Datuve :: EA Tiburon studiju pametuši tās vadošie darbinieki

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 91

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 91

Datuve.lv video
Top.LV

EA Tiburon studiju pametuši tās vadošie darbinieki

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.04.18 14:53  

Spēļu studiju EA Tiburon pametis tās mākslinieciskais direktors Īans Kamingss (Ian Cummings). Viņš nav pirmais vadošais darbinieks, kas pametis populāro spēļu studiju, lai pievienotos citai – jaunai – studijai.

Pirms nedēļas tika ziņots, ka EA Tiburon studiju nolēmuši pamest vairāki tās vadošie darbinieki. Pazīstamākais no „bēgļiem” ir Madden NFL spēļu sērijas producents Deivids Ortizs (David Ortiz) un EA Sports tehnoloģiju daļas vadītājs Ričards Vaifolls (Richard Wifall). Savukārt EA Tiburon ģenerāldirektors Filips Holts (Philip Holt) studiju pameta jau martā.

Tiburon, kas agrāk darbojās ar nosaukumu Tiburon Entertainment, tika dibināta 1994. gadā. 1998. gadā tā kļuva par Electronic Arts daļu un pilnībā pievērsās sporta simulācijas spēļu izstrādei. Par vienu no populārākajiem studijas veikumiem kļuvusi amerikāņu futbola spēļu sērija Madden NFL.



Pagājušajās brīvdienās noskaidrots, ka studiju pamet arī Kamingss, kas tajā darbojies jau 11 gadus. „Esmu pārliecināts, ka Madden NFL paliek gādīgās rokās, tādēļ nebaidos spert šādu soli,” ziņo Kamingss. Tiek ziņots, ka viņš pievienosies jau minētajiem kolēģiem, kas kopā darbosies nesen izveidotajā spēļu izstrādes studijā Row Sham Bow. Studija atrodas Floridas štatā ASV un vietējās varas institūcijas nolēmušas tai piešķirt 114 tūkstošus ASV dolāru attīstības veicināšanai. Par katru jaunu darba vietu, kas tiks izveidota studijā, tā saņems nodokļu atvieglojumus 3000 tūkstošu dolāru apjomā. Ar ko pašlaik nodarbojas spēļu izstrādātāji jaunajā studijā, pagaidām nav noskaidrots.

Compulenta

Saistītie raksti