Datuve :: Intel pieprasa 50 dolārus par procesora iespēju atbloķēšanu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 83

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 83

Datuve.lv video
Top.LV

Intel pieprasa 50 dolārus par procesora iespēju atbloķēšanu

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.09.20 16:50  

Droši vien zināt datorspēles, kurās par atsevišķu samaksu iespējams atbloķēt papildu iespējas vai lietas (ieročus, automašīnas vai aksesuārus u.c.). Līdzīgu taktiku izvēlējušies Intel, par 50 ASV dolāriem piedāvājot karti, kas ļauj atbloķēt Intel Pentium G6951 procesā hiperdzīslošanas (hyper-threading) tehnoloģiju un palielināt L3 kešatmiņu.

Balstoties uz portāla Engadget sniegto informāciju, Intel par 50 ASV dolāriem tirgo „Procesora veiktspējas uzlabošanas karti” (Processor Performance Upgrade Card), kas ļauj atbloķēt Intel Pentium G6951 procesora iespējas, kas ražošanas procesā apzināti nobloķētas. Engadget apskatītā karte paredzēta īpaši Gateway SX2841-09e datoram.


CPU World norāda, ka 2.8GHz G6951 procesors nopērkams ar 3MB L3 kešatmiņu un nobloķētu hiperdzīslošanas tehnoloģiju. Nopērkot un aktivizējot 50 dolāru vērto Intel karti, iespējams palielināt L3 kešatmiņu līdz 4MB un atbloķēt minēto tehnoloģiju.

Lai „uzlabotu” procesora veiktspēju, lietotājam jādodas un Intel tīmekļa vietni un jālejupielādē programmatūra, kas paredzēta datoram ar Windows 7 operētājsistēmu. Tajā jāievada PIN kods no iegādātās kartes.

Intel stāsta, ka palielinātā L3 kešatmiņa un hiperdzīslošanas tehnoloģija noderēs vairākuzdevumu procesos, attēlu, video un mūzikas apstrādei, digitālā satura radīšanai un augstas izšķirtspējas multivides satura baudīšanai. Intel arī piedāvā grafiku, kurā parādītas standarta G6951 un atbloķēta G6951 iespējas.


Protams, tas, kad uzlaušanas speciālisti atradīs veidu, kā atrast šīs Intel kartes, ir tikai laika jautājums.

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 ruk @ 2010.09.20 17:47

es gan personīgi izmantoju intel un man patīk viņu veiktspēja... nekad negribētu to mainīt pret amd ... .. ... bet nu.. .. jāatdzīst ka šitas projekts intelam vēl liks sevi manīt.   un ne tai pozitīvajā nozīmē.

nu ļoti drosmīgi jau džeki sperās! :)

#2 skiny @ 2010.09.20 17:54

Nu gan...vienu brīdi jau likās, ka Intel atkal būs ieguvuši kādu drusciņu cieņas manās acīs, bet ar šito cirka gājienu.... - bezkaunīgi bez gala un malas.

Bet no otras puses, interesanti kā tas tiek dabūts gatavs?

#3 skiny @ 2010.09.20 17:59

Āā, un viena piebilde autoram.... tā "hiperdzīslošana" manām asīm izklausās kā dakšiņas rīvēšana pa šķīvi, ausis vīst ..... nav latviešu valoda tik bagāta, lai varētu tik precīzi izteikties. Labāk vienkārši lietot "hyper-threading tehnoloģija"

#4 ruk2 @ 2010.09.20 18:03

bet vispār man radās pat spēcīgāka ideja :D jāiesaka intelā mārketinga menedžeriem.   un ideja ir šāda!!! kapēc vajag atvērt tikai papildus jaudu par samaksu, bizness būs vēl ienesīgāks ja vienkārši katru mēnesi prasīs piķi par procesora darbību kā tādu!  līdzīgi kā digitālajā TV.. gribi skatīties maksā.. negribi.. neskatīsies :)  tā ari ar proci... nopirksi proci un tad maksāsi abonentu par tā sniegtajiem pakalpojumiem.. ..... nemaksāsi - nedarbināsi savu kasti.

iedomājaties kāds bizness paverās ar abonomentu??? :D ne?
kas tie intela menedžeri ir akli??? vai?  ;)

#5 ElectroniC @ 2010.09.20 18:27

Tas ir nopietni vai joks? Ja pa īstam, tad izskatās, ka Intel ņirgājas par saviem klientiem....
Ja AMD ļauj cilvēkiem jebkurā brīdī vienkārši ieslēgt rūpnieciski atslēgtos kodolus un kešu, tad Intelsto ļaus tikai par $
Šitāda attieksme no Intel puses gan man nepatīk.... Fui.

#6 Vobla @ 2010.09.20 21:43

a man vienalga. Kas tad resniem āmīšiem ir 50 dolāri? Viena maķīša apmeklējums.
2-kārt es vispār tādus pročus neizmantoju.

#7 zanix19 @ 2010.09.20 23:18

te kkas nav tīrs!

