Datuve :: Populārākie veidi kā "nobeigt" datoru

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 44

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 44

Datuve.lv video
Top.LV

Populārākie veidi kā "nobeigt" datoru

Ievietoja: artissco @ 2006.04.23 17:58  

Pēc būtības daroram vajadzētu būt nemirstīgam, vai ne? Tā pēc izskata un uzbūves ir standarta elektroniska ierīce. Tā barojas no elektrības, tāpat kā jūsu ledusskapis vai veļas automāts. Taču datorlietotāji tā nedomā. Jebkurai detaļai kādreiz jāmirst. Bet kad? No kā atkarīga detaļas "nāve"? Tagad varētu katrs atcerēties vai ir gājusi bojā kāda no datora sastāvdaļām un uzdot jautājumu kas to izraisīja. Ziniet? Tad labi, bet ja nē, tad tagad mēģināsim to noskaidrot.

Vispirms der zināt, ka nekas nav mūžīgs un tam kādreiz jābeidz kalpot.

Daži fakti, kas nobeidz datoru:

26% Barošanas bloks vai elektrības zudumi;
23% Neuzmanībaun neprasmīgs lietotājs;
13% Pārkaršana;
15% Pārvietošana;
10% Statiskā elektrība;
6% Perifērijas, kas izmanto USB;
2% Virstaktēšana.

Barošanas bloku problēmas.

Parasti ar barošanas blokiem domājam, ka nekas ļauns nevar notikt, tā tas varētu arī būt. Pats barošanas bloks izdzīvo, bet dators beigts. Interesanti kapēc tā. Problēma varētu būt barošanas bloka kvalītātē. Barošanas bloka kvalitāti varētu mērīt pēc tā svara un ražotāja. Ne visi 500W jaudīgi barošanas bloki spēj uzturēt šo jaudu un ne visi barošanas bloki spēj uzturēt pastāvīgu 12v, 3.3v un 5v spriegumu.

Kas notiek, ja barošanas bloks iziet no ierindas? Parasti ir dūmi, reizēm pat uguns. Reizēm vienkārši visa sistēma izslēdzas un to vairs nevar ieslēgt. Ja tā notiek, nemēģiniet šo barošanas bloku slēgt pie cita datora, lai pārbaudītu vai tas strādā.

Veidi kā pasargāt datoru no barošanas bloka nāves.

Vienkāršākais veids laikam ir nopirkt labu barošanas bloku, Kā piemēru var minēt šādas firmas: PC Power & Cooling, Zippy, Antec, SeaSonic, ja tomēr nav naudas, var izvēlēties arī FSP. Agrāk arī HEC ražoja labus barošanas blokus, bet tagad vairs nav uzticības tiem.
Vēl var iegādāties UPS, lai nenobeigtu barošanas bloku kad raustās elektrība.



Dzesēšanas problēmas.

Datorā ir vairākas lietas, kas prasa dzesēšanu. Tāpēc tā ir jānodrošina kvalitatīvi. Pirmkārt, kas var nodegt nenodrošinot dzesēšanu? Procesors, video karte, cietais disks, barošanas bloks, operatīvā atmiņa, mātes plate, tātad viss dators.

Pirmkārt kas būtu jādara, lait tas nenotiktu. Nedrīkst būt pilnībā izolēta kaste, jāļauj, lai gaiss tiek iekšā un pēc tam arī ārā. Tā teikt, lai notiek gaisa cirkulācija. Nākošais, jāpārbauda vai visi ventilatori griežas, jo īpaši uz procesora un videokartes. Derētu pievērst uzmanību arī barošanas blokam (ja tā ventilātors negriežas, tikko jau izlasījām ko tas spēj izdarīt ar datoru, kad tas mirst nost). Būtiska lieta ir termopasta starp radiatoru un procesoru. Termopasta vajadzīga, lai būtu labāka saķere ar savā starpā un tiktu novadīts siltums uz radiatoru ko dzesē ventilators.

Lietas ko darīt, lai novērstu pārkaršanu.

Pēc būtības varētu teikt, nevajag turēt karstā telpā, ideāli, ja ir standarta istabas temperatūra (18 grādi pēc Celsija). Pirms pērciet datorkasti, apskatiet vai tajā gaiss varēs normāli cirkulēt. Noteikti jātīra putekļi, ļoti bieži tie ir galvenie vaininieki pie pārkaršanas. Lietojiet termopastu. Ja esiet droši par sevi, to var arī uzsmērēt uz video kartes kodola. Pirms tam vajag kārtīgi notīrīt veco termopastu, tā paraasti ir sakaltusi un grūti tīrās, tad noder spirts vai acetons. Izmantojiet salveti, lai nesaskrāpētu kodolu.



Neuzmanīga rīcība un pārvietošana.

Nu nelieniet kastē, ja neziniet kas ir kas un ko dara katra detaļa. Ir redzēti visādi brīnumi ar kartēm, kas mēģinātas iespraust ne tur kur tām paredzēts būt, ir redzēts, ka aplauž procesora kājiņas. Jābūt ļoti uzmanīgam kad lien kastē kaut ko darīt. Pirmkārt, pirms taisi kastes vāku vaļā, pārliecinies vai esi atvienojis elektrību. Speciālisti iesaka lietot elektrostatisko aproci, jo no statiskās elektrības var nobeigt visu datoru. Neturiet kasti mitrā gaisā, mitrums uz datoru atstāt neatgriezeniskus bojājumus.





Tīkla vads kā zibens novadītājs.

Ir reizēm gadījies, ka zibens iesper tīkla vadā, kas atrodas uz jumta un šajā laikā jums ir pieslēgts dators pie šī tīkla. Paši variet iedomāties kas notiek. Kaut arī jūs ziniet, ka pie jūsu mājas ir zibens novadītāji, nekad nevar būt 100% drošs, ka tas neiespers tieši vadā. Vecāki cilvēki jums vienmēr teikuši, ka pērkona negaisa laikā nedrīkst skatīties televizoru, ar datoru ir līdzīgi (gadījumā, ja jums ir tīkla vads, kas ir uz jumta).



USB iekārtu sabojāšanās.

Bieži vien mēs izmantojam USB ierīces, piemēram, Flash atmiņu, optiskās peles, printerus. Tomēr vai mēs padomājam, ka šīs ierīces vienā jaukā dienā var vienkārši aiziet pie "Dieviem"?

Ko darīt, lai tas nenotiktu.
Pirmkārt, pirms slēdziet klāt kādu ierīci, kas nav Hot Plug, izslēdziet datoru. Jaunajām datorkastēm bieži vien priekšā ir vairāki USB porti, pirms spraudiet tur ko klāt, pārliecinieties vai šo portu vadi otrā galā pie mātes plates ir piesrausti korekti. Tā kā arī USB izmanto elektrību, pastāv varbūtība, ka kaut kas var saiet uz īso. Arī pārāk liela voltāža var nobeigt kādu ierīci (parasti maksimālā nobīde no standarta voltāžas ir 5-10%, piemēram, ja uz 12v līnijas ir 12.8v, mēs varam atgriezties pie sadaļas par barošanas blokiem un to kvalitāti).



Virstaktēšana.

Tagad modē overklokot. Protams, ka jābūt uzmanīgiem darot to, kas standarta kastei nav paredzēts. Te nu laikam jāievēro gandrīz visas iepriekš minētās darbības, lai pasargātu datoru. Galvenokārt tā ir vēdināšana un kvalitātīvs barošanas bloks. Vienmēr pastāv risks, tāpēc esiet uzmanīgi to darot.

Nobeigums.

Lai gan pērkot datoru vai kādu sastāvdaļu veikals dod garantiju (Latvijā tā ir vismaz 2 gadi), pastāv varbūtība, ka jūsu neejošo detaļu nemainīs jūsu nemākulības vai standarta drošības noteikumu neievērošanas dēļ. Ir veikali, kas pārdod kastes ar plombi virsū, ja nevariet paši iztīrīt putekļus, vediet uz servisu, viņu pienākums nodrošināt kārtīgu un drošu datora darbību.

Raksta avots: Pcstats.com

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Peleeks @ 2006.04.23 19:12

Raksts labs un informatīvs.

#2 Pokemons @ 2006.04.23 19:19

Palika bail izlasot.

