Datuve :: Ardievas kasetēm

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 71

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 71

Datuve.lv video
Top.LV

Ardievas kasetēm

Ievietoja: samurajs @ 2006.12.12 09:02  

Vēl pavisam nesen, iecienīto TV programmu ierakstīšanai sadzīves apstākļos, lietojām VHS videomagnetofonus. Kaut arī šis prieks nav dārgs, tomēr ieraksta kvalitāte - vairāk nekā pieticīga. Zemo izšķirtspēju - max 250 spilgtuma līnijas un 50 krāsu līnijas pa vertikāli nosaka pats VHS standarts (salīdzinājumam: analogā TV ir 400-500 līnijas). Ja uz 21" ekrāna attēls vēl ir daudzmaz pieņemams, tad uz mūsdienu lielajiem LCD un plazmas paneļiem ierakstītais raidījums parasti nav baudāms: bilde - kā caur miglu, krāsas - izsmērētas.
Arī pati videokasete, kā datu glabāšanas avots, nav uzskatāma par drošu - vismazākais defekts uz lentas rada nepatīkamus trokšņus uz ekrāna. Tāpēc veikalos VHS videomagnetofonu klāsts aizvien sarūk, un to vietu ieņem DVD atskaņotāji ar ieraksta funkciju.
Šajā rakstā apskatīšu vairākas šo ierīču kategorijas.

1. Ieraksts uz DVD reālā laikā



Kā labs paraugs, šai, vislētākās kategorijas rakstošo atskaņotāju grupai, varētu būt modelis Philips DVDR-3400. Pēc būtības tas ir parasts visu formātu DVD/CD audio - video atskaņotājs, kuram pievienota DVD ieraksta funkcija. Ieraksts notiek reālā laikā tieši no TV antenas vai jebkura ārējā signāla avota. Maksimālais ieraksta laiks uz standarta DVD diska ir ap 12 stundām. TV uztvērējs šādās ierīcēs parasti ir iebūvēts, tāpat arī programmējams taimeris. Ir arī iespēja pieslēgt ārējos signāla avotus caur SCART un RCA savienotājiem. Videokameru, fotoaparātu utt. var pieslēgt arī caur USB portu. Izejas signāls - gan parastais PAL, gan arī lielajiem LCD paneļiem paredzētais digitālais HDMI.
Plusi: visai lēti un vienkārši.
Mīnusi: nevar rediģēt ierakstāmo materiālu. Rakstīšanai izmantotais lāzers ilglaicīgi darbojas ieraksta režīmā un tāpēc ir nedrošs, tādēļ šādu rakstītāju vēlams pirkt tikai tad, ja tas paredzēts epizodiskai izmantošanai.

2. DVD rakstītāji ar HDD



Attēlā - SAMSUNG HR735
Šīs kategorijas izstrādājumi ir nedaudz dārgāki, bet funkcionalitāte - daudzkārt plašāka. Par bāzi kalpo augstāk aprakstītais visu formātu DVD atskaņotājs/rakstītājs, kurš papildināts ar 80-300 GB cieto disku. Ierakstu varam veikt gan uz DVD, gan HDD, varam kopēt no viena uz otru, rediģēt, veidot ierakstu bibliotēkas. Uz 160 GB HD var saglabāt līdz 272h video, atkarībā no kvalitātes.
Interesanta ir "time shift" funkcija: pieņemsim, ka skatāmies aizraujošu pārraidi, bet pie durvīm kāds zvana. Varam mierīgi nospiest "record to HDD" un apskatīties, kas mūs traucē. Pēc atgriešanās, ar "time shift" funkciju turpinām automātiski skatīties no tās vietas, kur pārtraucām, nezaudējot nevienu kadru. Tikai pārraide jums beigsies pāris minūtes vēlāk.
Plusi: Augsta kvalitāte, drošība un vienkārša rīkošanās, ļoti liels iespēju klāsts.
Optimāls mājas apstākļiem kā VHS magnetofona aizstājējs.
Mīnusi: Nevar pieslēgt datoram, lai pārkopētu audio/video, kaut arī ir USB ports parasti ir.
Brīdinājums: Nemēģiniet pieslēgt ierīci datoram! DVD rakstītājiem ir aktīvais USB hosts ar spriegumu uz tā, savienošana ar datora aktīvo USB hostu var izraisīt īssavienojumu!


