Datuve :: Kā briti sabojā fotokameras?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 56

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 56

Datuve.lv video
Top.LV

Kā briti sabojā fotokameras?

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.08.18 23:37  

Sadzīves elektronika ikdienā tiek sabojāta daudzos un dažādos veidos, taču visbiežākie ir nokrišanas gadījumi. Apvienotās karalistes apdrošināšanas kompānija apkopojusi statistiku par savu klientu īpašumā esošo fotokameru sabojāšanas veidiem. Gandrīz visos gadījumos scenārijs ir savā ziņā smieklīgs un attaisnojumi ir bērnu līmenī.

Apmēram 75 procenti klientu fotoaparātus sabojājuši, nometot tos uz cietas virsmas (galda, grīdas, ārā uz ielas vai trotuāra), iemetot ūdenī vai krītot pašiem, un ierīces izmantojot kā spilvenus un aizsargus, lai netraumētos paši. Apmēram 14 procenti no šiem krišanas gadījumiem esot īpaši amizanta - kameras tiek sabojātas, fotogrāfiem iekrītot ūdenī ar visu fotoaparātu (piemēram, atkāpjoties no fotografējamās vietas un nepamanot ūdenstilpni), savukārt 12 procentos gadījumu kameru īpašnieki nokrituši ar kameru rokās.


Viena sestā daļa no kopējā aptaujāto skaita jeb 16,7 procenti pie kameras sabojāšanās vaino bērnus vai cilvēka labākos draugus – suņus. Interesanti, ka no kopējā par bojājumu ziņojušo lietotāju skaita atradušies 3%, kas savām kamerām pārbraukuši ar auto. Kāds fotogrāfs skaidrojis: „Es veicu dažus uzņēmumus savā dārzā. Kamēr mainīju lēcu, kamera izslīdēja. Es mēģināju triecienu mazināt, pasitot apakšā kāju, taču kamera tika aizsperta lejup pa betona pakāpieniem.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 FNX @ 2008.08.19 01:58

Nu es ar automašīnu pārbraucu pāri savam mobilajam telefonam, kad viņš man nemanot izkrita no jakas kabatas kad atpakaļgaitā mēģināju piestumt automašīnu blakus otrai lai varētu uzlikt "krokodiļus". Telefonam nācās nomainīt saplaisājušo LCD displeju, pēc tam viss strādāja.

#2 StyleZ WWW @ 2008.08.19 08:39

kameras jau laikam ir stipri neizturiigaakas, bet telefons ir peldeejis, lidojis pret asfaltu vairaakas reizes - shim ne silts ne auksts :))

#3 valodnieks @ 2008.08.19 13:08

Gandrīz vai sāpīgi skatīties uz to pirmo bildi. :)
Bet nu gadās.

#4 sensenmans @ 2008.08.19 13:13

ptu, ptu, vēl nav bijuši šādi ekspromti... a latvijā var apdrošināt labu spoguļkameru pret šādiem pasākumiem: nomešanu zemē.

#5 usinss @ 2008.08.19 17:34

a kādus tad attaisnojuumus viņi vēlas??? Normāls attaisnojums.. ne jau nez kāds romāns jāraksta un jāsaka, ka veicu biotermisko eksperimentu savā privātajā labarotorijā, centos nofočēt un lēca kaput....

#6 Jonas @ 2008.08.19 17:45

valodnieks rakstīja:

Gandrīz vai sāpīgi skatīties uz to pirmo bildi. :)
Bet nu gadās.

Man gan izskatās ka tur sapists tikai filtrs :)