Datuve :: Intel apgrozībā laiž otrās paaudzes Classmate Netbook zemas cenas datorus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

Intel apgrozībā laiž otrās paaudzes Classmate Netbook zemas cenas datorus

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.04.03 17:56  

Tāpat kā mobilais telefons pirmo klašu skolēniem šodien, tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā par ikdienu, visticamāk, kļūs arī klēpjdators. Šādu mērķi atbalsta arī Intel, kas IDF 2008 laikā prezentējis otrās paaudzes Classmate personālos datorus ar ilgu akumulatora darbības laiku, ūdensizturīgu tastatūru un triecienus pieļaujošu korpusu.

„Tikai 5 procentiem bērnu visā pasaulē šodien ir pieejami datori un internets. Izglītība ir viens no spilgtākajiem piemēriem, kur vērot kā tehnoloģijas palīdz skolotājiem uzlabot mācību procesu. Intel Classmate personālie datori ir viens no veidiem kā Intel atbalsta IT industrijas iesaistīšanos bērnu izglītībā,” sacīja Endrjū Čiens (Andrew Chien), Intel Corporate Technology Group viceprezidents. One Laptop Per Child programmas pirmssākumos Intel bija viens no pirmajiem, kas pamanīja potenciālu zemo izmaksu klēpjdatoru ražošanā – tika radīts Classmate PC, ko nu nomainīs Šanhajā (Ķīna) prezentētais Classmate 2.


Jaunie Classmate datori pēc specifikācijas ir nedaudz labāki nekā šodien tik ļoti populārā Asus Eee PC otrā versija – tie balstīti uz Intel Celeron M procesoriem, taču nākotnē visticamāk tiks izmantots kāds Intel Atom saimes procesors. Datoros atrodams 30 GB cietais disks un 512 megabaitu operatīvā atmiņa, kas ļauj „griezties” gan Linux, gan Windows XP operētājsistēmām. Lielākā daļa šo klēpjdatoru būs ar 9 collu ekrānu.


Intel piedāvātais variants internetā nopērkams par apmēram 400 ASV dolāriem, taču drīzumā pēc Intel licences šo produktu sāks piedāvāt arī citi ražotāji.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Dambo2 @ 2008.04.03 18:46

ja taa paskataas izskataas peec kaada 12 vai 13collu laptopa izmeera... jo taa mala ir vienkaarshi jaujoshi milziiga... arii dizains pretiigs un tas rokturis nu tieshaam bija nevaidziigs...

#2 hellfsh @ 2008.04.03 21:09

Dambo2 rakstīja:

ja taa paskataas izskataas peec kaada 12 vai 13collu laptopa izmeera... jo taa mala ir vienkaarshi jaujoshi milziiga... arii dizains pretiigs un tas rokturis nu tieshaam bija nevaidziigs...

Hmm, rokturis ķapļapam ir ļoti laba lieta, nez kāpēc tā ir pazudusi no mūsdienu agregātiem. Savukārt dizains bērniem vismaz nav svarīgs, vairāk jau krāsas un ko tas var piedāvāt.

#3 brrb @ 2008.04.04 08:18

mjaa, speeciigi ietaupiijushi uz ekraana izmeeriem...

#4 Gribulis_ @ 2008.04.04 08:43

Nu tas tuvākais, pa labi ir vispār miskastē jāmet, tā apgraizījuši ekrānu, ka fui.

#5 bamf @ 2008.04.04 12:38

asus eee pc - tomeer ir leetaaks

#6 viesis__ @ 2008.04.06 23:55

ja juus ieskatiitos pedeejaa bildee uz datoru pa kreisi(apakshaa), tad juus redzeetu, ka ekraans paaraak nav apgraiziits.. :)

#7 e.j. WWW @ 2008.05.17 02:31

Njā... Būtu labi.... Katram skolēnam portablis... Nu bet tad atkal būtu krāna staipīšana - man "Vaio", tev - krāms... Bet tomēr.. tagad somas - 10 kg up, bet vēlāk - viss vienā kastītē - portablī visa infa... Dabaszinību grāmata - mazā *.doc datnē... Piezīmes - aizsargātā .doc datnē...(kuru es, protams uzlauzstu un pārlabotu)... Es par OLPC!