pateikt ka nav, ir, bet nekadi nedabu darboties ka tu gribetu.
Neizdariet savu liealko kludu noperkot so talruni!!!!!

#19 dzigits @ 2008.03.11 23:47

Aifounam token nevar divas sim kartes iebazt ieksha. vinjam var sagriezto tur tas kartes un vel dazi veidi ka to var apcakaret, bet nav divas sim vietas ;)

#20 sony @ 2008.03.12 10:28

Raksts okey, tikai šis jau pirms 2 mēneš bija iekš *** nopērkams.

#21 BlaBla @ 2008.03.12 19:41

Bet kam tāds vispār vajadzīgs, man pilnīgi pietiek ar vienu numuru. Pasaule ir galīgi sviestā sagājusi.

#22 c_m @ 2008.03.13 12:14

***

#23 electric3 @ 2008.03.13 19:04

Mna liekas,tas domats tādam,kam patīk uz katru tīklu turēt katra kabatā pa telefonam.Noperkot sitadu ietaupās vieta kabatās>D
Vispārīgi vai nu jau ar 3 kartēm nebūtu jāuztaisa tāds?)

#24 Knight WWW @ 2008.03.18 20:17

interesanta lietiņa...

#25 kindzulis @ 2008.03.18 22:52

electric3 rakstīja:

Mna liekas,tas domats tādam,kam patīk uz katru tīklu turēt katra kabatā pa telefonam.Noperkot sitadu ietaupās vieta kabatās>D
Vispārīgi vai nu jau ar 3 kartēm nebūtu jāuztaisa tāds?)

ir arii ar trijaam... UTFG ;)

#26 e.j. (jā, tas pats) @ 2008.04.24 21:46

No 6233 ir nokopēta [i] hromētā līnija starp taustiņiem.

#27 brunobezbremze WWW @ 2008.04.24 22:41

kurš ir ar trijām ?