Datuve :: Portatīvā datora pirkšana

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 63

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 63

Datuve.lv video
Top.LV

Portatīvā datora pirkšana

Ievietoja: daunte @ 2010.01.29 12:39  

Kad cilvēks ir izvēlējies kādas klases portatīvo datoru viņš vēlas pirkt, tad paliek pats sarežģītākais – modeļa izvēle. Protams, var lasīt tūkstošiem datoru aprakstus un speciālistu novērtējumus un ieteikumus, bet tas aizņem ļoti daudz laika un nav jau zināms vai būs apskatīts jums piemērotākais modelis. Tādēļ šoreiz neliels ieskats kādus soļus veikt, lai atrastu pareizo datoru.

Daudzi cilvēki izvēlas labprātāk pirkt datoru interneta veikalos, jo izvēle tur ir daudz plašāka, ka arī cenas parasti ir zemākas. Taču nevajadzētu pirkt datoru, kamēr dzīvē to neesi redzējis un aptaustījis, tāpēc labāk centies norakstīt noskatīto modeļu nosaukumus un aiziet uz veikalu apskatīties, ja vien tas ir iespējams. Svarīgi ir pamēģināt, cik ērta ir klaviatūra, jānovērtē, vai dizains dzīvē izskatās tāpat kā bildēs un kāds ir ekrāns. Kad dators ir novērtēts un atzīts par labu esam, tad var atgriezties interneta veikalā.

Nav jēgas iegādāties pašu jaudīgāko modeli, ja zināt, ka izmantosiet to vien dokumentu rakstīšanai vai sērfošanai internetā, tādēļ ļoti būtiski apsveriet jums vajadzīgos tehniskos parametrus un nevajadzētu vadīties pēc principa “jo vairāk, jo labāk”, bet nu vajadzētu tomēr rēķināties ar rezervēm, ja plānojat datoru izmantot ilgstoši, jo liela daļa programmu laika gaita paliek aizvien vairāk resursus rijošas.

Operatīvās atmiņas apjoms. Pieņemsim, ka datoram ir 2GB RAM ar iespēju paplašināt līdz 4GB un paskaties, cik maksa tāds dators ar 4GB RAM, iespējams, ka izdevīgāk ir nopirkt to modeli ar 2GB un paplašināt atmiņu pašam līdz tiem 4GB (interneta ir gana daudz pamācību, kā to izdarīt).

Ja ir vajadzība pēc ārējā disku lasītāja, tad nevajag pirkt tā paša ražotāja piedāvāto, jo tie parasti ir dārgāki, bet pērc citu – lētāku ražotāju piedāvāto (bet novērtē arī to kvalitāti, nepērc pašu lētāko).
Ieteicams portatīvajam datoram papildus iegadāties arī kādu mazu peli, jo tačpads ne vienmēr būs tas ērtākais un mazu pelīti var ērti pārnēsāt visur sev līdzi. Bet atceries, ka labāk pirkt peli ar vadiem, jo, ja gadās vajadzība izmantot datoru lidmašīnā, tad bezvadu pele tur būs aizliegta.

Somu datoram labāk pirkt uzreiz to, kuru piedāvā pārdevējs (ja ir labs piedāvājums), jo tad vismaz ir garantija, ka dators ērti ietilps tajā.

Nereti pārdevēji jums piedāvā dažādas papildus ierīces un kabeļus kā “neatņemamu” sastāvdaļu, bet ir kārtīgi jāapdomājas vai tās tiešām ir vajadzīgas, jo bieži vien tas ir tikai triks, lai panāktu, ka jūs sapērkat jums nevajadzīgus krāmus.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 kkk @ 2010.01.29 15:57

prasās pēc turpinājuma :)

#2 ble @ 2010.01.29 16:19

Tūkstots gan nesanāks.
Ja atsijā vajadzīgās collas, prasības, iespējamība iegādāties, tad nekā daudz nepaliek.

#3 BlackSand @ 2010.01.29 17:14

Labs padoms - NEKĀDĀ gadījumā laptopu nepirkt Latvijā.

Ja vēlaties iegūt savā rīcībā kvalitātīvu izstrādājumu, brauciet uz Angliju vai Vāciju, piemēram.

