Datuve :: "Tesla" elektromobiļi ar automātisko parkošanās tehnoloģiju

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 94

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 94

Datuve.lv video
Top.LV

"Tesla" elektromobiļi ar automātisko parkošanās tehnoloģiju

Ievietoja: OskarsM @ 2016.01.16 21:06  

tesla

Nesen kompānija paziņoja, ka "Tesla" elektriskajām automašīnām būs pieejama "autoparking" funkcija, kuru ir iespējams jau uzstādīt. Šī funkcija pamatīgi palutinās "Tesla" īpašniekus, jo automašīna spēs pati noparkoties stāvlaukumā - pat visšaurākajos nostūros. Bet tas vēl nav viss - autovadītājam nebūs obligāti jābūt mašīnā, viņš varēs vienkārši vērot visu procesu no malas: kā viņa auto bez neviena cilvēka pie stūres iebrauc garāžā vai izbrauc no tās.



"Tesla" izpilddirektors Īlons Maks (Elon Musk) apgalvo, ka šī funkcija ir liels solis ceļā uz automātiskajām automašīnām. Turklāt viņš izteicās, ka pēc diviem gadiem "Tesla" elektromobiļi paši atradīs savu saimnieku, lai arī kādā Amerikas Savienoto Valstu nostūrī viņš atrastos. Piemērs: "Tesla" elektromobiļa īpašnieks atrodas Ņujorkā, bet pats elektromobilis Losandželosā. Saimniekam tik atliek izsaukt savu automobili un tas bez problēmām mēros tālo ceļu līdz pat savam saimniekam, pie tam pa ceļam pats sevi spēs uzlādēt ar elektrību attiecīgajos punktos.

Protams, realitātē ir citādāk un ne velti Masks piebilda, ka "Tesla" elektromobiļiem ir nepieciešamas papildu kameras un radaru, lai process noritētu vēl sekmīgāk. Taču pie tā jau tiek strādāts - kompānija strādā pie īpašas aparatūras sistēmas, kas būs spējīga realizēt pilnīgu mašīnas automatizāciju.

Saistītie raksti