Datuve :: Twitter inficējās ar jaunu vīrusu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 105

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 105

Datuve.lv video
Top.LV

Twitter inficējās ar jaunu vīrusu

Ievietoja: Andrei @ 2010.12.14 23:12  

Populārā mikroblogu platformā Twitter parādījies jauns vīruss, kurš inficē lietotājus caur garu URL adrešu „saīsinājumu”- goo.gl, kuru izstrādāja interneta korporācija Google.

Sava Twitter akaunta drošības nodrošināšanai (pārsvarā mobilā versijā) tiek rekomendēts nesekot atsaucēm, kuras sākas ar http://goo.gl/, līdz šīs vājās vietas novēršanai.

Atsaucoties uz ziņojumu tehnoblogā TechCrunch, šis vīruss pirmo reizi parādījies Twitter mobilajā versijā un sāka izplatīties caur dažādām URL-adresēm, ieskaitot http://goo.gl/od0az un http://goo.gl/R7f68. Ar URL adrešu saīsinājumu dienesta palīdzību šis „tārps” mēģina pāradresēt lietotājus uz citām mājas lapām, kuras satur kaitīgu kodu. Rezultātā tas sekmē lietotāja konta zagšanu Twitter tīklā.



Interneta izdevums atzīmē, ka speciālisti no Twitter jau zina par šo vīrusu- tiem, kuri inficējušies, tiek nosūtīta atsauce paroles izdzēšanai. Inficētu kontu skaits netiek precizēts.

Pēdējais lielais vīruss, kurš izmanto funkcijas onMouseOver JavaScript valodā vājās vietas, parādījies platformā Twitter dažus mēnešus atpakaļ. Ar tā palīdzību ļaundari varēja izsūtīt surogātpastu un reklāmu, ka arī pāradresēja Twitter lietotājus uz citām mājas lapām.

Kā avots izmantota TechCrunch.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Cappadonna @ 2010.12.15 20:15

bla nu man besi visi sitie twiteri (kautgan neesu ne reizi muza tur iegajis lol)

#2 bobobob @ 2010.12.17 17:28

Esmu pasēdējis kādu mēnesi, neko tu nesaskatīju, es kautko pļurkstu mēneša garumā, visiem pie kājas, es kādam sekoju, kāds seko man... paši vīņi paši saka, ka tas nav čats.. arī blogs tas nav, jo neko daudz informācijas tur sniegt un saņemt nevar.. tad man izveidojās asociācija, ka bars cilvēku, kas grib būt populāri, vienkārši sēž un pļurkst pa savām ''problēmām'', man tas šķita maznozīmīgi un es atmetu twitteri

punkts