Datuve :: 12. decembrī Latvijas fotogrāfi apvienojas kustībā HelpPortrait un dāvina fotogrāfijas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 101

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 101

Datuve.lv video
Top.LV

12. decembrī Latvijas fotogrāfi apvienojas kustībā HelpPortrait un dāvina fotogrāfijas

Ievietoja: Bruno @ 2009.12.03 12:47  

Šī gada 12.decembris ir tā diena, kad daudzi Latvijas fotogrāfi fotografēs cilvēkus, kuriem ir vajadzīga palīdzība un kustības HelpPortrait.lv ietvaros dāvinās fotogrāfijas tiem. Akcija turpināsies vairākus mēnešus, līdz tiks apzināti un apmeklēti cilvēki, kuriem ir vajadzīga vislielākā palīdzība vai atbalsts.

Fotogrāfu kustības HelpPortrait mērķis, kuru uzsāka fotogrāfs Džeremijs Kovarts ( Jeremy Cowart ) , ir veidot un dāvināt portreta fotogrāfijas tiem, kuriem tās visvairāk ir vajadzīgas. Fotogrāfu mērķu grupa ir dažādi cilvēki, kuriem ir vajadzīga palīdzība, ar īpašām vajadzībām vai jebkurš cits, kuram kvalitatīva portreta fotogrāfija šobrīd ir tāls un neiedomājams sapnis. Cilvēkiem par dāvinātām fotogrāfijām nav jāmaksā, jo kustība ir nekomerciāla. Palīdzības akcijas četri soļi - 1. Atrodi cilvēku; 2. fotografē to; 3.Izprintē fotogrāfiju; 4. Uzdāvini fotogrāfiju.



Jau vairāk kā 6000 fotogrāfu no 80 valstīm jau ir pieteikušies kustībai HelpPortrait , tās mājas lapā help-portrait.com, neskaitot reģionālās mājas lapas. Latvijas HelpPortrait kustības mājas lapa helpportrait.lv aicina pieteikties fotogrāfus, fotostudiju īpašniekus, kuri par velti ir gatavi vienreiz mēnesī uz dažām stundām dod savu palīdzību un ieguldījumu palīdzības kustības atbalstīšanai.

Ar Latvijas HelpPortrait fotogrāfu atbalsta kustību, kuru uzsāka vairāki Latvijas fotogrāfi, Gunāra Bindes skolnieki, jau ir sazinājušies vairāki bērnu namu vadītāji, kuri izteikuši aicinājumu šīs akcijas ietvaros apmeklēt bērnu namus. HelpPortrait.lv aicina pieteikties pašvaldības un organizācijas, kuri sniedz informāciju par cilvēkiem, kuriem ir vajadzīga palīdzība fotogrāfiju dāvanu veidā, iesūtot informāciju mājaslapā.

HelpPortrait mājaslapa HelpPortrait.lv aicina fotogrāfus fotografēt gan apvienojoties grupās, gan arī individuāli, dāvināt fotogrāfijas un iesūtīt šis fotogrāfijas, lai tās būtu apskatāmas visiem. Dāvinātās fotogrāfijas, kuras būs uzņemtas kustības laikā pēc tiks publicētas mājaslapā. Portreta fotografēšanas vieta var būt gan studija, gan izbraukums, galvenais fotogrāfijas mērķis ir cilvēka portrets, kuram ir vajadzīga palīdzība. HelpPortrait kustības mēŗkis ir dāvināt svētkus tiem, kuriem tas visvairāk ir vajadzīgs.

Uzziņas:

HelpPortrait koordinators
e-pasts helpportrait@ helpportrait.lv
tālrunis (+371) 200 833 62
mājaslapa www.helpportrait.lv

Saistītie raksti

Komentāri

#1 kapos @ 2009.12.03 17:50

respecten sie machen

#2 ob1 @ 2009.12.03 22:37

Hmm, interesani, kam tik ļoti vajadzīgas fotogrāfijas? Nevis vienkārši vajadzīgas, bet tā nopietni - visvairāk? Ja kāds man paskaidrotu, tad es arī paņemtu kameru un izietu ielās...