Datuve :: Salokāms portatīvais dators no Orkin Design

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 91

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 91

Datuve.lv video
Top.LV

Salokāms portatīvais dators no Orkin Design

Ievietoja: Andrei @ 2011.04.07 21:40  

Pēc Vācijas dizaineru no Orkin Design viedokļa, portatīvo datoru un planšetes datoru svarīga problēma ir portatīvitātes jautājums - pat esot viegliem, savas formas dēļ tie neietilpst somās un ierobežo savu īpašnieku kustību brīvību.

Rolltop koncepts, kura pamatā ir esošā lokano OLED-displeju tehnoloģija, ir daudzfunkcionālā ierīce, kuru var locīt, piešķirot tam transportēšanai ērtu cilindrisku formu.



Tas ir aprīkots ar lielu skārienjūtīgu displeju, Rolltop var funkcionēt kā portatīvais dators ar virtuālo tastatūru, kā 17 collu planšetes dators vai pat displejs.



Lokano formu, kas piešķir jaunumam oriģinālu formfaktoru, papildina interesanti aksesuāri: cilindrs, ap kuru tiek aptīta ierīce, ir kaut kas līdzīgs uzlādēšanas dok- stacijai, kuru, nepieciešamības gadījumā, var pieslēgt pie strāvas. Šai stacijai ir iebūvēti skaļruņi, USB porti, web-kamera un LAN ports.



Lai papildinātu planšetes datora režīmu, Rolltop tiek komplektēts ar iebūvētu irbuli. Savukārt, lai fiksētu monitoru uz plakanās virsmas, ir izbīdāms atbalsts, kurš iebūvēts vienā no segmentiem.



Kā avots izmantota orkin-design.de.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Hmmmm @ 2011.04.08 12:17

Par šo es lasīju pirms gada vai vairāk - toreiz tas bija tikai koncepts, ideja... vai tiešām tas ir nonācis līdz realitātei, vai kāds vienkārši kaut ko ir sajaucis? ;)

#2 kritikbots @ 2011.04.12 14:57

Es pirms kāda gada progresīvajās tehnaloģijās veicot ZPD arī šo brīnumu tur piepinu klāt, bet pagaidām kas tāds vēl joprojām nav iznācis apgrozībā, tomēr pie šādas idejas tiek strādāts un es nešaubos, ka tas arī drīz tiks izveidots.
Vispār ideja tiešām interesanta un domāju, ka arī ļoti praktiski pielietojama.
Ar portatīvajiem datoriem tiešām ir tā problēma, ka viņi ir lieli. Teiksim 21" kompīti nav diži ērti visu dienu staipīt līdzi no biroja uz biroju.

#3 Gestapo. @ 2011.04.12 15:31

nu es nezinu, manas acis nav nozime, vai es nesaju normalu portativo (kaa mapi rokaas) vai kautkadu rulli..