#8 Kurš teica, ka jāmaksā? @ 2010.09.21 09:13

Baigi labā fīča. Nopietni! Tu par lētām naudām noperc proci, aizdodies uz vajadzīgo ārstniecības iestādi pēc zālēm un piedzen proci ar steroīdiem pats.

#9 ese @ 2010.09.21 10:57

Tikai laika jautājums, kad šī stratēģija galīgi izgāzīsies, ja nu vienīgi apakšā nav "nenormāli sarežģits" drošības mehānisms.

#10 niknais_latvietis @ 2010.09.21 14:25

skiny<:

Āā, un viena piebilde autoram.... tā "hiperdzīslošana" manām asīm izklausās kā dakšiņas rīvēšana pa šķīvi, ausis vīst ..... nav latviešu valoda tik bagāta, lai varētu tik precīzi izteikties. Labāk vienkārši lietot "hyper-threading tehnoloģija"

Ja tu necieni savu valodu, tas nenozīmē, ka visiem jākļūst par tādiem pašiem dauņiem.  Nožēlojamā kosmopolītu paaudze - ka tikai vairāk ko anglisku pateikt, tā vietā, lai pēc iespējas vairāk ieviestu latviskus terminus.
Kāda velna pēc latvietim Latvijā būtu jālieto angliski termini, nelatviskotas programmas, nelatviskas instrukcijas ? Ja nevēlies būt latvietis, vācies uz savu Īriju vai UK   - tur arī varēsi lietot savu mīļoto angļu valodu.

#11 Dārzenis @ 2010.09.21 16:33

Pirmkārt, Intel nav ne pirmie ne pēdējie ar šādu modeli, citur (elektronikas mēriekārtām piemēram) šis variants lieliski darbojas un neviens nesūdzās. Ideja vienkārša, tu pērc tikai to, par ko esi gatavs maksāt; reizēm ražotājam ir izdevīgāk ražot vienu modeli sērijā un nevaidzīgās fīčas atslēgt, nekā tajā pašā sērijā ražot daudz dažādus modeļus visās iespējamās fīču kombinācijās; ir arī ieguvumi lietotājam- ja vienā momentā attopies, ka ar to, ko esi nopircis, nepietiek, tad nav jāmeklē jauns dzelzis, tikai jāpiepērk klāt fīčas.
Beztēma:

ese rakstīja:

Tikai laika jautājums, kad šī stratēģija galīgi izgāzīsies, ja nu vienīgi apakšā nav "nenormāli sarežģits" drošības mehānisms.

Intel kāreiz pēdējos gadus cītīgi strādā pie visādiem drošības mehānismiem, piemēram čipus cietā diska kriptēšanai jau ražo.

#12 skiny @ 2010.09.21 17:02

#11 Aizver muti cirka varoni! Ja Tev kāds pateiks vārdu salikumu hiperdzīslošana, tad Tu domā, ka sapratīsi, par ko vispār ir runa?

Runājot par valodas cienīšanu vai necienīšanu, es vismaz rakstu latviski, ar mīkstinājumzīmēm, ievēroju interpunkciju un citas lietas, nevis kā lielāka daļa idiotu, kas lieto, piemēram, la4ux, se6i vai iehavot un visādas citādas izvirtības.....
mans piedāvātais variants ir ar oriģinālu, neizkropļotu angļu terminu aizstāt latviski neveikli iztulkotu (pat ne iztulkotu, drīzāk pieņemtu nosaukumu).

Un kā ir ar citiem anglicismiem, kas latviešu valodā jau ir iezagušies....no jaunās paaudzes leksikas to tāpat vairs izskaust nav iespējams.

Tā kā padomā ar galvu Tu, pamuļķi!

#13 esesesa @ 2010.09.22 12:34

Kas tā vispār par muļķību - hyper-threading iztulkot par hiperdzīslošanu?

Tā ir VIRSPAVEDIENOŠANA!!!1

#14 Delux @ 2010.09.25 01:01

njaaa... man loti patik intel, vienmer lietoju un iesaku. labi ka ne visiem processoriem ir tads drankis.sanak ka tu noperc kaudkadu beta-trial versiju un lai budu normali atkal maksa naudu . baiga naudas izspieshana!

ta ir ar daudziem dvd pleeriem , philips jau sen to dara.piemeram perc dvd-pleeri un ja gribi lai vinjsh lasa visus formatus tev ir jaieiet philips majas lapa , jaievada pleera serijas numuru , jasamaksa un vini dos tev iespeju lejupladet video failu kursh atblotes pleeru (man bija philips dvd pleers , gribeju atbloket bet pec tam nolemu pardot un nopirku NASH neks labs jau nav, bet tomer nav jatere nauda nez-cik reizes)

#15 Uh @ 2010.09.25 12:13

Tas intels ir pilns ar selfishiem bastardiem, kas to tik domaa, kaa ieraut naasiis peec iespeejas vairaak.
Ideja par datorterminu latviskoshanu ir stulba.
Valodnieki vareetu nolatviskot ari kadu programmesanas valodu :D