3. Hi-End DVD rakstītāji ar HDD un iespēju veidot FTP lokālo tīklu




Patlaban Latvijā pārdošanā ir tikai dāņu firmas 'Linksys Kiss' ražojumi. Attēlā: Kiss VR-558 ar 200 GB HDD. Arī dizains atbilst Hi-End prasībām - maksimāli askētisks, nekā lieka uz priekšējā paneļa. Bet aizmugurē gan nekā netrūkst, tur atrodas pat optiskā izeja...
Ar šo mūsdienu tehnikas brīnumu sīki var iepazīties šeit
Visa nepieciešamā programmatūra pievienota komplektācijai, papildus gan nāksies iegādāties rūteri, jo ierīce pilnvērtīgai darbībai prasa interneta pieslēgumu un PC ar Windows XP.
Plusi: Hi-End kvalitāte un visplašākās iespējas.
Mīnusi: Visai sarežģīta sistēma, pat bez PC un interneta. Prasa zināšanas. Domāts galvenokārt profesionāļiem un kino faniem.

THOMSON DTH-8650: mans tests


Šis ir rakstošais DVD atskaņotājs ar 160 GB HDD, testa eksemplārs ražots Thomson rūpnīcā Ķīnā. Pilna informācija ražotāja mājaslapā.
Tur var lejuplādēt PDF failu ar visiem parametriem.

1. Attēla kvalitāte testēta, atskaņojot DVD, DivX diskus: ierakstot un pēc tam atskaņojot programmu no TV un digitālā SAT uztvērēja ar datu plūsmas ātrumu no 2 līdz 8 Mbit/s. DVD, DivX pozīcijās vērtējums = 10 balles. Ierakstot no SAT un ētera TV = 8 balles (dažreiz novērojama neliela mirgošana).
2. Skaņas kvalitāte testēta ar audio CD un mp3 diskiem. Ja filmu/ TV skaņas pavadījumā nekādus trūkumus nejuta, tad mūzikas diskiem pietrūka tā skaņas dzidruma un caurspīdīguma, kas piemīt augstas klases aparatūrai. Vērtējums = 6 balles.
3. Attiecība "aprīkojums/cena" - vērtējums viennozīmīgi 10 balles, par cenu zem 200Ls neviens cits modelis ar tik bagātīgu iespēju klāstu pagaidām nav redzēts.
4. Dizains diezgan askētisks un bezpersonisks, no otras puses - labi izskatās komplektā ar visdažādākā dizaina aparatūru. Burtu/ciparu displejs ataino pārāk maz informācijas. Vērtējums = 6 balles.
5. Vadības pults ir ar visai haotisku pogu izkārtojumu un ne īpaši ērta lietošanā. Pietrūkst vairāku ļoti nepieciešamu funkciju (piem. ierakstu bibliotēkas) - tur jāiet caur menu. Bet toties ir daudz reti lietotojamu funkciju pogu. Apakšējā daļā atrodas TV vadības pogas. Ja jums nav Thomson televizors - tās nestrādās... Vērtējums = 4 balles.
6. Lietošanas instrukcija nav ne latviski, ne krieviski. Tikai Eiropas pamatvalodās. Bet viss ir skaidri un saprotami uzrakstīts, un ar bildēm ilustrēts. Vērtējums = 8 balles.

Thomson DTH-8650 kopvērtējums: 7-8 balles.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 shady @ 2006.12.12 20:36

Interesants raksts + veikts paša pētījums - šāda tipa rakstus varētu vairāk..

#2 LMN @ 2006.12.12 20:39

shady rakstīja:

Interesants raksts + veikts paša pētījums - šādus rakstus varētu vairāk..

esi laipni aicināts ;) un pārējie arī.

#3 shady @ 2006.12.12 20:40

#2 - Pašlaik parādi pāri galvai;)

#4 Skyforger @ 2006.12.12 21:30

:D man jau likās ka raksta autors tirgo šitās mantiņas :D

#5 shady @ 2006.12.12 21:35

#4 - Kas tev liek domāt, ka viņš tirgo?
Varbūt viņam ir labas zināšanas tajā visā? m? Tāpēc uzreiz jābūt kaut kādam tirgonim?

