Datuve :: LG Electronics televizori Eiropā atzīti par videi draudzīgiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 56

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 56

Datuve.lv video
Top.LV

LG Electronics televizori Eiropā atzīti par videi draudzīgiem

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.07.14 10:56  

LG Electronics (LG) CIN¬EMA 3D televizori 47LW5500-ZE un 47LW550T-ZE ir kļuvuši par pirmajiem televizoriem Eiropā, kam ir piešķirts oglekļa dioksīda emisijas samazinājuma marķējums. Šo marķējumu izsniegusi 2001. gadā ar Lielbritānijas valdības atbalstu nodibinātais bezpeļņas uzņēmums Carbon Trust.

„Šis sertifikāts ir nozīmīgs solis, uzlabojot LG reputāciju Eiropā kā videi draudzīgam uzņēmumam,” norāda LG LCD televizoru izpētes un attīstības laboratorijas vadītājs Il-geuns Kvons (Il-geun Kwon). „Eiropa ir lielākais televizoru tirgus pasaulē, tāpēc LG apņemšanos, ražot pasaules klases izstrādājumus, izmantojot vislielākajā mērā atbildīgi izvēlētus materiālus un ražošanas procesus, varam vērtēt kā nozīmīgu.”


Oglekļa dioksīda emisijas samazinājuma marķējums apliecina LG centienus mazināt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju. Tas pierāda arī Korejas uzņēmuma izaugsmi un apņemšanos samazināt oglekļa dioksīda emisijas daudzumu visā izstrādājumu dzīves ciklā, sākot no to ražošanas, līdz pat tā lietošanai. Šis sertifikāts ataino arī LG prioritāti – piešķirt arvien lielāku lomu ekoloģiski atbildīgai ražošanai.

Patērētāji pievērš aizvien lielāku nozīmi klimata izmaiņām un vides faktoriem, izvēloties pirkumu. Tas savukārt palielina videi draudzīgu izstrādājumu konkurētspēju. Tāpēc LG samazina televizoru energopatēriņu, kā arī izvērtē piegādes un izplatīšanas posmus. LG arī turpmāk mudinās savus līgumpartnerus izmantot zema oglekļa dioksīda emisijas izstrādājumus un energopatēriņa ziņā efektīvākus ražošanas procesus.


Pateicoties tehnoloģijai Edge LED un lokālajai pikseļu aptumšošanas sistēmai (Local Dimming System), televizoru 47LW5500-ZE un 47LW550T-ZE energopatēriņš ir par 30% zemāks nekā tādas pašas klases televizoriem. Turklāt LG izstrādātā energotaupīšanas tehnoloģija Smart Energy Saving samazina LG televizoru energopatēriņu par 70%. Tā rezultātā oglekļa dioksīda emisija samazinās par 795 kg (ņemot vērā televizora vidējo kalpošanas ilgumu, kas Eiropā ir 7,2 gadi). Tas ir līdzvērtīgi 250 litriem dīzeļdegvielas.

Savukārt LG CINEMA 3D televizoru iepakojuma apjoms ir par 37% mazāks nekā līdzīgiem modeļiem, kas palīdz samazināt LG izstrādājumu radīto oglekļa dioksīda emisiju, īpaši ņemot vērā vienas vienības fiziskās transportēšanas izmaksas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 INTERSTARS @ 2011.07.14 11:06

interesanta informācija! un tiesi laika, jo brivdienas dosos televizora "medibas"!

#2 ha @ 2011.07.14 22:56

INTERSTARS rakstīja:

interesanta informācija! un tiesi laika, jo brivdienas dosos televizora "medibas"!

Lai veicās! Par jaunām tehnoloģijām jāmaksā dārgāk.

#3 cthulhu_avvake @ 2011.07.16 16:56

#2

Paldies par informaciju, tagat to zinaashu

#4 skicētājs WWW @ 2011.07.23 22:33

Par videi draudzīgu var saukt vienīgi kaut ko, kas ne tikai nemaz nepiesārņo vidi (tas būtu videi neitrāls), bet gan papildus vēl arī attīra vidi. Šie pavisam noteikti ir videi ļoti nedraudzīgi tālrāži, īpaši ņemot vērā šādu maldinošu informāciju par tiem. Es gan par oglekļa dioksīda, kas ir dabīga gaisa sastāvdaļa, emisijām neuztrauktos. Uztraukties vajadzētu par daudzām citām gāzēm un vielām, kas nonāk vidē mazākos daudzumos, taču ir daudz kaitīgākas.