Datuve :: Nokia laiž klajā jaunus produktus un pakalpojumus Mobile World Congress 2012 ietvaros

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 65

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 65

Datuve.lv video
Top.LV

Nokia laiž klajā jaunus produktus un pakalpojumus Mobile World Congress 2012 ietvaros

Ievietoja: Antra_F @ 2012.02.28 15:53  

Uzņēmums Nokia Mobile World Congress ietvaros iepazīstināja ar jaunu produktu un pakalpojumu klāstu, demonstrējot strauju attīstību kompānijas stratēģijas virzienā.

“Pirms gada mēs paziņojām, ka uzņēmums Nokia ir ceļā uz arvien jaunu un aizraujošu mobilo tālruņu veidošanu,” Stephen Elop, Nokia prezidents un vadītājs. “Šodien, prezentējot ceturto Lumia viedtālruni, kā arī viedāku mobilo tālruņu un jaunu pakalpojumu klāstu, mēs demonstrējam Nokia sekmīgu virzību jaunās stratēģijas īstenošanā.”

Papildināts Lumia viedtālruņu klāsts, paplašināta pieejamība

Nokia papildina savu viedtālruņu ar Windows Phone operētājsistēmu klāstu ar Nokia Lumia 610, cenas ziņā pieejamāko Lumia sērijas viedtālruni. Nokia Lumia 610 nodrošinās lielisku pieredzi, sākot lietot viedtālruni ar Windows Phone operētājsistēmu. Tālrunis būs pieejams četrās krāsās – zilā, baltā, melnā, rozā.



Viedtālrunis Nokia Lumia 900, kas tika laists klajā šī gada janvārī ASV, būs pieejams arī noteiktos tirgos citviet pasaulē. Ar 4.3 collu ClearBlack AMOLED ekrānu aprīkotajam Nokia Lumia 900 būs Dual Carrier HSPA datu pārraides atbalsts, kas nodrošina datu lejupielādes ātrumu līdz 42.2 Mbps.
Nokia paziņoja arī par jaunu pakalpojumu – Nokia Reading –, kas tālrunī ļauj ērti un ātri lasīt ziņas, grāmatas, klausīties audio grāmatas, kā arī piedāvā plašu lasīšanas materiālu katalogu, kas būs pieejams arī bezsaistē.


Jauna ēra mobilo tālruņu fotokameru jomā – Nokia 808 PureView

Nokia Mobile World Congress ietvaros prezentēja Nokia 808 PureView – pirmo viedtālruni, kurā pielietota jaunā Nokia PureView tehnoloģija, kas tuvāko gadu laikā Nokia produktos nodrošinās augstākās klases fotogrāfiju uzņemšanas funkcijas un iespējas.



Nokia 808 PureView aprīkots ar augstas izšķirtspējas 41 megapikseļu sensoru, Carl Zeiss optiku un Nokia izstrādātu pikseļu iztveršanas tehnoloģiju. Šo tehnoloģiju kombinācija nodrošina neticami asu, detalizētu attēlu uzņemšanu, lielisku kameras darbību zema apgaismojuma apstākļos un iespēju saglabāt attēlus kompaktos izmēros, lai dalītos ar tiem sociālajos tīklos, MMS vai pārsūtītu ar e-pasta starpniecību.

Nokia 808 PureView nodrošina arī full HD 1080p video uzņemšanu un atskaņošanu, kā arī nevanojamu skaņas ierakstīšanu, pateicoties Nokia Rich Recording funkcijai.

Asha padara mobilos tālruņus viedākus

Nokia turpina samazināt atšķirību starp parastajiem mobilajiem tālruņiem un viedtālruņiem, laižot klajā trīs jaunus Asha sērijas mobilos tālruņus, kas paredzēti tiem, kuri vēlas strādāt, mācīties un izklaidēties. Nokia Asha 302 ir mobilais tālrunis ar QWERTY tastatūru, kas nodrošina pilnu mobilā biroja funkcionalitāti ar tūlītēju e-pastu piegādi, kā arī ar kalendāra un kontaktu sinhronizāciju, ko nodrošina Mail for Exchange atbalsts, kas pirmo reizi iekļauts Nokia Series 40 tālrunī.




Nokia Asha 202 un 203 ir zemo cenu kategorijas tālruņi ar skārienjutīgiem ekrāniem, kas izstrādāti, lai nodrošinātu vieglu pieeju sociālajiem tīkliem, kā arī piedāvā 40 bezmaksas Electronic Arts spēle. Asha 202 tālrunis atbalsta Nokia Easy Swap Dual SIM funkcionalitāti, kas ļauj lietotājam viegli pārslēgties starp pieslēgumiem, lai izmantotu izdevīgākos tarifus no mobilo sakaru operatoru piedāvājuma.

Jaunie Asha tālruņi papildina Nokia Asha produktu klāstu (Nokia Asha 300, Noki Asha 303, Asha 200 un Ahsa 201), kas tagad ir pieejami vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē, tajā skaitā arī Latvijā.

Jaunumi Nokia Kartēs

Attīstot ģeolokācijas pakalpojumus, Nokia un Groupon plāno piedāvāt atlaides un īpašus darījumus, kas atkarīgi no lietotāja atrašanās vietas. Nokia arī paziņoja par jaunas Windows Phone paredzētas Nokia Drive versijas izlaišanu, kas pilnībā atbalstīs navigāciju bezsaistes režīmā. Nokia Drive arī atcerēsies ikdienā veicamo maršrutu, brīdinās par satiksmi un automātiski pielāgos maršrutu, lai izvairītos no sastrēgumiem.

Tāpat Nokia plāno izlaist Nokia Transport lietojumprogrammas versiju Windows Phone, kas piedāvā apskatīt sabiedriskā transporta (metro, tramvaju, vilcienu un autobusu) maršrutus vairāk nekā 500 pilsētās 45 valstīs.

Microsoft lietotnes Symbian viedtālruņiem

Februāra sākumā Nokia Symbian viedtālruņiem Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 un Nokia 500 laida klajā programmatūras atjauninājumu Nokia Belle. Atjauninājums minētajiem Nokia viedtālruņiem sniedz virkni uzlabojumu – gan jauna izskata tālruņa saskarni, gan arī ātrāku darbību un papildu funkcijas.

Tagad Nokia viedtālruņiem ar Nokia Belle pieejamas arī vairākas biznesam piemērotas bezmaksas Microfost lietotnes – Microsoft® OneNote™, Microsoft® Document Connection, Microsoft® Lync™ 2010 Mobile, Microsoft® PowerPoint® Broadcast, Microsoft® Document Connection.

Nokia N9 pieejams atjauninājums

Līdz ar Mobile World Congress jaunumiem arī Nokia N9 lietotājiem ir pieejams programmatūras atjauninājums, kas iekļauj virkni uzlabojumu, padarot tālruņa lietošanu vēl ērtāku. Tas iekļauj iespēju veikt video zvanus, jaunas Nokia Karšu funkcijas autobraucējiem, uzlabotu interneta lietošanu, iespēju veidot failu folderus un citus uzlabojumus.

Saistītie raksti