#6 Aigarsclp WWW @ 2006.12.12 21:11

Labs raksts! :)

#7 /dev/info2 @ 2006.12.12 21:38

A kam vajadziigs dvd plajeris, ja dvd var skatiities uz kompja (tip uz ljaptopa) un uz pc var arii ftp  palaist un veel visaadas lietas  dariit

#8 PPcboy @ 2006.12.12 21:48

piratisms pastav be.. ir viens liels bet - kamer Bils nesapratis, ka cenas ir parak khmm khmm... ja windows maksatu 50ls, word 40 ls tilde 30 ls.. es domaju par tadam cenam pirktu cilveki.. ja man jaizgaz 600Ls par softu ( tas ir minimalas cenas ) tikmer. nu pasi saprotat... un ar jau tad tas ir OEM versijas.. bet labi, pietiks ar OEM.. un man kakaa skiet, ka par 50 late windu pirktu tik daudz tautas, ka bilam naudas butu vel vairaak.. jo padomajiet - 50 ls un tev ir apdeiti un legaals softs.. jo galigi par velti ar nevar prasit programetaju darbu ;)

#9 samurajs WWW @ 2006.12.12 21:49

/dev/info2 rakstīja:

A kam vajadziigs dvd plajeris, ja dvd var skatiities uz kompja (tip uz ljaptopa) un uz pc var arii ftp  palaist un veel visaadas lietas  dariit

tev un Skyforger:
Tad nu skaties vien uz laptopa un bendē acis, kamēr es skatīšos, ērti atgāzies uz dīvāna pie pamatīga TV ekrāna:)
Un samurajs neko netirgo, gribu lai jūs iepazīstaties ar jaunāko tehniku!

#10 afigel @ 2006.12.12 21:50

slikti ka iLink nava tam tomsonam.
un piekriitu samurajam par to acu bendeeshanu.

#11 Viescha WWW @ 2006.12.12 22:18

PPcboy rakstīja:

piratisms pastav be.. ir viens liels bet - kamer Bils nesapratis, ka cenas ir parak khmm khmm... ja windows maksatu 50ls, word 40 ls tilde 30 ls.. es domaju par tadam cenam pirktu cilveki.. ja man jaizgaz 600Ls par softu ( tas ir minimalas cenas ) tikmer. nu pasi saprotat... un ar jau tad tas ir OEM versijas.. bet labi, pietiks ar OEM.. un man kakaa skiet, ka par 50 late windu pirktu tik daudz tautas, ka bilam naudas butu vel vairaak.. jo padomajiet - 50 ls un tev ir apdeiti un legaals softs.. jo galigi par velti ar nevar prasit programetaju darbu ;)

Man šķiet, ka tu ne par tēmu te sāc laist, bet nu labi. :)
Paskaidro, kur tev sanāk 600 Ls par programmām (pieņemu, ka esi parasts mājas lietotājs)? XP Home OEM maksā kaut kur ap 70. Ja Tildi lieto tikai garumzīmēm, tad ir pieejami bezmaksas risinājumi, kas nav ne par matu sliktāki. Un vienkāršus dokumentus var taisīt kaut vai ar to pašu OpenOffice. Ja nu akurāt jāatver kaut kāds MS Office fails, ko OpenOffice neņem pretī, tad MS lapā ir pieejamas bezmaksas programmas šo failu atvēršanai. Ja vien tu neesi no tiem, kam obligāti vajag viskrutāko XP, Ofisu, gan jau arī Fotošopu un vēl kaut ko no "resnā gala" klāt (bet, ja tev ko tādu vajag darbam, tad noteikti vari tos atļauties), tad nezinu, kāpēc par programmām jāizdod tevis minētā summa.

#12 ozomass @ 2006.12.12 22:19

Bilde gan galigi garam (nope)
kauns

#13 MISI @ 2006.12.12 22:35

Laikam esmu vecmodīgs, bet es izmantoju VHS maģi. :(
Raksts labs, paldies. Vai var ierakstīt no TV uz DVD ar jebkur maģi? Man ir tāds, kuram ir gan VHS, un DVD. Philips

#14 Kasparam WWW @ 2006.12.12 22:58

Cik saprotu, tad atvest no Vaacijas, jo LV neredzu, ka taadu tirgotu...? Vai Latvijaa garantija vinnam arii darbojas?

#15 afigel @ 2006.12.12 23:07

tirgo tirgo

#16 j7n @ 2006.12.12 23:36

Radiostacijas – pirātisma avots #1 © Digital Times. Mēģinājums novērtēt pirātisma līmeni Internetā beidzās ar overflow.

#17 Skeem @ 2006.12.13 03:18

Man ir LG DVD pleijeris/rakstītājs - iepirkts Verners viekalā pa nieka ~55Ls - kalpo godam!

