Datuve :: Pirmais Microsoft Lumia viedtālrunis ir klāt!

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 58

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 58

Datuve.lv video
Top.LV

Pirmais Microsoft Lumia viedtālrunis ir klāt!

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.12 16:13  


Vakar tika prezentēts pirmais Microsoft Lumia viedtālrunis, kas iepriekš nesa Nokia vārdu – tas ir budžeta klases Microsoft Lumia 535. Šis modelis tiek dēvēts par 5x5x5 piedāvājumu. Atšifrējums: tālrunī iekļautas 5 aplikācijas (Skype, Office, Cortana, OneDrive, Outlook), 5 megapikseļu priekšējā kamera, 5 collu lielais qHD (960×540) izšķirtspējas IPS LCD displejs.

Jaunajam Microsoft Lumia 535 ir Windows Phone 8.1 Lumia Denim operētājsistēma, Snapdrago 200 četrkodolu procesors, kā arī 1905 mAh akumulators, kas garantē ātru ierīces darbību. Telefonam ir 8 Gb liela atmiņa, bet, izmantojot microSD karti, atmiņas apjomu ir iespējams palielināt līdz pat 128 Gb. Šajai ierīcei vēl ir arī pieejami bezmaksas 15 Gb OneDrive mākoņkrātuvē.

Pirmajam Microsoft Lumia viedtālrunim, kas vairs nenes Nokia vārdu, ir 5 megapikseļu aizmugurējā kamera ar LED zibspuldzi. Ierīces priekšējā pusē atrodas 5 megapikseļu platleņķa kamera, lai varētu uzņemt kvalitatīvus selfijus. Šī opcija ļauj arī veikt augstas kvalitātes Skype videozvanus. Tālrunim ir 5 collu qHD displejs, kas atvieglo lūkošanos ierīces ekrānā arī spilgtos saules staros. Piedevām, displejs pret skrāpējumiem tiks aizsargāts ar Corning Gorilla Glass3 stikliņu.

Tālrunim Microsoft Lumia 535 ir gaumīgs un pārdomāts dizains ar piecas collas lielu ekrānu. Šajam modelim ir iespējams izvēlēties sev tīkamākās krāsas aizmugurējo vāciņu – tas būs pieejams baltā, melnā, pelēkā, oranžā, zaļā un zilā krāsā.

Runājot par multimēdiju iespējām, šis modelis ir aprīkots ar Bing Vision, Creative Studio, Lumia Camera un Lumia Selfie lietotnēm. Pēc fotogrāfiju uzņemšanas tās uzreiz tiks saglabātas mākoņkrātuvē OneDrive. Tas nozīmē, ka fotogrāfijas vēlāk būs viegli pieejamas arī datorā.

Latvijā Microsoft Lumia 535 varēs iegādāties jau nākamā gada sākumā. Pircējiem tiks piedāvātas 2 šī viedtālruņa versijas, atšķirsies tikai ievietojamo SIM karšu skaits. Varēs iegādāties modeli ar vienu vai divām ievietojamām SIM kartēm. Prognozējamā cena – 110 eiro pirms nodokļiem un pievienotā uzcenojuma.

Saistītie raksti