Datuve :: Google brīdinās lietotājus par kaitīgām mājas lapām

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 102

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 102

Datuve.lv video
Top.LV

Google brīdinās lietotājus par kaitīgām mājas lapām

Ievietoja: Andrei @ 2010.12.22 01:28  

Google brīdinās interneta lietotājus par kaitīgām mājas lapām. Meklējuma rezultātos parādīsies brīdinājums par to, ka mājas lapa var būt kompromitēta.

Meklējumā parādīsies uzraksts "This site may be compromise", kurš liecinās par to, ka mājas lapa tikusi uzlauzta vai kompromitēta.

Uzspiežot šai atsaucei Google pārvirzīs lietotājus uz Izziņu informācijas servisa centru ar papildus izziņām. Ir vērts atzīmēt, ka uz doto brīdi Google meklējuma rezultātos jau tiek norādīts līdzīgs brīdinājums gadījumā, kad mājas lapa ir inficēta.

"Ja mājas lapa tika uzlauzta, tas nozīmē, ka trešā puse kontrolē mājas lapu bez īpašnieka atļaujas", – komentē jauninājumu kompānijā Google.



"Hakeri var mainīt lapas saturu, papildināt jaunas atsauces uz mājas lapām, vai pievienot jaunas lapas. Tas var tikt izdarīts ar fišinga vai surogātpasta izsūtīšanas mērķi. Paziņojums par to, ka mājas lapa tika kompromitēta nenozīmē, ka lietotājs nevarēs skatīt mājas lapu- nepieciešamības gadījumā var nospiest uz atsauci un pāriet uz mājas lapu kā parasti", - saka Google.

Kā avots izmantota Google.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 nuttshelllll @ 2010.12.22 13:14

Tas, patiešām, nav nekas jauns. Jau vismaz gadu google to dara.

#2 Evers nelogojies @ 2010.12.22 13:31

Tiešām, aizvēsturiskas ziņas. :)

#3 Jaanis @ 2010.12.22 22:45

Nevis compromise, bet compromised.