#3 Skeem @ 2006.04.23 19:19

šāda tipa rakstiem vajadzētu būt lietošanas instrukcijās datoriem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#4 grrr (wap) @ 2006.04.23 19:30

es gan savu kasti censos pec vajadzibas netaisit valjaa.. parasti tad dabuju normalu straavas devu.. un pastu ar neizmantoju.. pa barosanas bloku ar biezi uzdauzu lai tik skalji neduuc .. hmm man laikam nav pareizaa attieksme pret savu miiluli ;)

[ SonyEricssonT630/R601 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0 ]

#5 McZiP WWW @ 2006.04.23 19:42

Nekad nelejiet alu kompii ... Vinam tas nepatik !!!

#6 jaanisjurisvaldis @ 2006.04.23 19:42

Kāds nevar pateikt kaa aizvaak stulbos putelkjus no ventilaatoriem??? ir varbuut kaads speciaals mazas jaudas putekljsuuceejs prieks pc? paldies!

#7 BOFH @ 2006.04.23 19:46

Kur shitam idiotam ljauj vispar kauko rakstiit?
Vinsh neko nejeedz no datoriem un raksta vienu vieniogu tuftu.

HEC suudiigi baroklji.. :>
No karstuma pirmie mirst CPU :DDDD
aaaa bljed
MUDAKS

Da bled riebj lasiit shitaadu analfabeetu rakstus.
jejbog.. silti iesaku datuves redaktoram apdomaat vai ir veerts ljaut shitam idinjam publiceet datuvee shaadas mulkjiibas.

#8 artissco WWW @ 2006.04.23 19:48

BOFH rakstīja:

Kur shitam idiotam ljauj vispar kauko rakstiit?
Vinsh neko nejeedz no datoriem un raksta vienu vieniogu tuftu.

HEC suudiigi baroklji.. :>
No karstuma pirmie mirst CPU :DDDD
aaaa bljed
MUDAKS

Da bled riebj lasiit shitaadu analfabeetu rakstus.
jejbog.. silti iesaku datuves redaktoram apdomaat vai ir veerts ljaut shitam idinjam publiceet datuvee shaadas mulkjiibas.

sorry, ja HEC nespeej notureet sisteemu normaali un tas arii testos pieraadiits, tad atvaino luudzu, es savu 500ls kasti neuzticeeshu vinjam... vot tevi vajadzeetu likvideet no shejienes par debiiliem postiem

jap, cpu mirs pirmais ja tam nebuus dzese, videokarte parasti vienkaarshi izrubaas no karstuma bet ne nodeg

#9 devil13 WWW @ 2006.04.23 19:49

zaibis raksts :)

#10 pexis @ 2006.04.23 19:49

man kompis visu laiku ir vljaa vadi meetajas pa griidu cietnis karaajas vados un cd lasiitaajs staav uz galda..(:..un nekad nav nodedzias.>(:::bet raxsts taads normaals..bet vis jau biij zinaams...

#11 BOFH @ 2006.04.23 19:50

Tiem kuri domaa ka raksts ir shausmiigi informamtiivs un tehniski korekts..
Lielaakaa dalja mineeto faktu ir vvz no kurienes sagraabstiiti vai izdomaati.

Faktiski 90% no visa raksta ir pilniigaakaas mulkjiibas.

#12 artissco WWW @ 2006.04.23 19:50

pexis rakstīja:

man kompis visu laiku ir vljaa vadi meetajas pa griidu cietnis karaajas vados un cd lasiitaajs staav uz galda..(:..un nekad nav nodedzias.>(:::bet raxsts taads normaals..bet vis jau biij zinaams...

man liidziigi pasham... vienu briidi vispaar kastes nebija... shis raksts vairaak domaats standarta home pc useriem

#13 artissco WWW @ 2006.04.23 19:51

BOFH rakstīja:

Tiem kuri domaa ka raksts ir shausmiigi informamtiivs un tehniski korekts..
Lielaakaa dalja mineeto faktu ir vvz no kurienes sagraabstiiti vai izdomaati.

Faktiski 90% no visa raksta ir pilniigaakaas mulkjiibas.

Raksta avots: Pcstats.com

#14 JDat @ 2006.04.23 19:52

un Linkword baroklji?
vai ta tie arii ir suudiigi?

#15 BOFH @ 2006.04.23 19:53

artissco

tavs raksts ir tik stulbs un idiotisks.. ka striideeties pa tehniskaam nianseem.. ar TEVI... nu atvaino..
Jejbog.. iesaku datuves redaktoriem padomaat vai ir verts ljaut shitam aakstam graut datuves reputaciju.. kura jau ta nav nekaada spiidoshaa.

Pa barokljiem :D
Nu mudak.. ko lai Tev saka..
Jebkura razhotaaja 15Ls veerts baroklis buus meesls.
nepeerc leetaako.
Cirvis bljeg.
Iebaazh savaa 500Ls vertajaa kompii barokli pa 15Ls un raud ka viss hujova.

Da
pisec
artissco.. tu vienkaarshi esi neko nejeedzosh mudaks.


#16 artissco WWW @ 2006.04.23 19:53

BOFH rakstīja:

artissco

tavs raksts ir tik stulbs un idiotisks.. ka striideeties pa tehniskaam nianseem.. ar TEVI... nu atvaino..
Jejbog.. iesaku datuves redaktoriem padomaat vai ir verts ljaut shitam aakstam graut datuves reputaciju.. kura jau ta nav nekaada spiidoshaa.

Pa barokljiem :D
Nu mudak.. ko lai Tev saka..
Jebkura razhotaaja 15Ls veerts baroklis buus meesls.
nepeerc leetaako.
Cirvis bljeg.
Iebaazh savaa 500Ls vertajaa kompii barokli pa 15Ls un raud ka viss hujova.

Da
pisec
artissco.. tu vienkaarshi esi neko nejeedzosh mudaks.


man 110ls veerts baroklis
da taalaak nelasiishu tavus debiilos komentaarus, taapat nekaa sakariiga nevari pateikt

#17 bledzb @ 2006.04.23 19:57

muah, 110 ls
atradis ar ko zīmēties cirvis
nav POHUJ pa cik tev ir tas ocz \m. mēsls???

#18 Dureix WWW @ 2006.04.23 19:57

manejam kompim pirms kada menesa atteicas chipseta ventilators, nonemu, atstaju pliku bleki (biosa warnings uz 60 gradiem, vienu reizi tik piiksteeja). kompis staav pusizaardiits - probleemu nav arii kautko uzspelejot. :)

#19 BOFH @ 2006.04.23 20:00

artissco rakstīja:

BOFH rakstīja:

Tiem kuri domaa ka raksts ir shausmiigi informamtiivs un tehniski korekts..
Lielaakaa dalja mineeto faktu ir vvz no kurienes sagraabstiiti vai izdomaati.

Faktiski 90% no visa raksta ir pilniigaakaas mulkjiibas.

Raksta avots: Pcstats.com

Daži fakti, kas nobeidz datoru:

26% Barošanas bloks vai elektrības zudumi;
23% Neuzmanībaun neprasmīgs lietotājs;
13% Pārkaršana;
15% Pārvietošana;
10% Statiskā elektrība;
6% Perifērijas, kas izmanto USB;
2% Virstaktēšana.

Sie dati vaaarbuut ir pareizi uznjeemumos.
maajas datoriem ir cits sadalijums.

"Pirmkārt, kas var nodegt nenodrošinot dzesēšanu? Procesors, video karte, cietais disks, barošanas bloks, operatīvā atmiņa, mātes plate, tātad viss dators.'

CPU Nenodegs. Kaste izrubiisies vai iefriizos.
VGA. Saaks gljukot.. un tikai veelaak pie ilgstoshas pishanas var nospraagt.
A bet cietais disks ljoti saapiigi var reagjeet uz paaugstinaatu temperatuuru.

Atminja deelj temp nodegt??? :DDD
Vienkaarshi taa pat.. ?  Ko tu piipee? idinj.
Pamatplatei ir atseviskjas detaljas kuras karst.
vairumaa gadijumu nekas nenodg uzreiz.. saakumaa friizo un rubaas aaraa.
Reaali nospraagt var disks.. nu tad vga vai mb.
CPU reaali nomirt var peedeejais.

"Termopasta vajadzīga, lai būtu labāka saķere"
Sakjere ? :D
mhhhh
Izskatas ka tev ir suudiiga sakjere ar smadzeneem.





#20 mzfckr (slinkums ielogoties) @ 2006.04.23 20:03

psc, viens te konkreets auna piere ir.. :)

#21 BOFH @ 2006.04.23 20:04

artissco rakstīja:

BOFH rakstīja:

artissco

tavs raksts ir tik stulbs un idiotisks.. ka striideeties pa tehniskaam nianseem.. ar TEVI... nu atvaino..
Jejbog.. iesaku datuves redaktoriem padomaat vai ir verts ljaut shitam aakstam graut datuves reputaciju.. kura jau ta nav nekaada spiidoshaa.

