Datuve :: Nintendo neatbilst Greenpeace kritērijiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 109

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 109

Datuve.lv video
Top.LV

Nintendo neatbilst Greenpeace kritērijiem

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.10.28 17:38  

Dabas aizsardzības organizācija Greenpeace uzskata, ka Nintendo apdraud apkārtējo vidi vairāk, nekā jebkurš cits elektropreču ražošanas uzņēmums (vismaz salīdzinājumā ar citiem Greenpeace apskatītajiem ražotājiem). Jāatgādina, ka Nintendo veido ne tikai videospēles – uzņēmums ražo arī spēļu konsoles Nintendo Wii, DS un 3DS.

Oktobra ziņojumā Giude to Greener Electronics uzņēmums Nintendo, saņemot tikai 1,8 balles no 10, ierindojas pēdējā (astoņpadsmitajā) vietā. Vislabāk uzņēmumam veicies ķīmisko vielu izmantošanas jomā. Kā izrādās, konsoļu sastāvdaļu ražošanā netiek izmantots polivinilhlorīds. Uzņēmums nākotnē plāno vispār plāno atteikties no šī materiāla izmantošanas, taču konkrēts laiks nav paziņots.

Savukārt otrreizējās pārstādes sadaļā uzņēmums nav saņēmis nevienu balli. Nintendo nespēja (vai nevēlējās) ekologiem piedāvāt konkrētus skaitļus, kas informētu par atgriezto un pārstrādāto preču daudzumu. Enerģētikas sadaļa ir mazliet „zaļāka”. Enerģiju taupošie displeji, kas izmantoti DSi konsolēs, uzņēmumam devuši vienu balli Greenpeace vērtējumā.

Ar pilnu atskaites versiju, kurā aprakstītas 18 uzņēmumu videi draudzīgās/naidīgās īpašības, var iepazīties šeit.

Compulenta

Saistītie raksti

Komentāri

#1 GonZOo @ 2010.10.29 04:04

un nekad nav adbildis ka neka viss nezaljaka kompanija!

#2 karuuzo @ 2010.10.29 11:36

Un kādas kritērijam Nintendo neatbilst? Nepietiekami maksā zaļajiem :)
Šitie zaļie var aizvērties, kas maksā, tie ir labiņi, kas nē - tos nozākā. Viņu vārds (Greenpeace) nozīmē dosi zaļos, liksim mierā :)

m

#3 sdf @ 2010.11.03 19:40

mēs šeit esam 100,000 gadu, maksimums 200,000, un kautkādi greenpeace domā, ka mēs kaitējam videi :D zemeslodei 4.5 miljardi gadu :D tikuntā kautkad zeme mūs nokratīs kā tādu uti nost un viss kas liecinās, ka mēs te kādreiz bijām būs plastmasa :D domāsim reāli