Datuve :: Philips spuldzes kļūst par bioloģisku mājas apgaismojumu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 112

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 112

Datuve.lv video
Top.LV

Philips spuldzes kļūst par bioloģisku mājas apgaismojumu

Ievietoja: OskarsM @ 2016.03.17 14:59  

hue

Philips Lighting pirmdien atklāja interesantu un baltu Philips Hue spuldzi, kas ir veidota tā, lai sniegtu vairāk dabisko apgaismojumu. Rīta stundās tās spožums pakāpeniski pieaugs, tādējādi saviem saimniekiem palīdzētu mosties vienmērīgāk un dabiskāk, tikmēr naktīs spuldze pielāgosies tumšajam apgaismojumam, kļūstot blāvākai, lai saimnieks varētu vieglāk iemigt.

Šie gaismas ķermeni piedāvā krāsas temperatūras diapazonu no dienasgaismas (6500K) līdz silti baltai (2,200K), kuras var arī manuāli mainīt un pielāgot pēc savām vajadzībām caur savienotu reostata slēdzi vai caur īpašu aplikāciju lietotāja planšetdatorā vai viedtālrunī.

Turklāt šīs Philips Hue spuldzes var ieprogrammēt vienā režīmā visu cauru dienu, ja ir tāda nepieciešamība. Savukārt naktī spuldze spēs samazināt maksimāli zilās gaismas iedarbību, kas var traucēt cilvēka miegam. Dienas laikā šīs lampas var pielāgot dažādiem darbiem - lasīšanai, atpūtai un citām lietām.

“Mēs esam uzsākuši fenomenālas pārmaiņas savā rūpniecībā ar Philips Hue apgaismošanas sistēmu mājās. Tas ļaus patērētājiem piedzīvot pilnīgi jaunu veida pieredzi”, tā izteicās Philips mājas gaismu biznesa līderis Kriss Vorps (Chris Worp) portālam TechNewsWorld.

“Philips Hue ir unikālas baltas spuldzes, kas piedāvās pilnu baltās gaismas krāsas spektru, tādējādi piedāvājot lietotājiem ikdienā pareizāko un atbilstošāko apgaismojumu gan vakara, gan dienas stundās,” stāsta Vorps.

hue

Šīs Philips Hue baltās spuldzes būs pieejamas Ziemeļamerikā un Eiropā jau gada pavasarī ar iesācēju komplektu, kurā tiks iekļautas divas spuldzes (800 lumeni / 4000K), kas arīdzan atbalstīs Apple HomeKit un Philips Hue reostata slēdzeni.

Dabiskais apgaismojums

LED spuldzes dizains ir veidots, lai krāsas temperatūras maiņa notiktu visas dienas garumā, tādējādi sperot krietnu soli tālāk par tradicionālajām apgaismojuma risinājumiem, kuri piedāvā tikai blāvumu un spilgtuma apgaismojumu.

“LEDs ir pavērusi jaunas apgaismojuma iespējas, kuri nebija pieejami fluorescentām spuldzēm”, stāsta gaismas dizaineris Rendals Vaitheds (Randall Whitehead) no Randall Whitehead Light Solutions. “Mums tagad ir iespēja izveidot regulāras spuldzes, kas ne tikai atšķiras ar tā intensitāti, bet arī ar krāsu temperatūru.”

“To, ko Philips ir paveikuši - mums ir devuši iespēju pielāgot attiecīgu apgaismojumu cilvēku ikdienai, tādējādi uzlabojot dzīves kvalitāti ”, Vaitheds piebilda. “Tā ir ķermeņa reakcija pret gaismu un tumsu, ka arī ietekmē mūsu rīta piecelšanos un gulētiešanas ciklu. Hue sistēma ļauj mūsu radīto mākslīgo gaismu pielāgot reālajam apgaismojumam, kas atrodas dabā”.

Labākajam miegam

Philips Hue spuldzes pielāgojas tā sauktajam bioloģiskajam pulkstenim, kas nozīmē - spuldzes apgaismojums ļaus cilvēkam mierīgāk gulēt, tāpat arī rīta piecelšanās.

“Iespēja pielāgot krāsas temperatūru - nozīmē, ka ļaus Tev labāk izbaudīt miegu”, sacīja Enderle Group galvenais analītiķis Robs Enderle (Rob Enderle). “Tā pielāgojas gaismai pakāpeniski, lai Tevi vienmērīgi pamodinātu, tāpat arī tumsā, lai labāk iemigtu.”

hue

Dažādi pētījumi liecina, ka daži atsevišķi gaismas viļņa garumi var ietekmēt miega kvalitāti, tādējādi nelabvēlīgi ietekmējot cilvēka bioloģisko pulksteni. “Naktī bez zilās gaismas klātbūtnes ir ideāls apstāklis miegam”, Enderle piebilda.

No savietojamām gaismām līdz savietojamai pasaulei

Philips Hue apkārtējais apgaismojums ir radīts arīdzan, lai strādātu ar dažādām programmām, produktiem un platformām, tai skaitā Nest Learning Thermostat, Nest Cam, Nest Protect, un ar citām gudrām mājas ierīcēm, kā, piemēram - Amazon Alexa. Hue gaismas spuldzes ir savienojamas ar vairāk nekā 600 “third-party” aplikācijām.

Turklāt Philips Lighting kompānija apstiprināja sadarbību ar telekomunikācijas kompāniju KPN, apdrošināšanas firmu AXA un enerģētikas kompāniju Engie, lai papildinātu un uzlabotu Hue savienojamām gaismas spuldzēm kvalitāti.

“Topošajam lietotājam ir jāredz šis process, lai redzētu tā patieso potenciālu”, sacīja Enderle. “Problēma ir tāda, ka Philips līdz šim nav ieguldījuši laiku un darbu, veicinot risinājumus apgaismojuma savietojamībai”, Enderle atzīmēja. “Ja pircēji nezina par šīm lietām, tie var neiegādāties šos produktus, kaut arī Philips spuldzēm ir ļoti liels potenciāls.”

Saistītie raksti