Datuve :: Viedtālruni drīzumā varētu izmantot kā pasi

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 92

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 92

Datuve.lv video
Top.LV

Viedtālruni drīzumā varētu izmantot kā pasi

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.30 15:39  

elektroniskapase

Aizmirst paņemt līdzi pasi ceļā uz lidosta ir viena no lielākajām galvassāpēm, ko ceļotājs varētu piedzīvot. Tomēr jau tuvākajā laikā šādas galvassāpes varētu izgaist.

De La Rue ir lielākais pases ražotāju uzņēmums, kā arī kompānija, kas drukā Lielbritānijas banknotes. Kompānija strādā pie speciālas tehnoloģijas, kas varētu uzglabāt cilvēku pases digitāli viedtālrunī, ļaujot ceļotājiem neuzrādīt attiecīgos dokumentus - kā tas ir jādara pašlaik.

“Datorizēta pase” varētu darboties līdzīgi kā mobilās iekāpšanas kartes, kuras var jau tagad glabāt lietotāja viedtālrunī, kā rezultātā ļaujot tūristiem bez problēmām un liekiem satraukumiem doties ceļojumā. Tomēr šai tehnoloģijai piemīt arī savi mīnusi - pastāv iespēja viltot šādus digitālus kodus un cilvēki mēdz pazaudēt arī savu viedtālruni, kas galu galā radītu jaunas problēmas.

“Tehnoloģija ir De La Rue biznesa prioritāte, tādēļ no mums var sagaidīt, ka mēs vienmēr skatīsimies uz jaunām inovācijām un tehnoloģijas risinājumiem mūsu klientiem, kuri atrodas dažādos pasaules nostūros”, tā izteicās viens no kompānijas pārstāvjiem. “Elektroniskā pase ir viena no daudzajām iniciatīvām, kurus mēs patlaban meklējam, bet šobrīd tā ir tikai koncepcija, kas atrodas agrīnā izstrādes stadijā”.

Mūsdienu pasēs jau atrodas mikroshēmas, kas prot salīdzināt dokumenta īpašnieka seja, un viena no šīm mikroshēmas tehnoloģijām varētu implantēt viedtālrunī, tādējādi tā neaprobežosies ar vienu vienīgu uz ekrāna redzamu dokumentu.

“Digitālās pases, kas atradīsies viedtālrunī, pieprasīs jaunu aparatūras ierīci, lai droši saglabātu elektronisko pasi, tādējādi to nebūs iespējams pārkopēt no attiecīgā viedtālruņa uz kādu citu. Turklāt tā komunicēsies ar pases lasītāju, izmantojot bezvada savienojumu, jo darot to uz ekrāna, tāpat kā ar lidmašīnas biļeti, QR kodu ir iespējams nokopēt vai viltot”, sacīja Deivids Dževans (David Jevans) no Proofpoint drošības kompānijas.

Jāpiebilst, ka De La Rue izpilddirektors Mārtiņš Sazerlends (Martin Sutherland) stāstīja "The Times", ka kompānija jau kādu laiku testē šo bezpapīra pases koncepciju.

Saistītie raksti