Datuve :: Nākamgad plāno izlaist kartes, kas īpašnieku atpazīs pēc pirksta nospieduma

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 83

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 83

Datuve.lv video
Top.LV

Nākamgad plāno izlaist kartes, kas īpašnieku atpazīs pēc pirksta nospieduma

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.16 14:54  


Kompānijām „Mastercard” un „Zwipe” sadarbojoties, ir laistas klajā plastikāta norēķinu kartes, kuras savu īpašnieku atpazīs pēc pirksta nospieduma. Tajās ir iebūvēts īpašs sensors, kas spēj nospiedumu nolasīt un atpazīt.

Pirmā biometriskā bezkontaktu maksājumu karte, kas ir abu kompāniju veiksmīgs kopdarbs, ir spēcīgs līdzeklis cīņā par bankas klientu drošību. Vienlaikus tā nodrošina arī ērtu un ātru maksājumu veikšanu. Šis ir pirmais gadījums, kad kartē ir savienota biometriska personas identifikācija un bezkontakta datu nodošana, jo pirkstu nospieduma dati tiek saglabāti nevis ārējā datu nesējā, bet gan pašā kartē.

Tā ir pirmā norēķinu karte pasaulē, kuras autentifikācija notiek ar pirkstu nospieduma sensora starpniecību. Kartē darbojas droša „Zwipe” biometriskās autentifikācijas tehnoloģija. Tā uzglabā informāciju par kartes lietotāja pirksta nospiedumu. „MasterCard” bezkontakta aplikācija un sertificēts EMV čips nodrošina to, ka karti ir iespējams izmantot gan ievietojot to čipu lasītājā, gan vienkārši tuvinot to maksājuma terminālim.

Karti aktivizēt ir pavisam vienkārši – tās īpašnieks novieto īkšķi uz pirkstu nospiedumu sensora. Kolīdz identitāte tiek apstiprināta, ir iespējams veikt norēķinus. Kartes apstiprināšana ar pirksta nospiedumu aizstāj PIN koda ievadīšanu.

„Zwipe” ziņojumā teikts, ka nākamās paaudzes kartes izmērs neatšķirsies no pašreizējā standarta. Pie klientiem tās nonāks jau 2015. gadā. Karte automātiski uzlādēsies, kad tā tiks ievietota maksāšanas ierīcē. Šādas kartes, kas darbojas ar biometrisko datu starpniecību, tiek uzskatītas par visdrošāko norēķinu veidu, un tām tiek prognozēta spoža nākotne.

Saistītie raksti