Pa barokljiem :D
Nu mudak.. ko lai Tev saka..
Jebkura razhotaaja 15Ls veerts baroklis buus meesls.
nepeerc leetaako.
Cirvis bljeg.
Iebaazh savaa 500Ls vertajaa kompii barokli pa 15Ls un raud ka viss hujova.

Da
pisec
artissco.. tu vienkaarshi esi neko nejeedzosh mudaks.


man 110ls veerts baroklis
da taalaak nelasiishu tavus debiilos komentaarus, taapat nekaa sakariiga nevari pateikt

500Ls ir parasts maajas dators.
500-monis - 100Ls baroklis..
Tur vispar nekas nepaliek paari :)
Nezinu vai ir veets celeronu/sempronu ar iebuuveeto VGA barot ar barokli pa 100Ls

Protams taadam idiotam kaa Tu tas var shkjist logjiski un pashsaprotami :DDDD

jejbog.. dzeesiet shito rakstu aatraak aaraa.. :)

#22 McZiP WWW @ 2006.04.23 20:04

Kas par emocijam ... Bet nu ... Imho latvija izplatitaka lieta no datora pashrocigas nojashanas ir likrociga OC

#23 Didulis @ 2006.04.23 20:07

-->> jaanisjurisvaldis: Ja domā procesora, ziemeļtilta un videokartes radiatoru iztīrīšanu no putekļiem, tad vajag uzmanīgi noskrūvēt nost ventilatoru no radiatora, neizkustinot to un uzmanīgi ar parasto putekļusūcēju novākt putekļu kārtu (putekļu sūcējs iesūc putekļus pat pa gabalu, tādēļ nevajag to piebāzt īpaši tuvu klāt). Cilvēki iesaka putekļus nopūst ar saspiestu gaisu, taču tad tie vienkārši aizlido, kur nu kurais.
Ja runa ir par putekļiem, kas piekaltuši pie ventilatora lāpstiņām, tad ar tiem ir sūdīgāk. Viens risinājums nostabilizēt gaisa mitrumu telpā, kur atrodas dators un nomainīt ventilātorus. Otrs risinājums ir mēģināt ar kādu nazi skrāpēt šos putekļus nost. Taču tas ir ķēpīgs process un tādēļ es parasti notraušu ar pirkstiem lielākos putekļus un īpaši neiespringstu (protams, ka ventilators paliek arvien skaļāks un skaļāks, taču to var pārdzīvot).

#24 Nitro WWW @ 2006.04.23 20:09

BOFH=>Cik tev gadu? Izskataas, ka no komiksiem izkaapis..tu tikai bezsakariigi d*rs un di*s(taa beerni dara), bet ne pats taadu rakstu uzrakstiit maaceetu nedz arii argumenteeti to nolikt pie vietas!:/

#25 invisible WWW @ 2006.04.23 20:10

Vēl labāk - ar otiņu un putekļsūceju. Novieto putekļsūcēju pāris cm no tīrāmās virsmas, ar otiņu pucē nost putekļus un redzēsi, kā visi tie pazudīs ;)

#26 suuna @ 2006.04.23 20:12

heh..lai nu kaa, bet peedeejaa BOFH postaa sava dalja taisniibas ir. nav jau vairs 90ie gadi, kad cpu svila ar zilaam liesmaam :) taa pat ar vga. pasham kaadu laiku bij tikai ar redeli virsuu. attieciigi uzpseeleejot ko jaudigaaku par tetri, temperatuuras pieaugums bij juutams, kam sekoja piiksteeshana un kompja izsleegshaanaas. par hec sliktumu gan jaunums, bet taadaam lietaam jau pietiekoshi ilgi neesmu sekojis liidz, taa kaa mana nezinashana ir piedodama (vienalga tiek luugsts skatiitaajiem zaalee, jeb citiem lietotaajiem sho apgalvojumu vai nu apstiprinaat vai apgaazt..kaa ne kaa gaidama jauna bariklja iegaade un metu acis uz hec 450w) :)

#27 BOFH @ 2006.04.23 20:17

Didulis rakstīja:

-->> jaanisjurisvaldis: Ja domā procesora, ziemeļtilta un videokartes radiatoru iztīrīšanu no putekļiem, tad vajag uzmanīgi noskrūvēt nost ventilatoru no radiatora, neizkustinot to un uzmanīgi ar parasto putekļusūcēju novākt putekļu kārtu (putekļu sūcējs iesūc putekļus pat pa gabalu, tādēļ nevajag to piebāzt īpaši tuvu klāt). Cilvēki iesaka putekļus nopūst ar saspiestu gaisu, taču tad tie vienkārši aizlido, kur nu kurais.
Ja runa ir par putekļiem, kas piekaltuši pie ventilatora lāpstiņām, tad ar tiem ir sūdīgāk. Viens risinājums nostabilizēt gaisa mitrumu telpā, kur atrodas dators un nomainīt ventilātorus. Otrs risinājums ir mēģināt ar kādu nazi skrāpēt šos putekļus nost. Taču tas ir ķēpīgs process un tādēļ es parasti notraušu ar pirkstiem lielākos putekļus un īpaši neiespringstu (protams, ka ventilators paliek arvien skaļāks un skaļāks, taču to var pārdzīvot).

Kas tie pa putekljiem kuri ar nazi jaaskraapee nost ? :)

Saspiestaa gaisa baloninji nekam neder.  Vislabaakais risinaajums ir kompresori :> Bet nu taads priecinsh nevisiem ir pieejams.
Toties kasti var ideaali iztiiriit.
Mans domaat ka praktiski visos servisos taads ir pieejams.

#28 BOFH @ 2006.04.23 20:18

Nitro rakstīja:

BOFH=>Cik tev gadu? Izskataas, ka no komiksiem izkaapis..tu tikai bezsakariigi d*rs un di*s(taa beerni dara), bet ne pats taadu rakstu uzrakstiit maaceetu nedz arii argumenteeti to nolikt pie vietas!:/

Vairaak kaa raksta autoram.
Kezsakariigi dirshu, jo raksts un raksta autors ir bezgala tupi. Uz shaadaam mulkjiibaam mieriigi reagjeet ir gruuti.

#29 Tomy @ 2006.04.23 20:32

Man BOFH atgādina džeku kas uzlaizīja datuvi un admini pat nepamanīja, bet protams viņam bija žēl un viņš neizdzēsa datuve.lv failus no servera! :D

#30 BOFH @ 2006.04.23 20:33

Vispar jaatvainojas raksta autoram.. izskatas ka vinsh nav vieniigais taads idiots pasaulee :DDDD

#31 Tomy @ 2006.04.23 20:35

BOFH, ja es itāds ģēnijs tad kapēc tu nedalies gudrībā un nepiesakies par rakstu autoru, nevis te pa tukšo kul salmus?

#32 BOFH @ 2006.04.23 20:38

Tomy rakstīja:

BOFH, ja es itāds ģēnijs tad kapēc tu nedalies gudrībā un nepiesakies par rakstu autoru, nevis te pa tukšo kul salmus?

Nevisi var buut rakstu autori.
Kaadam ir arii jaastraadaa un jaarisina visas shiis  datoru probleemas.
:>

Redzot  to stulbuma liimeni kaads ir visapkaart, velme skolot strauji saruuk. Idiotu ir paaraak daudz.
Smiekliigaakais ir kaa idioti maaca.  Tas pat nav smiekliigi.. tas i skumji. Cilveeki kuri neorenteejas shais lietaas akli uzticaas taadiem portaaliem. Un te i rezultaats.  Sastaasta userim pilniigaakas mulkjiibas.

#33 BOFH @ 2006.04.23 20:43

sore ka nesaprotami rakstu.. esmu nedaudz iedzeeris :>
Tachu caur visu "nedaudz iedzeeri" esmu shokaa ka viens no vadoshajiem IT sortaaliem LV ljauj shaadiem lunjim publiceet shaadus rakstus.

Te varetu atkal piemineet boot.lv
Tur shaads klajs analfabetisms ir noverojams TTIPRI retaak.

#34 kvarchil WWW @ 2006.04.23 20:47

Tagad būs ko skolā darīt :D

#35 Archijs WWW @ 2006.04.23 20:48

BOFH rakstīja:


Te varetu atkal piemineet boot.lv
Tur shaads klajs analfabetisms ir noverojams TTIPRI retaak.

pēdējā laikā tur rakstos arī zili brīnumi novēroti.