Nav vajadzīgs nemaz tik dārgs - tagad jau 50Ls var iekļauties par DVD rakstītāju, bet ~90Ls ja ar DVD rakstītājs + HDD (120GB) - tādas cenas Verners viekalos bija manītas :) Un jā - garantija 1 gads.

#18 Skyforger @ 2006.12.13 13:43

samurajs rakstīja:

/dev/info2 rakstīja:

A kam vajadziigs dvd plajeris, ja dvd var skatiities uz kompja (tip uz ljaptopa) un uz pc var arii ftp  palaist un veel visaadas lietas  dariit

tev un Skyforger:
Tad nu skaties vien uz laptopa un bendē acis, kamēr es skatīšos, ērti atgāzies uz dīvāna pie pamatīga TV ekrāna:)
Un samurajs neko netirgo, gribu lai jūs iepazīstaties ar jaunāko tehniku!

Lol šito es nerakstiju :D es piekrītu ka DVD ar platekrānu un izcilu dolby soround ir krutāk nekā uz PC ar austiņām

#19 shady @ 2006.12.13 13:46

#18 - Piekrītu, ka atsevišķa manta ir atsevišķa, lai nav obligāti jādarbina PC, jo tas varbūt dara kaut ko citu. Bet kāpēc jāsalīdzina uzreiz, ka PC ir ar austiņām? Man pie PC ir 2xS90;)

#20 StyleZ WWW @ 2006.12.13 14:00

Piedodiet, bet veel stipri labaaka (diemzheel ari stipri daargaaka) manta ir PC+5.1 skanja+projektors - efekts tuvu kinoteaatrim!

#21 Skyforger @ 2006.12.13 14:01

nu tas tik tā man PC ir 5.1 skaņa subwoofers + 4 X 60 w + 5 mazās datortumbas. bliež ka maz neliekas

#22 shady @ 2006.12.13 14:03

Tieši tā, uz PC var izdarīt visu, man pašam pat nav radio istabā, jo vnk nevajag. Bet nejau par to ir runa.

#23 j7n @ 2006.12.13 15:07

PC tevi neierobežo ar novecojušiem, nepielāgojamiem formātiem.

#24 mierisss @ 2006.12.13 17:26

Skyforger rakstīja:

nu tas tik tā man PC ir 5.1 skaņa subwoofers + 4 X 60 w + 5 mazās datortumbas. bliež ka maz neliekas

visas šis mazās datortumbas ir tikai mēsli

#25 swolotch @ 2006.12.13 18:03

ir svariigi, vai speelee arii xvid.

#26 vauvivau @ 2006.12.13 18:41

Basņa par datoru. 1daļa.
Vakars. Aiz loga smidzina lietus. Telefona zvans. Ilgvars satrauktā balsī bļauj: "Arni, ka tevi! Slēdz iekšā teļuku pa panorāmu tevi rāda!" Arnis drudžaini raustīdamies nomet telefona klausuli un ātri pieskrien pie sava PC kurš ir pielāgots mājas multimēdiju vajadzībām. Ak tu neraža, izslēgts. Arnis būdams attapīgs ātri spiež on/off pogu, prātā nodomādams:" slēdzies ātrāk tu stulbā kaste". Ak šis iedvesmojošais uzraksts "Windows is starting up". "Kusties ātrāk", vēlreiz nodomā Arnis. Beidzot - desktops. Taču kur gan ir palikusi TVTjunera ikona. Tā laikam bija Marta, kura savā stilā uzkopa Arņa iemīļotā datora darba virsmu. "Lai tu nolādēta Marta", nodomāja Arnis meklēdams vajadzīgo programmu "Start" izvelnē.

#27 vauvivau @ 2006.12.13 18:42

Basņa par datoru 2 daļa.
Beidzot, ir. Bet kas tad tas, panorāmā jau rāda sižetu par cūkkopības problemām Jaunzēlande. "Neraža", nodomā Arnis.

#28 kakamaraka @ 2006.12.13 18:50

Uz kādas skaņas un video aparatūras tas viss tika testēts un ko ņēmi par par labas skaņas un bildes piemēru(reference aparatūra, vadi utt.)? Rakts labs, bet tests neobjektīvs un nedaudz iesūkā.

