Datuve :: Apsveic Latviju dzimšanas dienā!

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 99

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 99

Datuve.lv video
Top.LV

Apsveic Latviju dzimšanas dienā!

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.07 17:14  


Valsts akciju sabiedrība "Elektroniskie sakari" ir uzsākusi projektu "Apsveikums Latvijai". Kā jau vēsta pats nosaukums, tas ir īpašs sveiciens mūsu dzimtenei svētkos. Aplikācijas http://www.apsveikumslatvijai.lv/ veidotāji šādi ir iecerējuši uzstādīt rekordu – visvairāk cilvēku, kas vienlaicīgi apsveic Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes ābeces signālus.

Ja vēlies iesaistīties šajā akcijā, tad pasteidzies! Tikai līdz 9. novembrim var iesūtīt savu apsveikumu, kas tiks aizšifrēts. Intriga saglabāsies līdz pat 14. novembrim, kad tiks atskaņots pats labākais no visiem iesūtītajiem apsveikumiem.

Šis projekts ir unikāls un pavisam jauns veids, kā iesaistīt sabiedrību Latvijas svētku organizēšanā un patriotisma jūtu veidošanā. Bet, svarīgi ir arī tas, ka šādi tiek veicināta bērnu un jauniešu interese par inženierzinātnēm. Manuprāt, tas ir zīmīgi – laikā, kad godājam pagātnes notikumus, mēs arī raugāmies uz valsts turpmāko attīstību gan zinātnes, gan izglītības jomā. Apsveikuma sūtīšana līdzinās spēlei – tā ir aizraujoša, taču nemaz tik viegla nav. Jāprot atpazīt Morzes alfabētu, un tikai tad būs iespējams atšifrēt pašu apsveikumu.

Šī iecere tiks īstenota divos posmos. Vispirms, līdz 9. novembrim ikviens var iesūtīt savu apsveikumu – tekstu, sveicienu vai vēlējumu, kā arī apgūt Morzes ābeces šifrēšanas iemaņas. Nākamais solis ir pati zibakcija, kas norisināsies 14. novembrī pulksten 11.30. Tiešraidē Morzes koda veidā tiks atskaņots īpaši izvēlēts apsveikums, kuru tad arī vajadzēs atšifrēt. Tas nozīmē, ka mēs visi kopā varēsim vēlēt daudz laimes mūsu Latvijai dzimšanas dienā!

Projekta „Apsveikums Latvijai” vēstneši ir Elīna un Vestards Šimkus. Viņi Morzes kodu ir pārveidojuši klavieru skaņās. Ikviens jau tagad var baudīt apsveikumus – melodijas un mēģināt tos atšifrēt, kā arī izveidot un nosūtīt tos saviem mīļajiem cilvēkiem.

Saistītie raksti