#36 pexis @ 2006.04.23 20:48

bofh paraadi man kaadu vietu kur tu kautko laaziigi sakariigu kautko uzraxsti..baac ja tev nepatiik ka cilveeki raxsta tad ej smirdeet citur..vienkaarshi riebj taadi ka tu kas neko nemaak un muuld virsuu taadiem kas meeginja kautko dariiit..lol...

#37 Marisrrr @ 2006.04.23 20:52

Es pirms daziem gadiem speciali nogalinaju datoru - ISA slota bazu skruvgriezi. Bija lieli dumi, celini palika sarkani un beigas bija ugunis. Skats smuks. Dega tik ilgi, kamer barosanas bloks nodega. 386 matesplati nebija zel nodedzinat.

#38 BOFH @ 2006.04.23 20:52

pexis rakstīja:

bofh paraadi man kaadu vietu kur tu kautko laaziigi sakariigu kautko uzraxsti..baac ja tev nepatiik ka cilveeki raxsta tad ej smirdeet citur..vienkaarshi riebj taadi ka tu kas neko nemaak un muuld virsuu taadiem kas meeginja kautko dariiit..lol...

Es kaa reiz shoto zinu. Atshkjiriibaa no raksta autora kursh nesuuda nejeedz tachu lien un biida baigos rakstus.
Vinja "meigjinaajums kauko dariit" nodara lielaaku postu nekaa vienkaarshi pakluseeshana.. ibo vinsh seej savu stulbumu tautas nezinaataaju augsnee.

Vareetu padomaat ka svariigi ir ka pohuj kursh un pohuj ko raksta.   Nav svariigi vai raksta un cik raksta.. svariigi ir ko jeedz. A tas ka duriks kursh nehuja nejeedz kauko drickelee... tas nekaadu labumu nevienam nedod.

#39 pexis @ 2006.04.23 20:52

mja mna pasham baroklis ir pa 357 dolaariem..(:...nju vinsh ir 1kw..(:...maita daargs bet labz.(:..mja vienreiz tiiriiju pc un taakaa man kompja vaax visu laiku valjaa es tur ieraudziiju beigtu peli..nju baig mazinjo bet vinja bij sapinusies vados..(:

#40 BOFH @ 2006.04.23 20:53

Archijs rakstīja:

BOFH rakstīja:


Te varetu atkal piemineet boot.lv
Tur shaads klajs analfabetisms ir noverojams TTIPRI retaak.

pēdējā laikā tur rakstos arī zili brīnumi novēroti.

gadaas. Bet nu tur vismaz rakstu autori nav permanenti idioti.
Apluuri shii idinja citus rakstus..
Es jau neko nesaku pa portaalu... tikai konkreetais rakstu autors ir stulbs.

#41 pexis @ 2006.04.23 20:54

BOFH rakstīja:

pexis rakstīja:

bofh paraadi man kaadu vietu kur tu kautko laaziigi sakariigu kautko uzraxsti..baac ja tev nepatiik ka cilveeki raxsta tad ej smirdeet citur..vienkaarshi riebj taadi ka tu kas neko nemaak un muuld virsuu taadiem kas meeginja kautko dariiit..lol...

Es kaa reiz shoto zinu. Atshkjiriibaa no raksta autora kursh nesuuda nejeedz tachu lien un biida baigos rakstus.
Vinja "meigjinaajums kauko dariit" nodara lielaaku postu nekaa vienkaarshi pakluseeshana.. ibo vinsh seej savu stulbumu tautas nezinaataaju augsnee.

Vareetu padomaat ka svariigi ir ka pohuj kursh un pohuj ko raksta.   Nav svariigi vai raksta un cik raksta.. svariigi ir ko jeedz. A tas ka duriks kursh nehuja nejeedz kauko drickelee... tas nekaadu labumu nevienam nedod.

nju nah tu apdirs citus ja pats neko nejeedz.?..mesls taads...tikai nesaprootu kadeelj tu veel neesu banoots.! ):

#42 jogijs_ @ 2006.04.23 20:54

BOFH!
HEC 350W nopirku jaunu, bet tam pēc pieslēgšanas atklājās, ka tam nestrādāja ventilators, pēc tam nomainīju pret jaunu identisku un tas pēc 2 mēnešiem nomira un vairs necēlās. Secinājumi?

Tātad, BOFH!
Kur tu rāvi, ka HEC ir tik ideāls. Varbūt pierādi, ka man nav taisnība nevis apvaino raksta autoru?

#43 BOFH @ 2006.04.23 20:56

pexis rakstīja:

BOFH rakstīja:

pexis rakstīja:

bofh paraadi man kaadu vietu kur tu kautko laaziigi sakariigu kautko uzraxsti..baac ja tev nepatiik ka cilveeki raxsta tad ej smirdeet citur..vienkaarshi riebj taadi ka tu kas neko nemaak un muuld virsuu taadiem kas meeginja kautko dariiit..lol...

Es kaa reiz shoto zinu. Atshkjiriibaa no raksta autora kursh nesuuda nejeedz tachu lien un biida baigos rakstus.
Vinja "meigjinaajums kauko dariit" nodara lielaaku postu nekaa vienkaarshi pakluseeshana.. ibo vinsh seej savu stulbumu tautas nezinaataaju augsnee.

Vareetu padomaat ka svariigi ir ka pohuj kursh un pohuj ko raksta.   Nav svariigi vai raksta un cik raksta.. svariigi ir ko jeedz. A tas ka duriks kursh nehuja nejeedz kauko drickelee... tas nekaadu labumu nevienam nedod.

nju nah tu apdirs citus ja pats neko nejeedz.?..mesls taads...tikai nesaprootu kadeelj tu veel neesu banoots.! ):

Mudak.. rakstu un jeedzu.. shkjirbu uzkjer ?
Vai nerakstu un jeedzi.. un rrakstu tachu nehuja nejeedzu?

veelviens mudjila :D

#44 jogijs_ @ 2006.04.23 20:59

Izlasi noteikumus BOFH!

Nav ieteicams citēt jau iepriekš citētus komentārus!!!

1 .5. Aizliegts izmantot iespēju "Citēt", ja teksts ir jau vairākas reizes citēts. Tā vietā norādi komentāra numuru vai lietotāja niku, kam adresē savu komentāru.

#45 pexis @ 2006.04.23 20:59

nesaprotu tave jeegu te bezjeedziigi visus aprunaat...vienkaarshi tu laikam esi 4 klases limenii un maacies jaunus lamuvaardus...jo neko citu neproti...un muggila ir tavs teevs

#46 mzfckr WWW @ 2006.04.23 21:00

tu neesi paraadijis ka vispar kko zinaatu, tavs runasveids ir apmeeram padjezdu urlu liimeenii

#47 Archijs WWW @ 2006.04.23 21:02

BOFH rakstīja:

Archijs rakstīja:

BOFH rakstīja:


Te varetu atkal piemineet boot.lv
Tur shaads klajs analfabetisms ir noverojams TTIPRI retaak.

pēdējā laikā tur rakstos arī zili brīnumi novēroti.

gadaas. Bet nu tur vismaz rakstu autori nav permanenti idioti.
Apluuri shii idinja citus rakstus..
Es jau neko nesaku pa portaalu... tikai konkreetais rakstu autors ir stulbs.

agrāk nebija. tagad savākuši baigo rakstnieku komandu, no kuriem daži IR tādi - nelabojami. viņiem vispār kaut kā pēdējā laikā neiet. bļauj ka žurnāls labs - visi abonē a viņi aizklopē, saka ka visas ziņas webā rakstīs, bet ar katru nedēļu ļaunāk un ļaunāk paliek. inamu atvēra - cerēja kaut kas sakarīgs būs, bet arī neiet kaut kā, 90% cilvēku, kas nosola preci, nemaz to nenopērk(labi, nav jau viņu vaina, mums tāda interneta kultūra sadrāzta).
rakstu autors? da labi, nav ne vainas, vienreiz nomisējās(nu labi divreiz, kad mēģināju pierādīt savu taisnību rakstā par ipoda aksesuāru, arī visi nolika).

#48 jogijs_ @ 2006.04.23 21:03

BOFH! Pilnīgi jaunam ventilatoram pa 21Ls ir putekļi? Phe! Tu esi saspiedies, vai?
:D

Es viņu izņemu no oriģinālā iepakojuma, pieslēdzu un nefiga!

