Datuve :: Gmail veidotājs paredz Google Chrome OS neveiksmi

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 60

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 60

Datuve.lv video
Top.LV

Gmail veidotājs paredz Google Chrome OS neveiksmi

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.12.15 18:13  

Galvenais Google Gmail pakalpojuma izstrādātājs paredz, ka Chrome OS, kuru daudzi ar nepacietību gaida, ir nolemta neveiksmei. Bijušais Google darbinieks Pols Bušē (Paul Buccheit), kas izstrādājis arī uzņēmuma AdSense tehnoloģiju, uzskata, ka Chrome operētājsistēma paliks Android ēnā.

Savā FriendFeed (Twitter vietnei līdzīgs pakalpojums) kontā Pols izteicis savu pareģojumu: "Pareģojums: Chrome OS nākamgad tiks nobeigta (vai apvienosies ar Android)."

Iepriekš kļuvis zināms, ka pirmos klēpjdatorus ar Chrome OS varam gaidīt nākamā gada vidū. Izmēģinājuma ierīces jau ir ceļā pie izstrādātājiem, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem un dažiem izredzētajiem faniem, kas varēs izmēģināt operētājsistēmu jau agrāk.

Lai gan, iespējams, daudzi ar nepacietību gaida Chrome operētājsistēmas parādīšanos tirgū, Bušē uzskata, ka Chrome OS varētu parādīties "jau mirusi". Viņš piebilst, ka cilvēki uztver Chrome OS pārāk nopietni.

Ņemot vērā, ka ceļā ir arī Android 3.0 Honeycomb OS, kas tiks izmantota planšetdatoros, un Android turpina strauji gūt popularitāti, nedrīkst izslēgt iespēju, ka Chrome OS sev vietu atradīs tikai klēpjdatoros.

Vai Bušē ir taisnība un Chrome OS tiks apvienota ar Android? To rādīs laiks.

Techradar

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Wawe @ 2010.12.15 18:18

Kam tad Android pieder ja ne Google? Šinī gadījumā tā ir tikai mārketinga stratēģija...

#2 m. @ 2010.12.15 18:35

Es arī piekritu

#3 Gestapo @ 2010.12.15 20:16

Esmu viens no tiem kurš gaid šo OS

#4 Janka77 @ 2010.12.16 00:42

Abas jau uz linux bāzes, tā "apvienošana" ir tīri filosofisks jautājums nevis praktisks. Nākotne būs izcila - kā jau jebkurai atvērta tipa programmatūrai.

#5 kaijas @ 2010.12.16 00:45

Gestapo rakstīja:

Esmu viens no tiem kurš gaid šo OS

Es tikai īsti nesaprotu ko tur gaidīt. Ņem jebkuru linuka distributīvu un lieto, tvīko pēc savām vajadzībām.

Vienīgi varētu gaidīt tādā ziņā, kā papildus atbalsts un līgumi ar lielajām zivīm dos savu pienesumu arī citiem - labāks aparatūras atbalsts utml. Tomēr canonical te arī nestāv uz vietas un intensīvi meklē partnerus.

#6 ddd2 @ 2010.12.16 08:59

es to pat negaidu, manās acīs tā jau ir lemta neveiksmei! :P

#7 Hashss @ 2010.12.16 14:05

chrome os itkā ok, bet es lietošu viņu tik kā livecd opciju

#8 jhh @ 2010.12.16 15:16

gmail pats ir viena liela neveiksme

#9 Shnukurs @ 2010.12.16 16:41

Nu bezjēdzīgāka OS vēsturē. Kāpēc lai kāds pirktu interneta pārlūku? Jeb kā čaļi no engadget podcāstā runāja, paņem uz jebkuras normālas OS palaid Chrome browseri full screen un tadāaa .. tev ir Chrome OS + normāls failu pārvaldnieks, normālas aplikācijas u.t.t. Jebkura Linux distra ir daudz jēdzīgāka par .. parastu pārlūku.
Vār jau būt tie netbūki maksās lētāk un tā, bet tad jau labāk likt Ubuntu un arī nebūs papildus OS izmaksas cenā un un un aaaaaaiiii....
Un par startup laiku.. pfff, jebkura OS ar SSD veiks to pašu, nu varbūt pāris sekundes lēnāk, bet vismaz nav jāiesloga sava dzīve interneta pārlukā.