#29 :P @ 2006.12.14 14:46

vispaar jau autors mnav informeets un nav arii mekleejis infu siikaak, viens no leetaakajiem ir LG rakstiitaajs..pirms pusgada pirku pa Ls125 ..ta kaa jaabuut tagad veel leetaak

#30 :P @ 2006.12.14 15:21

a Verneraa vispaar LG DR7800 Cena: 89.99Ls
ar visu divx atbalstu ;)

un bez divx LG DR-7400 Cena: 39.99Ls

#31 vhs @ 2006.12.14 15:48

vhs kvalitate neko daudz nezuud pec 20 gadiem, bet 6- 7 g vecie cd diski jau kļūst nelasāmi.
Materiālu saglabāšanā tas ir nopietni!
__________________
vhs vidiķiem gan degradējas sixnas un gumijas dētaļas

#32 Rundulis @ 2006.12.14 18:11

vhs, ko tu tur muldi par vhs kvalitātes nezušanu un disku bojāsanos ar laiku. Tieši vecās nolādētās kasetes ir tās, kuras bojājās dēļ katra mēsla no apkārttējās vides ietekmes, jo informācija tiek ierakstīta MAGNĒTISKI. A kas tas par argumentu, ka 6 gadus vecs cd/dvd ir beigts? Kā tu to pamato. Ja ar cdripuli apietas saudzīgi un glabā kā tas paredzēts, tad viņš daudzus jo daudzus gadus glabajas, ko nevar attiecināt uz lentēm

#33 samurajs WWW @ 2006.12.14 18:47

#28 Novērtējums aparatūrai - šoreiz tīri subjektīvs. Nu, es varu izmērīt nelineāro kropļojumu koeficientu, in-out raksturlīknes nevienmērību un man ir ar ko. Bet netaisīju tik smalki, jo kam datuvē interesēs procenti un to tūkstošdaļas?

#30 Autors lieliski pārzin cenas; par ~100Ls patiešām var dabūt DVD rakstīkli, bet ja tam nav vismaz 80 GB HDD- jēga visai pamaza. Kur var dabūt par 100Ls šitādu??? Vismaz neta veikalos nav...

#31 Vidiķiem pēc 10 gadu kalpošanas ne tikai gumija (to var nomainīt), bet arī mehānisma plastmasas detaļas masveidīgi jūk laukā. Vismaz man tā bija.

#34 lietpratējs @ 2006.12.15 01:30

Man ir VHS. Man ir S-VHS magnetofons,ražots Japānā,apmēram 18 gadus vecs,bet kā jauns kalpo lieliski
Un filmas ko esmu filmējis uz S-VHS PRO kasetēm ar kameru
ir apsolūtā kvalitātē. Šodienas daudzi(ne visi) digitālie ,,šroti,,
(digitālās kameras)nestāv ne tuvumā,kvalitātes ziņā. Un nav bijis ne remontā,ne arī kāda detaļa atteikusies kalpot,ne gumijas ne kas cits. Starp citu videomagnetofonus vēl ražo
šodien un cenas ir dārgas,un nemaz ardievas netaisās teikt tik drīz.To jau sapratīs tikai lietpratēji. Ja videomagnetofoni
pazūd no mūsu veikalu plauktiem,tas nenozīmē ka tās ir ardievas tam visam.Tas jau tikai pie mums.

#35 :P @ 2006.12.15 18:19

#33
nav probleemu ;)
verneraa pa 150 ar 80GB cieto :))
pagaidaam kameer tas taads jaunums tad cenas ir nepajokam saskruuveetas, ienaaks apritee zilie diski un shie paliks pavisam leeti, a cd aizies pie dieviem taapt kaa kasetes :)

#36 :P @ 2006.12.15 18:22

aa un piebildiishu par pultiim
shim LG DR7800 pults njem arii paars razjotaaju TV, nav obligaati arii LG TV vajadziigs
Vismaz visprastaako samsung TV panjeema

#37 Vazeliins! @ 2006.12.16 19:01

Rundulis, ko tu te pūt. Lentes vienmēr ir glabājušās ideāli. Man vēl tagad stāv pilns skapis ar 80to gadu filmām kasetēs un visas iet perfekti, ko nevar teikt par manu veco mūzikas CD kolekciju, kur puse disku jau raustas

#38 55 @ 2006.12.17 13:35

Vazeliins.Es tev pilnīgi piekrītu,kā arī daudziem citiem autoriem piekrītu. VHS/S-VHS kasetas glabājas ar kvalitātes saglabāšanu ilgāk nekā CD.Man arī ir 80to gadu ieraksti VHS
kasetēs,un kvalitāte perfekta. Un piemēram S-VHS tehnikas
kvalitāte pārpēj daudzus jo daudzus digitālos aparātus.