Papildinājums:
Un pēc 2 mēnešiem es aizbraucu uz to biroju, kam biju licis kompi un nebija nekādi putekļi!!! un UPS viņiem ir! Tā kā tas nav nekāds "individuāls gadījums", bet baroklis BIJA miris

Papildinājums2:
Tas nebija vienīgais gadījums (tajā skaitā ne tikai man):P

Papildinājums3:
Pats tu esi mudaks, BOFH :P Nepārbaudot faktus, tik muld! Pierādi, vispirms, ka tevis rakstītais ir pamatoti!

#49 pexis @ 2006.04.23 21:05

ai vis bofh ej un atpuutini savas smadzenju rievas...):

#50 Bytec WWW @ 2006.04.23 21:22

Interesanti kāpēc pie USB tiek minēti 12V? USB portā ir tikai 5V spriegums ar 550mA maksimālo strāvu...

#51 ty-tyi @ 2006.04.23 21:24

Tik tikko skrūvēju ārā pārāk skaļi dūcošo procesora ventilātoru, apskatijos, itkā labs, pieskrūvēju atpakaļ, joprojām baigi skaļi būc...nu iegāju Datuve.lv un skatos šis raksts - ciešām palika BAIL!!

ps: kas tā vēl par termopastu?!

#52 Bytec WWW @ 2006.04.23 21:26

Termopasta ir tāda speciāla pasta, kas ļoti labi vada siltumu. Tā nodrošina siltumkontaktu starp dzesējamo un dzesētāju...

#53 ty-tyi @ 2006.04.23 21:33

Bytec rakstīja:

Termopasta ir tāda speciāla pasta, kas ļoti labi vada siltumu. Tā nodrošina siltumkontaktu starp dzesējamo un dzesētāju...

ko, tad to var tūbiņā nopirk un uzsmērēt procesoram?? Kaut kā nebiju tādu veikalos redzējis.

#54 GOLDER23 @ 2006.04.23 22:06

kas tur ko baidit vienkarsi jabut uzmanigs un taupiet iemiloto datoru.........

#55 t3h r0x0r @ 2006.04.23 22:11

tieshi taa
eet tirgo artic silver pastas maksaa ~ 5ls
prasti naak liidzi peerkot jaunu ventialaaotoru prieksh procha
vispaar jebkuraa datorbodee paprasot vajadzeetu pa briivu iedot kaut kaadu titan briinumu.

#56 Patriot @ 2006.04.23 22:17

"Pēc būtības daroram vajadzētu būt nemirstīgam, vai ne? Tā pēc izskata un uzbūves ir standarta elektroniska ierīce."

Ja drīkst vaicāt, kas ir darors??

#57 dickhead @ 2006.04.23 22:25

aiii bljaa tikko sapratu ka neieveroju gandriz nevienu notiekumu :(
kasti biezi veru valja un tiru vai ka savadak cakareju neizsledzot, kad kkas uzkaras vai gljuko- iesperu un viss aiziet, vienoju klat pashataisitus kuulerus, paris reizes esmu netisham uzmetis 12v vadu uz matenes, bet nekas, pc tikai izsleedzas un 5min nesledzas ieksaa, pec tam viss 4ikiniekaa :)

#58 miks bez ausiim @ 2006.04.23 22:26

a man pohuj galiigi ko vini tur saka. es savu kompi neesmu atjaucis vala kops pirksanas un tirijis ari neesmu, un man vel viss stradaa labi. kompi pirku pirms 4.5 gadiem

#59 marr WWW @ 2006.04.23 22:27

labi, būs vien putekļi jāiztīra ;)

#60 pexis @ 2006.04.23 22:30

termopastu var nopikt pa 0.05Ls..lol.(:

#61 Dureix WWW @ 2006.04.23 22:32

miks bez ausiim rakstīja:

a man pohuj galiigi ko vini tur saka. es savu kompi neesmu atjaucis vala kops pirksanas un tirijis ari neesmu, un man vel viss stradaa labi. kompi pirku pirms 4.5 gadiem

4.5 gadi??? veci iesaku tev to kasti atvert vala un izkratit puteklu kartu.

#62 Archijs WWW @ 2006.04.23 22:37

Dureix rakstīja:

miks bez ausiim rakstīja:

a man pohuj galiigi ko vini tur saka. es savu kompi neesmu atjaucis vala kops pirksanas un tirijis ari neesmu, un man vel viss stradaa labi. kompi pirku pirms 4.5 gadiem

4.5 gadi??? veci iesaku tev to kasti atvert vala un izkratit puteklu kartu.

un kas būs? Ātrāk un klusāk strādās? Bullshit. Bija kaste pirkta mmm laikam 2001. sākumā. Kaste pastāvīgi bija skrūvēta vaļā/ciet, taču nekad netīrīju to kūleri. Nedēļu atpakaļ beidzot putekļusūcēju paņēmu rokās, visu līdz pēdējam puteklītim izsūcu, bet ko, viņš mazāk karst? NĒ! Klusāk strādā? NĒ! Tas ir tikai bezdarbības/darbības jautājums. Ja tev visulaik ir ko darīt, tad par tādām lietām neaizdomājies, tāpat kā par 100Ls vērtu barokli.

#63 pexis @ 2006.04.23 23:18

ai tax lieciet cilveeku mieraa

#64 Marisrrr @ 2006.04.23 23:19

Nezinu, ka citiem UPS, bet APC ir tikla aizsardziba. Ta ka APC UPS ipasniekiem nav jauztraucas par savu datoru navi perkona laika del tikla vada. Nav taisniba, ka no perkona nodeg visa iekarta. Pie manis stav 3Com 24 portu hubs, kuram tikai viens ports izsists perkona laika, vads bija parvikts no vienas majas uz otru. Visi parejie porti darbojas. Impulsu barosanas bloki ir veidoti ta, ka izejosais spriegums nemainas, ja tikla spriegums mainas, tapec man neticas, ka spriegums barosanas blokiem bus mainigs un ta talak. 15 gadus veciem barosanas blokiem bija nedaudz savadaks spriegums, neka vajag, bet jaunajiem, cik esmu merijis, viss ir kartiba.

#65 groone WWW @ 2006.04.23 23:39

Johaidii taads virsraksts.. Es domaaju ka tuuliit uzzinaashu kaa aatri un efektiigi piebeigt datoru,
bet izraadaas, man ir tikai jaagaida, jo tas nomirshot pats no sevis no taa ka staav mitraa vietaa zem galda, kur es tam eertaak varu iespert, zem biezas puteklju kaartas, tas pa laikam dabuu kondensaatu, bez tam ir liidz galam uzclockots un meedz kjerties ventilatori, kaa arii vienmeer tiek neuzmaniigi pievienotas un atvienotas USB iekaartas (viena gan nomira)
Edit : UPS arii nav =( zjeel

#66 Puika! @ 2006.04.23 23:47

Man barōklis tādus podus uztaisīja! Pats svildams nosvilināja mātes plati un operatīvo. palika tikai procis ar cieto vesels! iepriekš jau viņš kaut kādus gļukus taisīja, a kad spečiem prasīju vai var kaut kādi mēsli sanākt tad viena atbilde, NĒ! Nevienu tagad klausīt nevar!

#67 pexis @ 2006.04.23 23:51

mja bet raxsta uzraxsts arii taads neloogisks..es domaaju ka buus visaada pamaaciiba ka pashrociigi forshos veidod izniicinaat pc..):

#68 Brutto @ 2006.04.24 00:07

Parasti, kad ņemos gar kompi, it sevišķi ar CPU, vienmēr sazemējos. Ar statisko elektrību joki mazi.

Starp citu vienam paziņam HEC 350w barbloks nosvilināja pamatplati. Par laimi RAMs, v-karte un HDD necieta.

Man pašam arī ir tieši tāds baroklis...tpu, tpu, tpu..

#69 L00P @ 2006.04.24 00:13

Agrāk arī HEC ražoja labus barošanas blokus, bet tagad vairs nav uzticības tiem. - piekrītu par visiem 100%
P.S. gints gan taa pamatīgi iekarsis izskatās :D

#70 Marisrrr @ 2006.04.24 00:32

Nav ari jegas neko dargu pirk, lai nez ka aizsargatu datoru no nez ka, jo tapat pec laika viss bus jamaina. Tehnologijas attistas un viss mainas, nekas nestav uz vietas. Ari cilvekiem datori mainas. Sodien dators ir jaudigs, rit jau galigi novecojis. Ja lieto letas dalas, tad ari nav zel, ka kaut kas nodeg, pa letu naudu var nopirkt jaunu.

