Datuve :: Latvijā kā viedās sadzīves tehnikas galveno priekšrocību vērtē iespēju ietaupīt līdzekļus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 71

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 71

Datuve.lv video
Top.LV

Latvijā kā viedās sadzīves tehnikas galveno priekšrocību vērtē iespēju ietaupīt līdzekļus

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.08.12 15:12  

LG Electronics (LG) interneta lietotāju viedokļa aptaujas rezultāti liecina, ka Latvijā un Lietuvā kā vissvarīgāko viedās sadzīves tehnikas priekšrocību iedzīvotāji uzlūko naudas ietaupījumu. Šādu viedokli pauduši 54% Latvijas, 72% Lietuvas respondenti un tikai 5% Igaunijas interneta lietotāji. Savukārt Igaunijā kā vissvarīgāko viedās sadzīves tehnikas priekšrocību vērtē elektroenerģijas patēriņa samazinājumu – šādu viedokli pauduši 76% aktīvie Igaunijas interneta lietotāji. Savukārt Latvijā elektroenerģijas patēriņa samazinājumu kā būtisku faktoru norādījuši 20% interneta lietotāju un Lietuvā – tikai 12%.

Līdzīga aptauja veikta arī Amerikas Savienotajās Valstīs (ar izpētes aģentūras Zpryme Research starpniecību). Arī ASV 81% respondentu par viedās sadzīves tehnikas galveno priekšrocību uzskata naudas līdzekļu ietaupījumu. Taču arī elektroenerģijas patēriņa samazinājums (būtisks 78% respondentu) minēts kā vienlīdz nozīmīgs faktors viedās sadzīves tehnikas izmantošanā.


Viedā sadzīves tehnika aprīkota ar mūsdienīgām un videi draudzīgām tehnoloģijām, kuru funkcionalitāte nodrošina ne tikai naudas ietaupījumu, bet arī ievērojami uzlabo energoefektivitāti. Turklāt mājsaimniecības darbus iespējams ērti vadīt ar planšetdatora vai viedtālruņa starpniecību, izmantojot Wi-Fi pieslēgumu.

Strauja izaugsme viedās sadzīves tehnikas tirgū vērojama, pateicoties ražotāju nozīmīgajiem ieguldījumiem viedo mājas tehnoloģiju attīstībā, radot arvien jaunas ierīces, kas fundamentāli mainīs līdz šim ierastos mājas darbu veikšanas paradumus.


Īpaši strauja izaugsme viedās sadzīves tehnikas jomā pognozēta ASV un Eiropā. Saskaņā ar izpētes aģentūras Zpryme Research & Consulting prognozēm līdz 2020. gadam viedā sadzīves tehnika būs pilnībā aizstājusi tradicionālās mājas ierīces.

LG THINQTM viedā tehnoloģija ievērojami efektivizē lietotāju ikdienu —nodrošinot vienkārši lietojamu, centralizētu pārvaldību ar viedtālruņu vai planšetdatoru starpniecību. THINQTM ir piecas funkcijas — Smart Grid, Smart DiagnosisTM, Smart Access, Smart Adapt un Food Management.

Smart Grid ievērojami palīdzēs ietaupīt mājsaimniecības energoresursus, savukārt Smart Diagnosis regulāri nodrošina nepieciešamo informāciju īpašam zvanu centram, lai telefoniski jau laikus diagnosticētu un novērstu tehniskas problēmas, ja tādas rodas, tā ietaupot laiku un resursus, ko aizņemtu meistara apmeklējums mājās. Smart Adapt atjauno ierīču programmatūru, jaunumus un funkcijas, savukārt ar Smart Access ļauj ierīces vadīt ar sava mobilā tālruņa vai planšetdatora starpniecību. Un visbeidzot – Food Manager – nodrošina pilnīgu viedo ledusskapju satura pārvaldību, informējot lietotāju ne tikai par to, kādi produkti tajā atrodas, bet arī — kāds ir to derīguma termiņš. Šai informācijai var piekļūt no sava viedtālruņa vai planšetdatora, piemēram, iepērkoties lielveikalā.


LG Electronics viedo sadzīves tehniku klātienē bija iespējams iepazīt CES izstādē šī gada sākumā. Taču jaunākie izstrādājumi tiks demonstrēti arī septembra sākumā gaidāmajā IFA izstādē Berlīnē.

LG Electronics Interneta lietotāju aptauja veikta 2011.gada augustā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, sociālajā tīklā Facebook un Draugiem (Latvija).

Saistītie raksti