Datuve :: Planšetdatori ar Intel Oak Trail procesoriem tirgū nonāks marta beigās

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

Planšetdatori ar Intel Oak Trail procesoriem tirgū nonāks marta beigās

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.02.28 14:23  

Neraugoties uz to, ka daži ražotāji jau paziņojuši, ka veido planšetdatorus ar Intel veidotajiem Oak Trail procesoriem, iekarot tirgu jaunās ierīces sāks tikai nākamajā ceturksnī.

Tiek ziņots, ka jauno planšetdatoru tirdzniecība tiks uzsākta šī gada 30. martā. Pirmais tirgū nonāks Samsung Sliding PC 7 (attēlos), ko uzņēmums prezentēja šī gada janvārī. Samsung planšetdators ir visai savdabīgs planšetdatora un klēpjdatora krustojums, tam būs Windows 7 operētājsistēma un Atom Z600 procesors. Šim datoram sekos arī citi jaunumi ar Intel veidotajiem Oak Trail procesoriem, piemēram, Fujitsu Stylistic Q550 un Lenovo IdeaPad Slate.




Sākotnēji Oak Trail planšetdatori tiks piedāvāti tikai ar Windows 7 operētājsistēmu, taču gada beigās var gaidīt arī Android un MeeGo planšetdatorus.

Jāatsauc atmiņā, ka pirmais mēģinājums ieviest planšetdatoros Atom procesorus beidzās diezgan neveiksmīgi, jo planšetdatoru akumulatoru darbības laiks nebija visai iepriecinošs. Jaunais viena kodola 1,5GHz Atom Z600 procesoram ir 3W TDP, kas ļaus planšetdatoram darboties bez ventilatora, turklāt, salīdzinājumā ar Pine Trail Atom procesoriem, tiks patērēts ievērojami mazāk enerģijas.

Electronista

Saistītie raksti

Komentāri

#1 m. @ 2011.02.28 19:03

nu super, labs apvienojums

#2 Gynarz @ 2011.03.01 08:14

... bet grafika pat naf spējīga aero efektus parādīt... tad jau bobcat's ir stingri labāks...