#71 Latvietis (wap) @ 2006.04.24 00:34

Katrs otrais rakst tiek tulkots,cik nozelojami zems limenis te ir! ja nemak tad nau ko art!

[ SIE-C65/50 UP.Browser/7.0.2.2.d.3(GUI) MMP/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ]

#72 hrako @ 2006.04.24 00:59

Nu nesauksu rakstu par sliktu bet izlasot visu neko ipasi jaunu neatradu varbut pat dazus noteikumus ieveroju bet tas man po jo tapat zinu kas tur notiek un ka jabut vairak gan saku domat par to vai vajag pasam likt kopa datoru un vai loti jaskatas uz barokliem jo kautkad dators jamaina bus

#73 xxx2 @ 2006.04.24 10:37

Daļēja tasinība rakstā.

TIKAI DAļĒJA!!!!!!

Strādāju pie kompju apkalošanas, tāpēc zinu.

No barošanas bloka dabūt dūmus, nemaz nerunājot par uguni ir ĻOTI sarežģīti. Barošanas bloks vienkārši "nomirst" - dazreiz ir drusku smaka - parasti vispār nekā. Kad bojāts Baroklis nobeidz pārējo kompi - ļoti reti gadījumi. (Bija pāris gadi atpakaļ brāķa barokļu partija, tie gan kurināja visu pēc kārtas nost)

Otrs biežs iemesls - nomirst HDD. Parādās slikie bloki, dažrez vispār atsakās strādāt - visa infiormācija pa kāju.

Reti atmiņa taisa ziepes.
Ļoti reti ir defekti iekš mātes dēļa.
Bet HDD vai barokļa defekti ~80% no visiem.

#74 Artx @ 2006.04.24 11:01

Brrr... tukša burbināšana ...tvnet cienīgs raksts :P

#75 ods @ 2006.04.24 11:05

ehhh, šitā nodiršot rakstu autorus un pašus rakstus, drīz raksti kļūs arvien retāki kamēr vispār neviens neko nerakstīs, jo vienmēr atrodas idioti kuri nodirš, un domājiet autoriem tas dod stimulu vēl ko rakstīt?
Nja, paši vien dzenat šo portālu uz pašiznīcību.

#76 reiz bija @ 2006.04.24 11:31

USB priekshejie porti ir diezgan navejoshi datoram - pamanijos 2 matesplates nodedzinaat sledzot klat fotoaparatu (labi ka garantija bija speekaa:) )

Videokartes delj sliktas ventilacijas arii kriit kaa mushas... un nekadus bridinajumus parasti nedod araa, vienkarshi artifakti saak paradiities...

#77 jogijs WWW @ 2006.04.24 11:57

prieksheejie audio porti ari nav nekaadi plates taupiitaaji, un jaa, ir paris reizes glukainas plates traapijushaas - paarsvaraa no asus. hdd nomiris - manaa gadijuma 100% pieredze ar samsung - citi kaut kaa veel turaas :P

#78 j1584 @ 2006.04.24 12:16

to BOFH un arii visiem paareejiem:

Gudri dirst nav maizi cept!

#79 msh @ 2006.04.24 12:57

Visu vajag ar prātu darīt, tad viss rubīs un nesvils. Līdz šim gadījies tikai nokaut 2,37 GB HDD [nejauši nokrita uz grīdas] un nosvilināt manas kastes pirmo PSU [nevērīgi rokoties pa kasti atvienojās ventilatora vads, PSU pārkarsa un atrubījās] Līdz šim pieredzētās PSU nosprāgšanas ir bijušas mierīgas, prosta kaste vairs nav iedarbināma un viss. Bet tam apgalvojumam, kas te pavīdēja, ka neesot tolkas tīrīt putekļus negribu piekrist. Putekļi prosta traucē dzesi. Reiz sanāca prikols ar viena 4oma kasti - cepu ar to kasti CD, klausos, CPU ventilators ātri griežas[3 GHz 4 penis]. Atvēru kasti, ventilators sāka griezties ievērojami lēnāk, skatos, kaste sāk cepties. Kā disku uzcepu, tā izslēdzu un iztīrīju, tad bija norm. Starpība varbūt nebūtu kādam P1 vai P2

#80 Brutto @ 2006.04.24 13:22

reiz bija rakstīja:

USB priekshejie porti ir diezgan navejoshi datoram - pamanijos 2 matesplates nodedzinaat sledzot klat fotoaparatu...

Epā...un es nesen iegādāju tādu smuku PC korpusu kuram USB porti priekšā. Protams arī viņus pieslēdzu pie pamatplates. Neesmu gan pie šiem portiem neko slēdzis, pagaidām.
Audio ligzdas arī ir priekšpusē iemontētas, bet nu kabeli pie plates klāt neesmu spraudis.

#81 Brutto @ 2006.04.24 13:34

Manai Gigabyte pamatplatei gan kāds sīkumiņš ir nokūries - iespējams mikrene/kontrolieris kas regulē apgriezienus CPU ventilātoram, atkarībā no temperatūras.
BIOSā varēja uzstādīt kādas 3 vai 4 robežas, pie kurām vent-s griezīsies ar atbilstošu ātrumu. No sākuma arī viss smuki darbojās. Tad vēlāk konstatēju ka vent-s tā pārāk bieži mainīja ātrumu. Pēc tam jau vispār negriezās. Pamērīju uz plates kontaktiem sprigumu un protams, kādi 2..3 volti tik uz spailēm bija. Uz garantiju netīkās vest prom. Iztieku ar citu vent-a ligzdu.

Taču 120Gb HDD izgāja no ierindas, kad biju šo pa nakti atstājis defragmentēties. Tā bija vislielākā skāde, jo zuda vairāki simti pašsafotogrāfēto bilžu.
Datu atjaunošana JET.lv pāri par 200 latiem:/ Tapēc nācās vien samierināties ar zaudētajiem datiem.

#82 esirnost @ 2006.04.24 15:10

Jautājums- vai barokļa ventam jāgriežas visu laika, vai tikai pie lielākām slodzēm?
Man tāda aizdoma, ka viņš visā 1,5 gada laikā vispār nav pakustējies, jo tur nav neviens puteklis pielipis (atšķirībā no CPU un kastes venta).
P.s. Baroklis nekāds īpašais- ACC 300W.

#83 pyro WWW @ 2006.04.24 15:15

Brutto rakstīja:

Taču 120Gb HDD izgāja no ierindas, kad biju šo pa nakti atstājis defragmentēties. Tā bija vislielākā skāde, jo zuda vairāki simti pašsafotogrāfēto bilžu.
Datu atjaunošana JET.lv pāri par 200 latiem:/ Tapēc nācās vien samierināties ar zaudētajiem datiem.

Pats pameegjinaaji kko atjaunot? ar getDataBack for ntfs/fat?

#84 Dzimmijs @ 2006.04.24 16:20

Gljuko parasti barosanas bloki un pamatplates..... Hdd reizeem, RAM ja gadaas kaadi diivaini razotaaji, bet parasti darba gaitaa gljuki klaat nerodas....

Procesors miris nav redzeets veel ne reizi..... un caur manaam rokaam iziet pietiekami daudz datori....

Puteklji jaa tie cakaree visu, bet deelj paarkarshanas parasti mirst reti kaut kas....

#85 Brutto @ 2006.04.24 20:56

pyro rakstīja:

Pats pameegjinaaji kko atjaunot? ar getDataBack for ntfs/fat?

Manā gadījumā bojātas tika HDD galviņas, tā vismaz JETā pateica. Disks nedektējās un visu laiku čīkst.

#86 jogijs_ @ 2006.04.24 21:17

Brutto, kādas firmas cietais, ja driikst jautaat?

#87 Brutto @ 2006.04.24 21:29

Hitachi (man šķiet ka bija kopražojums ar IBM) Deskstar, modelis: IC35L120AVV207-0.

#88 Nitro WWW @ 2006.04.24 21:41

j1584 rakstīja:

to BOFH un arii visiem paareejiem:

Gudri dirst nav maizi cept!

Turpinot par sho teemu:

Nekad nestriidieties ar idiotiem - vinji juus novilks liidz savam liimenim un peec tam sakaus ar pieredzi! + veel pie shii tas fakts, ka shaadi juus beztolkaa izteereejat savu laiku, jo ne tas ir patiikami nedz arii tas sauktais nejeega paliks no taa visa sakariigaaks;
Gudri dir*t nav malku cirst!;P
P.S.Beidziet tak vienreiz citeet n-taas teksta platiibas - tizli izskataties! Ja vajag ko citeet tad to lielo lieko blaakji izmetiet no citaata!