#10 Janka77 @ 2010.12.16 23:23

Labums būs tāds ka visiem pēkšņi atvērsies acis cik feins un ērts ir linux, pārādīsies, fotošopi u.c. programmas uz linux. utt...  Viss būs normāli atšancēts standartizēts, sāks beidzot ar to linux nopietni rēķināties!

#11 $$$ @ 2010.12.17 10:45

kaijas rakstīja:

Gestapo rakstīja:

Esmu viens no tiem kurš gaid šo OS

Es tikai īsti nesaprotu ko tur gaidīt. Ņem jebkuru linuka distributīvu un lieto, tvīko pēc savām vajadzībām.

Vienīgi varētu gaidīt tādā ziņā, kā papildus atbalsts un līgumi ar lielajām zivīm dos savu pienesumu arī citiem - labāks aparatūras atbalsts utml. Tomēr canonical te arī nestāv uz vietas un intensīvi meklē partnerus.

Visi jau nav gīki un nesēž 24h pie datora programmējot un tvīkojot, no tā gūstot lielāko orgasmu. Cilvēkiem vajag normālu OS, par kuru neiespringt - kas ir vienkārša un skaista un neatņem laiku, kuru citādi varētu pavadīt kopā, piemēram, ar sievieti! LOL

#12 kaijas @ 2010.12.17 12:38

Tad jau jāpērk Apple ;).

#13 Airis @ 2010.12.17 12:40

Cik var noprast no diskusijām citos forumos, tad Chrome OS sāls ir iekš claud computing. Tas nozīmē, ka dators pilda vienīgi termināļa funkciju, un lielākā daļa darbību tiek veiktas online, izmantojot dažādus Google servisus. Tādā gadiumā vairs nav tik svarīgi, cik jaudīgs ir tas „terminālis” un kādā OS uz tā ir uzlikta, jo tik un tā visas darbības tiek veiktas uz attālinātā Google servera.
Ja tas ir tā, tad nekāda Linux popularizēšana tur nesanāks, jo lietotājs nekādu Linux neredzēs, viņš redzēs tikai Google.
Man gan liekas, ka šī OS izdzīvos, jo nākotne virzās uz to, ka lokālo datoru nozīme samazināsies un viss pakāpeniski pārvietosies uz attālinātiem serveriem. Tas tomēr ir ļoti ērti, ka cilvēks no jebkura vietas pasaulē, un jebkura datora, kuram ir Internets, var piekļūt saviem dokumentiem, e-pastam, sociālajiem tīkliem, un izmanto dažādas online programmas, neko neinstalējot uz lokālajā datora. Jau tagad, ļoti daudz cilvēku vairs neizmanto lokālās e-pasta programmas, iztiekot ar webmail, Skype un sociālajiem tīkliem (daudzi e-pastu vispār neizmanto).
Cits jautājums, cik droši ir glabāt visu savu personīgo informāciju uz kaut kāda attālināta servera. Kā reiz par to, Stolmans kritizēja Chrome OS (Stolmans gan kritizē pilnīgi visu, tā ka tas nav Chrome OS sliktuma rādītājs).

#14 Jaanis @ 2010.12.17 16:46

Googlis linuku un OSS izmanto tikai, lai profitu taisītu uz pašu open source viņam dziļi pie kājas.

#15 Artanis @ 2010.12.24 20:48

Jautājums diskusijas dalībniekiem:

Vai man vienīgajam ne vien nefascinē, bet pat atbaidoša liekas ideja par Cloud Computing, un koncepcija, ka mans laptops nespēs normāli darboties neesot pieslēgts pie WiFi vai 3G?

Man pat liekas pretīgi, ka mans HTC Desire laiku pa laikam prasās online, lai atjaunotu laika ziņas un citus mēslus, kur nu vēl ka datora darbība kā tāda un failu glabāšana notiek uz attālināta servera... :/ Sviests.