Atšķirsies kvalitāte un cena.

#4 bum @ 2010.01.29 17:27

Šķiet, ka Datuves raksti paliek aizvien neprofesionālāki un sviestaināki...

#5 bfd @ 2010.01.29 19:15

bum rakstīja:

Šķiet, ka Datuves raksti paliek aizvien neprofesionālāki un sviestaināki...

Drīzāk teiktu, ka nav vairs par ko sakarīgu rakstīt

#6 budziz @ 2010.01.29 21:35

BlackSand rakstīja:

Labs padoms - NEKĀDĀ gadījumā laptopu nepirkt Latvijā.

Ja vēlaties iegūt savā rīcībā kvalitātīvu izstrādājumu, brauciet uz Angliju vai Vāciju, piemēram.

Atšķirsies kvalitāte un cena.

Cena atskirsies. Bet kapec tu doma, ka atskirsies kvalitate vienam modelim tur un te???

#7 ATM @ 2010.01.29 22:45

jebkurā gadījumā es pērkot laptopu te neiegrābos un tas strādā pat ļoti labi, tā kā - man nesanāktu izdevīgāk braukt uz kaut kādu Angliju un tur nopirkt laptopu nekā šeit. Jāskās pareizais laiks, kad pirkt - uz svētkiem un izpārdošanām, kad ir atlaides ;)

#8 Ha @ 2010.01.30 01:56

Kā ar garantiju? Ja tomēr gadās brāķis tad brauksi uz Angliju vai Vāciju?

#9 Jo @ 2010.01.30 03:52

"Labs padoms - NEKĀDĀ gadījumā laptopu nepirkt Latvijā.

Ja vēlaties iegūt savā rīcībā kvalitātīvu izstrādājumu, brauciet uz Angliju vai Vāciju, piemēram."

Nu kas tas par sviestu? Ar ko tad MacBook, kas ir pirkts Latvijā atšķirsies no tā, kas iegādāts lielbritānijā? Beidziet taču cilvēkiem čakarēt smadzenes. Esmu lietojis gan laptopus, kas ir pirkti šeit, gan tādus, kas ir pirkti ASV un Vācijā. Neredzu nekādas atšķirības.

#10 par acer un hp @ 2010.01.31 09:13

Par to nepirkšanu Latvijā droši vien var piekrist.
Iepirkumos darbā parasti vinnē lētā gala HP, no kuriem vismaz 50 % atgriežas uz garantiju (vairākkārtīgi, kamēr tā izbeidzās) ar dažādiem nesaprotamiem sistēmas defektiem. Iegādajos personīgajām vajadzībām HP Elitebook, kas ir 3 x dārgāks par pirmīt pieminēto lēto galu. Ekrāna vāka fiksācijas mehānisms nobeidzās mēneša laikā, ekrāns - pus gada laikā, uz garantiju nomainītie fiksatori izturēja nedēļu, tagad sāk plaisāt alumīnija korpuss. Vēl būtiski pieminēt, ka HP mājas lapā izreklamētā specifikācija būtiski atšķīrās no tā, ko pārdeva te Latvijā (ne uz labo pusi). Par to pašu naudu varēja nopirkt Apple ar tādām pašām specifikācijām (un bateriju, kas patiešām iet 7 stundas).
Acer ir īpašs gadījums - gan lielajiem, gan mazajiem modeļiem visiem (100 %) garantijas laikā ir salūzis ekrāna korpuss pie eņģēm un garnatija uz šo pasākumu neattiecas. Lieki piebilst, ka vāka nomaiņa maksā apmēram tikpat, cik pats dators.
Nekādu mehānisku problēmu nav bijis ar Benq Joybook, bet iebūvētā web kamera netiek atbalstīta Ubuntu, kas ir drusku sāpīgi.

#11 R3d2 @ 2010.02.01 11:44

Khmm! Kāds var uzrakstīt par Lenovo? Lietoju IBM T43 jau 5 gadus un tagad sāku skatīties uz ko jaunāku.
Reāli, vēl joprojām, priekš manis portatīvie skaitās - Lenovo, Dell un Mac (ja patīk ņemties un čubināties ar rotaļlietām). Pārējie vāja alternatīva.