#89 Ingemars @ 2006.04.24 22:16

Nezinu nu man ir akasa 550 wattu baroklis,kadam no jums ir kada pieredze ar sho psu? Mans dators veel  ''buuveejaas'' taapeec vel isti nezinu,kas un kaa.

#90 erce12 @ 2006.04.24 22:27

#94. ir labs. domaaju ka BOFH ir bik pa daudz iedzeeris.es iedoshu savam opiitim 2l aldari un vinsh arii mani nosauks pa idiotu viisaas shajaas dator-.lietaas

#91 mindless.. @ 2006.04.24 22:56

mh.... bofh vai k'a tur bija.. taads mudaks veel nav redzeets... klau.. ja jau reiz esi tik gudrs-tad kadelj vnk neignoree artissco... ? zini.. ir tads teiciens.. - gudrakais piekapjas.. shajaa gadijumaa artissco.. cik palasiiju no saakuma - tad hec baroklji vairs nav tada kvalitate ka agrak..  nu ir tas forumos aprunaats.. daudz un dikti! ehh labi

#92 Valdis-do @ 2006.04.24 23:42

Zinajat prikolu, kad ja win xp instals nav pirma svaiguma un vairakkart ir ilgi turets ieslegts vairakas dienas ar USB pieslegtu, tad velak vins neizskaidrojamu iemeslu del ieraksta boot.txt via ko tamlidzigu visas USB atminas, bet ta ka tajas pazudot elektribai pazud visa infa, tad pie nakama starta wins mekle boot no sim iericem un neieladejas kamer neatrod... tad kad saprot  ka neka nebus tad megina startet pa vecam... rezultata del USB kompis nesledzas normali ieksa un drausmigi ilgi lidz pat 10 min jagaida kamer iesledzas... Bet ja izrauj USB tad momenta aiziet talak... :) Prikols vai ne? Bet nav ipasi patikami... no ta tikt val gandriz nav iespejams...

#93 janis @ 2006.04.25 00:47

JA kādam nav kur likt dzelžus gribas tik ļoti atbrīvoties no kompja zvaniet man=)

#94 Future Shoxx @ 2006.04.25 09:25

79. koments: "no barošanas bloka dūmus ir grūti dabūt..."

Hā Hāā :)

Vienam kompim reiz noviebās baroklis. Nu es šo izņēmu, domāju, ka aplūrēs, kas pa vainu. Izjaucu, tur tāds liels drošinatājs vidū pušu. Skaidra lieta! Jāsadabū drošinatājs un viss rullēs. Tikai nevarēja saprast no tā sūda, cik stipru vajag. Pie kam nemaz nebija tāda izmēra pie rokas. Nu ko, ņēmu un uztinu drātiņas. Visu salieku, pieštepselēju mātes platei (barokli neaizskrūvēju), iespiežu power podziņu un voilā! ventilatoriņi sāk smuki griezties, iesīcas cietais, monitors ieslēdzas. Te pēkšņi barokļa ventilators sāk nenomali ātri griezties, un tad Plīkš Plākš! uzšaujas baroklī esošie kondensatori. Bet tā kā salūta raķetes vai dūmu sveces. Viens atsprāga vaļā un no viņa tādi rozā dūmu strūkla. Riktīgs feiverks, es jums saku. Istaba vēl nedēļu smirdēja pēc tam. Labi, ka tas baroklis lēts ķīniešu draņķis bija, bet kompim vecam pII nekāda skāde neradās.
Tā ka dūmus no barokļa? Ask me! ;)

#95 jan09 @ 2006.04.25 10:32

njaa, prieks par jaunajiem LV IT speciaalistiem... protams, fiziku un matemaatiku skolaa reti kursh ir maaciijies ;)
nez, kuraa gadaa ir sarakstiits raksta origjinaals? mosh peec paartulkoshanas rakstu buutu veelams paarlasiit un apdomaat, vai ir veerts publiceet?
ps tiem, kam patiik remonteet baroshanas blokus (bet nav sajeegas), iesaku droshinaataaja vietaa ielikt gabalu no 3" naglas - momentaa atradiisiet bojaato detalju ;))

#96 blue_nun @ 2006.04.25 12:35

prieks par rakstu:)

Tieshaam raksta autors ir malacis, visu cienju:)

#97 PossPosah @ 2006.04.25 13:44

Raksts jau ir par to KĀ nobeigt datoru (diemžēl arī tas nav minēts), nevis kamdēļ dators nobeidzas. Un šo jautājumu KĀ nākas dzirdēt no daudziem skolēniem , kuriem apnicis pusgadu lietotais dators un ir vēlme ar pustraku vecāku palīdzību tikt pie jaunākiem dzelžiem :-)

#98 Ingemars @ 2006.04.25 16:53

Es vispaar dator pamatos neesmu nedz specialists nedz apgaismots,visas dator valodas kuras programmee un visi tie algoritmi man ir tumsha bilde-zinu knapi kaa windowsu ar aukstiem sviedriem uz pieres ieinstaleet,zinu,kaa kadu detalju nomainiit un kur sho spraust.=)Censhos pret savu datoru iztureties saudzigi un nelejupladet  kaa arii instaleet visu ko pagadas,jo ja kas notiks es nezinashu ko dariit.

#99 pyro WWW @ 2006.04.25 17:02

Brutto rakstīja:

Hitachi (man šķiet ka bija kopražojums ar IBM) Deskstar, modelis: IC35L120AVV207-0.

heh, hitachi man nosvila ar liesmu... peec tam pie dieviem aizgaaja IBM razotais.... paslaik dziivojos tikai ar seagate cietnjiem un esmu laimiigs...

#100 vimba_zlobnaja @ 2006.04.25 19:37

Pisec, bofh, jūtu līdzi tev. Atceroties tos gaišos mirkļus boot.lv forumā kur tev gandrīz vienīgajam izdevās ievest kārtību...
Piegriezās lasīt tos visus suņa murgus gribās pateikt vienu lietu. Ja ir lēts dators (līdz 300 - 400Ls), tad pastāv gandrīz vienlīdz liela iespēja nodegt datoram no jebkuras komponentes, varbūt ne 100% letāli, bet pietiekami jūtami. Paša datoram arī ir >100Ls vērts baroklis, bet plānos ir paņemt vismaz 2x sālītāku. Kāpēc? Man ir bail turēt pārējās detaļas 1000Ls vērtībā uz sūda barokļa. Tagadējais baroklis tiek turēts aizdomās par 3 mātesplašu bojāšanu, bet to pierādīt ir gandrīz nereāli. Ko tas viss kopā nozīmē? Po pa cik jūs pērkat savus dzelžus visiem ražotājiem ir savs brāķa %.

#101 ^*^ @ 2006.04.25 22:31

vimba_zlobnaja rakstīja:

Man ir bail turēt pārējās detaļas 1000Ls vērtībā uz sūda barokļa.

Ar katru dienu tavs dators kļūst lētāks.
Pēc pāris gadiem tam vērtība nokritīsies līdz tiem pašiem 300 latiem.

Tātad,
bailes (B) ir apgriezti proporcionālas datora vecumam (t):
B=1/t

#102 artissco WWW @ 2006.04.25 22:49

^*^ rakstīja:

vimba_zlobnaja rakstīja:

Man ir bail turēt pārējās detaļas 1000Ls vērtībā uz sūda barokļa.

Ar katru dienu tavs dators kļūst lētāks.
Pēc pāris gadiem tam vērtība nokritīsies līdz tiem pašiem 300 latiem.

Tātad,
bailes (B) ir apgriezti proporcionālas datora vecumam (t):
B=1/t

vinjam gandriiz katru nedeelju mainaas detaljas :P muuzhiigais upgrade, taa ka veertiiba kaada ir taada ir...

#103 RainZ @ 2006.04.26 14:47

buutiibaa man 2i kompji nodga, jo debilikji bija ielikushi iekshaa sudigu baroshanas bloku un proci parkarsa un nodega...

ps pedjam kompim bija arii ups, bet vinjam arii ir laika limits un kad tad aizgaja pa pieskari arii kompis taapat izdarija.