#39 Rajah @ 2006.12.17 15:14

lentes nevajadzētu aizmirst reizi pa reizei pārtīt - lai noņemtu statisko elektrību (laikam)

#40 :P @ 2006.12.17 19:09

nu jau nu, nevajag ACMEs diskus, piedevaam veel kaut kaadus kreisos pirkt, tad viss staavees gadiem...Attieciigi kaseshu summai ar vajag pirkt diksus, paari latam gb. ja grib ilgi glabaat infu.
Man neviens no vecaakiem pirmajiem diskiem nav sabojaajies,nav ari nekas pret kaseteem, bet kasetes vienkaarshi ir moraali novecojushas. Nedomaaju ka te vajadzeetu atkal staipiit kraaninjus. Taa pat visu izshkjirs cena :P

#41 samurajs WWW @ 2006.12.17 22:52

#40: Par datu nesējiem- CD: Nebūs taisnība ka Lietuvas Acme CD ir slikti. Man nācās ilgākā laikposmā desmitiem reižu pārrakstīt Acmes, Verbatim un Memorex CD-RW. Acme un Verbatim iztur, nekrīt laukā neviens bits. Bet Memorex pēc 5. pārrakstīšanas nācās izmest, pat mūziku vairs nevarēja ierakstīt...

#42 interesents-2 @ 2006.12.18 00:45

 
Nu man tikai viens jautājums.Kādu DVD rakstītāju lai pērk?
DVD+RW,vai DVD-RW. Jo kā lasīju reklāmās šie DVD rakstītāji ir vai nu viens vai otrs variants.

#43 samurajs WWW @ 2006.12.18 10:47

#42 Pilnīgas muļķības- visi jaunie ņem abus variantus, un tikai tādu arī pērc! Un skaties arī, lai DivX 4 un DivX 5.1 kodeki būtu- visiem nav!

#44 interesents-2 @ 2006.12.18 20:12


Bet ja tas rakstīklis nav no pēdējiem modeļiem,un viņam tiešām ir tikai, DVD+RW vai DVD-RW,kurš tad būtu labāk?

#45 UUbermans @ 2006.12.20 21:28

Velns ar ārā!! Ātri visas kasetes jāpārraksta uz diskiem! :D

#46 yaaaaa @ 2006.12.26 19:27

Patika 90.-o gadu video oriģinālā tulka balss =]
Tagad jau tādu tulkojumu vairs ar uguni neatrast, ja nu kādam vēl mājās ir.

#47 pyro WWW @ 2006.12.26 20:08

yaaaaa rakstīja:

Patika 90.-o gadu video oriģinālā tulka balss =]
Tagad jau tādu tulkojumu vairs ar uguni neatrast, ja nu kādam vēl mājās ir.

ooo jaa, man veel matrix un terminator 1 vinja tulkotais ir... tas ir kaut kas neatkaartojams... tieshi taapat kaa "bozja iskra"

#48 sar, @ 2007.01.05 14:28

baigi labi,ka tev iet

#49 jaciks @ 2007.01.12 15:49

man ir LG RH188 modelis,vienigi problemas sagaadaa aizsardziiba ko shis agregaats pieliek ierakstiitos diskos,proti,cprm aizsardziba.Varbuut kads zin ka to var apiet,jo jaunaakajiem dvd lasiitaajiem naak iekshaa shii kodeeshana,lai nolasiitu irakstiito disku,jo kaada jeega,ja es tik varu uz sava dvd skatiities.hdd un dvd pat esmu sasleedzis ar datoru kopaa,bet iipashi par hdd varu teikt,ka to pat var jebkaadu baazt tur iekshaa.tikai nelieciet iekshaa ar opereetaajsisteemu,savaadaak to nepalaidiisiet vairs uz datora un taa buus jaapaarinstalee.bet datus veel meeginaashu savaadaaka veidaa izdabuut no shii dvd hdd,doma man jau ir,bet pagaidaam neteikshu!Bet ko varu teikt,laba manta,pats nesen tik no aarzemeem atvedu un esmu apmierinaats,vieniigi shie dvd laikam cik saprotu ir leenaaki par parastajiem bez hdd,tur miinuss!

#50 samurajs WWW @ 2007.01.12 16:28

#50 jap... domā viņi gan pailgi:) bet tas vairāk skar DivX. Ja vajag pašam ko no SAT vai TV ierakstīt/atskaņot, reaģē visai zibenīgi!