Datuve :: Mozilla pasargās lietotājus no izsekošanas Internetā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 73

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 73

Datuve.lv video
Top.LV

Mozilla pasargās lietotājus no izsekošanas Internetā

Ievietoja: Andrei @ 2011.01.26 14:38  

Tīmekļa pārlūka Mozilla Firefox izstrādātāji piedāvā izveidot mehānismu, ar kura palīdzību Firefox un citi tīmekļa pārlūki varētu novērst metožu pielietošanu, kuras izmanto mājas lapu operatori lietotāju darbību izsekošanai internetā.

Tehnoloģijas izstrādātāji saka, ka tās realizācija ļaus izpildīt Amerikas un Eiropas regulatoru prasības, kuri jau sen uzstāj uz privātuma saglabāšanu tīklā. Mozilla piedāvājumā tiek stāstīts, ka jaunā tehnoloģija signalizēs web-serverim, ka lietotājs nevēlas, lai izsekošanas sistēmas strādātu attiecībā uz viņu.

Mozilla speciālisti saka, ka atbilstoši uzstatījumi, kas saistīti ar izsekošanas bloķēšanu, var tikt iebūvēti tīmekļa pārlūkā. Tomēr tam, lai šī sistēma būtu veiksmīga, to jāatbalsta visiem tīmekļa pārlūku ražotājiem. Praksē šādas sistēmas izveidošana pirmkārt nobloķēs lietotāju uzvedības analīzes sistēmas darbību, kura tiek pielietota reklāmas tīklu darbībai.



Viena no acīmredzamām tehnoloģijas priekšrocībām ir tā, ka šeit tiks bloķēti tikai tie web- kontenta elementi, kas ir vērsti uz lietotāju darbību izsekošanu, laikā, kad citi darbosies kā iepriekš. Patreizējiem tīmekļa pārlūkiem ir tā saucamais “neredzamais režīms”, kurš izdzēš visas darbības Internetā pēdas.

Atgādināsim, nesen kompānija Google piedāvāja instrumentu ar nosaukumu Keep My Opt-Outs, kas ļauj reālajā laikā novērst lietotāju izsekošanas mēģinājumus no reklāmas tīkliem.

Kā avots izmantota Mozilla.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 TrakaisKursis-neielogojies @ 2011.01.26 16:26

Šitā gan nevajadzēja tulkot.

A ja ne nepasargās - tad kas Mozilla maksās kompensāciju?

LOL, kā tad!

#2 cv @ 2011.01.26 23:35

BTW, iznācis Firefox Beta 10: http://www.mozilla.com/lv/firefox/beta/