#104 jogijs_ @ 2006.04.26 14:51

RainZ, tev baroklis dzesē proci :D ? Nu to gan es gribētu redzēt :D

#105 skrobis @ 2006.04.26 15:33

  Principaa, raksts ir sameeraa objektiivs un raksta autoram pretenzijas nevajadzeetu izradiit. Saprotu varbuut juusu domas ir atshkjiriigaakas, bet luudzu rakstiet pashi rakstus un
paraadiet savas milziigaas zinaashanas, un tad nevajadzees nopelt citu darbu! Varbuut arii Es shim tam nepiekriitu, bet nedi*shu, jo Es neesmu pats neko rakstiijis, taapeec savu pieredzi paturu pie sevis, vai arii vismaz juus cienijamie dailjdirseeji vareejaat plashaak argumenteet savus viedokljus
pirms nolikaat autoru no galvas liidz kaajam, ar ieteikshanas metodi, bljaujot TU pimp* ko raksti muljkjiibas neko nepanaaksi, pateicoties taadam kaa vinsjh
datuvee ir ko lasiit, lai arii cik augstas kvalitaates raksts tas arii ir, bet tomeer tas ir rakstiits ( tulkots ) anyway darbs ir ieguldiits...

#106 Black Napalm @ 2006.04.26 20:25

Hmm.. Nu es esmu nodedzinaajis procesoru (biju aizmirsis radiatoru uzlikt atpakalj), un ir arii tas gadiijums ar zibeni tiikla vadaa bijis. Tad gan paarbijos, bet, laikam maates plate laimes kreklinjaa razhota, jo nosvila tikai iebuuveetaa tiiklene (tjipa kompii no softiskaas puses ir taa, it kaa vinjas vispaar kompii nebuutu), bet pats kompis darbojas..

#107 lazdovskis @ 2006.04.30 21:52

He He lai cīnītos ar karstumu man kaste visu laiku stāv vaļā piedevām vēl galda ventilators uzstādīts papildus dzesēšanai... ;)

#108 Positiv-Negativ @ 2006.05.01 10:37

juus laikam jociigi esat kas jums tie par PC ka var nodedzinat tik viegli kaukadu USB piesledzot , man baroklis tikai 300w bet strada lieliski jau 2 gadu , ta ka mazak klausat sitiem akstiem , del viniem nosvilinasiet  visu PC

#109 truba13 @ 2006.05.01 23:33

nu i kas pa sviestu ko juus cilveekus biedeeja ar savaam pasakaam!!!

#110 @rturs @ 2006.05.18 22:46

vo vo

#111 AIDSkillz @ 2006.05.18 23:23

Rakstam nav nevainas, vismaz cilvēks ir centies. Tāpēc viņu nodirst, jo viņa sameklētā infa ir sviests ir diezgan nepieļaujami, itīpaši ja esi pāraudzis 15 gadu vecumu.
Mans viedoklis.

P.S.
Pats sēžu uz nenosakāmas izcelsmes barokļa (250W).

#112 Rajah @ 2006.05.19 19:46

Par to USB - reiz jau te rakstīju - izsauca mani paskatīties datoru - kāpēc printeris nedrukā - pārstellēju draiverus - un nekas nemainās. Savācu kasti uz mājām, mocos, mocos, nekas nesanāk - neatrod USB. Iemesls - maz vietas piekļūšanai pie datora aizmugures - tāpēc spraužot USB printera vadu salauzta ligzda un kontakti salaisti uz īso.
Tikai man par to škrobe - man flašdisks aizgāja dēļ šī īssavienojuma pa pieskari. Uh ka dot pa ragiem kazbukiem! ;(

#113 D: @ 2006.05.19 20:33

raksts jau nav par to ka tagad nu visiem saaks kuupet pc un hanaa buus!
raksts ir par to, ka kad kompis nosvilst, kas visbiezaak vai vismazaak pie taa ir vainiigs, LOHI JUUS TAADI!!!

1.1. Aizliegts lamāties, lietot rupjus vārdus un vispār uzvesties nepieklājīgi.

#114 :D @ 2006.05.19 23:35

nu piedodie, tad izdzesiet pedejos 3 vardus

#115 ATM @ 2006.05.26 12:30

ticiet, vai nee, man USB ports vnk aptureeja cieto, tas beidzas griest. peec tam ierubiiju kompi un atkal viss gaaja. veel, pie shiem faktoriem nepiemineejo divusantiviirus uz viena kompja! tas ar ir posts ;)

#116 AAA @ 2006.08.30 15:12

Tas viss ir jaiki, ko te runaa, BET! Kaa tad patiesiibaa var nobeigt datoru, ja vinjaa nelien iekshaa? Apaksh korpusa, es domaaju.

Labi, BIOSu paarshujot, ieliec nepareizu vai pat tukshu failu. Tomeer tas ir labojams - pasuuti pa iNet jaunu BIOSa mikreni ar jau ieshuutu biosu, ieliec vai ielodee - un gatavs. Ko veel var izdraazt caur klaviatuuru? NEKO! Taatad - ja korpuss ir noplombeets un uz baroshanas bloka nav sleedziitis 220/110 volti, tad kompis ir nemirstiigs? Taads secinaajums uzprasaas, tomeer prakse pieraada preteejo.
Apskatot mikrosheemu (core, bridges, codecs, LAN) codolus lielee palielinaajumaa zem mikroskopa - var redzeet, ka ar vakuuma masku metodi radiitie elementi atgaadina stikla adatu čupas 0,18 mikronu augstumaa. No malas skatoties, tie dzhunglji vispaar nav speejiigi straadaat, p-n paarejas sakrustotas kaa siens siena chupaa. Bet straadaa (ja nestraadaa - aiziet braakjii).
Ar laiku (10 - 15 gadi) konstrukcija deformeejas, procesors nobirst, atminja zuud, Kreicfelds-Jakobs datoram. TOMEER! Liidz ar to dators nobeidzas PATS, a raxta nosaukums ir "POPULAARRAAKIE VEIDI...blablabla". Ierubiijaaties, ko?

#117 Marisrrr @ 2006.08.30 15:36

Sanaca uz datora uzliet ap pus litru udeni. Dazas sekundes bija ieslegts un tulit izsledzu. Kad viss bija nozuvis, dators vel bija ejoss un nekas nenotika. Paveicas, ka nekas nenodega!

#118 Ingemars @ 2006.08.31 06:45

Cik mulkjiigs temats,datoru var nobeigt miljons veidos,kautvai ar sisteembloku padusee nolekt no gajajeju parvada pari via baltika magistraalei uz braucamaas dalajas pie bergiem.

#119 sanco10 @ 2006.08.31 12:43

Tad man ir jautājums. Cik ir normāla darba tempratūra pentium 4 procesoram??? Man ir ap 50 grādiem. tīru katru nedēļu.

#120 Tomats @ 2006.11.16 18:41

RAXSTS IR LABS!! Un beidziet nomelnot so raxtu, ja juus taa turpinaasiet vbairs nebuus taadi labi raxti kaa sitas un es zinu, ka juus zinaat ka raxtaa nav pasacinjas, bet jums , ka tik pastriideeties!

#121 Reimonds @ 2007.01.05 20:11

es nopirku datoru kursh sastāv no 5 daļām un nemāku tās savienot?????????

#122 problema @ 2007.03.05 12:18

... ir interfeisaa starp kreeslu un klaviatuuru ... ;)

#125 smalkais @ 2008.01.07 00:36

visi ie p.......tāji māk tikai mēli kult, bet paši neko nejēdz,tad būtu kautko uzrakstījuš par tēmu un nemētātu pareizos,nedarīt neko ir vislabāk,tad būtu padalījušies svās gudrībās(uz izjauktu kompi mētāt pa istabu jau nau nekāds varoņdarbs)

#126 EmilsK WWW @ 2008.01.07 01:53

Labias teksts! man tas viss nedraud, jo lietoju "pareizi"!

#127 buumanis @ 2008.01.10 10:06

forsh raksts, bet normaala izstabas temp. gan nav 18 graadi peec celsija. normaala ir 22 graadi....

#128 yanyanos1 @ 2008.01.10 12:05

man pārziņā 80 datori- neviens nekad nav nodedzis pēdējo gadu laikā (rubās ārā, gļuko, vai sāk rūkt vai gaudot), bet nu karstuma dēļ neviens nav nobeidzies.
galvenā problēma parasti ir baroklis (nekvalitatīvs vai vienkārši aiz vecuma)- sāk lēkāt spriegumi baroklī un nobeidz visu ko var nobeigt...
par HEC... kvalitāti var noteikt tikai salīdzinoši. Piemēram ja HEC salīdzina ar barokli, kurš kopā ar korpusu maksā Ls 15, tad HEC ir vienkārši zelta vērtē :)