Datuve :: 2012.gadā Nokia N-sērijas ierīcēs Symbian platformu varētu aizvietot Maemo

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 76

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 76

Datuve.lv video
Top.LV

2012.gadā Nokia N-sērijas ierīcēs Symbian platformu varētu aizvietot Maemo

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2009.11.18 19:05  

Informācija liecina, ka Nokia plāno N-sērijās nākotnē aizvietot Symbian ar savu Maemo platformu. Pilnīgi pārliecināti par šo informāciju gan nevaram būt, jo uzņēmums to nav ne apstiprinājis, ne noliedzis. Avoti ziņo, ka šo informāciju uzņēmums atklājis Maemo entuziastu sanāksmes laikā Londonā.

V3.co.uk sazinājās ar Nokia, lai uzzinātu sīkāku informāciju, taču uzņēmums šādas baumas atteicies komentēt. „Atklāt nākotnes plānus par precēm nav mūsu politika. Taču mēs vēlētos skaidri pateikt, ka esam uzticīgi Symbian kā mūsu viedtālruņu platformai,” paziņoja uzņēmums. „Jebkādi pieņēmumi par mūsu 2012.gada plāniem, tajā skaitā operētājsistēmām, ir ārkārtīgi pāragri.”

Uz Linux balstītā Maemo ir pieejama nesen klajā laistajā N900 viedtālrunī. Citi N-sērijas modeļi, piemēram, N97, turpina izmantot Symbian, taču ar Nokia S60 lietotāja interfeisu. Jau iepriekš ticis ziņots, ka Nokia apsver iespēju izmantot Maemo dārgā gala ierīcēs un atstāt Symbian operētājsistēmu vidusmēra un lētajām ierīcēm. Uz šādu stratēģiju arī norāda uzņēmuma teiktais.

„Kā jau mēs esam norādījuši agrāk, Nokia piedāvā dažādas platformas, kas paredzētas atšķirīgiem mērķiem un dažādiem pircējiem. Symbian ir veiksmīgāka, kad runa ir par viedtālruņu nogādāšanu masām,” stāsta Nokia. „Savukārt Maemo ir paredzēta ierīcēm, kuras tehnoloģiju ziņā līdzinās datoriem. Tā ļauj mums paplašināt tirgu, kuru varam apkalpot.”

V3

Saistītie raksti

Komentāri

#1 TokRa WWW @ 2009.11.19 09:35

Your emo ?!