Datuve :: Cik daudz Latvijā ir Ziemassvētku rūķu un kādas dāvanas gaidīt šogad?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 62

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 62

Datuve.lv video
Top.LV

Cik daudz Latvijā ir Ziemassvētku rūķu un kādas dāvanas gaidīt šogad?

Ievietoja: Draxo @ 2015.12.24 03:44  

Pirmais sniegs jau bijis un izkusis – gaidām atkal, egles un rotājumi pamazām ieņem savas vietas un jau top dāvanu saraksti.

Interneta veikals 220.lv ir atpazīstamākais un viens no lielākajiem Latvijas interneta veikaliem – katru mēnesi mūsu lapu apmeklē vairāk kā miljons reižu. Šogad, lai vēl labāk sagatavotos brīnišķīgajam Ziemassvētku gaidīšanas laikam, veicām aptauju mūsu klientu vidū par dāvanu pirkšanas paradumiem.

Aptauja tika sagatavota un bija pieejama elektroniskajā formātā laika posmā no 2015.gada 23.novembra līdz 1.decembrim www.220.lv mājas lapā un sociālajos portālos. “Sākotnēji plānojām anketas jautājumus saņemt līdz 8.decembrim, tomēr atsaucība bija tik liela, ka nedēļas laikā saņēmām gandrīz 6 tūkstošus atbildes, izņemot e-pastu dublikātus, kopā sanāca 5395 unikālas atbildes – tas ir lielisks rezultāts, kas mūs ļoti iepriecināja” saka interneta veikala mārketinga direktore Laila Snidzāne.
Tātad, par visu pēc kārtas...

99% no atpaujātajiem cilvēkiem “piestrādā” par Ziemassvētku vecīšiem un dāvanas sagādā! Tikai 55 cilvēki no visiem aptaujātajiem ir atbildējuši, ka dāvanas nepērk, tomēr gandrīz visi no tiem atzīmēja, ka dāvanas sagādā sev vai ģimenes locekļiem. Visu aptaujāto vidū bija tikai 2 "Grinči", kas dāvanas nepērk pat sev. “Esam mūsu “Grinčiem” izsūtījuši nelielu dāvaniņu no mūsu veikala un ceram, ka mums izdosies arī viņus ieraut Ziemassvētku burvībā un dāvināšanas priekā” piebilst mārketinga nodaļas meitenes.

220.lv

Latvijas iedzīvotāji vienmēr ir bijuši praktiski un arī tik atbildīgam notikumam kā Ziemassvētki, gatavojas nopietni – 70% no aptaujātajiem atbildēja, ka parasti dāvina prakstiskas lietas un 74% no visiem respondentiem dāvanas sagādā jau laicīgi.

“Labā ziņa tiem, kas atstāj Ziemassvētku dāvanas uz pēdējo brīdi – abi mūsu veikali gan Rīgas centrā Ģertrūdes ielā 94a, gan Pārdaugavā Daugavgrīvas ielā 114, būs vaļā arī 24. un 31.decembrī un visas preces, kas ir veikalos un noliktavā, varēs nopirkt uz vietas un svētki būs glābti!” stāsta L.Snidzāne.

Mēs, protams, to jau nojautām, bet aptaujas dati to vēlreiz parādīja – mūsu cilvēki ir dāsni! Lielākā daļa no mūsu valsts iedzīvotājiem tērē Ziemassvētku dāvanu iegādei no 50 līdz 100 Eur, bet katrs ceturtais – vairāk kā 100 Eur. 18% no aptaujātajiem ir gadījies izmantot arī kredītu, lai iegādātos kārotās, bet dārgākās dāvanas – pārsvarā tā ir tehnika vai elektronika.

220.lv

Kur tad iepērkas Latvijas iedzīvotāji un kam dāvanas tiek sagādātas?

Ar prieku konstatējām, ka kopumā 81% respondentu pērk dāvanas interneta veikalos – lielākā daļa no aptaujātajiem apvieno dāvanu pirkšanu internetā ar parasto veikalu apmeklējumu, tomēr ir arī tādi, kas šo svarīgo procesu veic tikai ar interneta palīdzību.

39% cilvēku atbildēja, ka pērk dāvanas saviem ģimenes locekļiem, 26% apdāvina gan ģimeni, gan savus draugus, pārējie pērk nelielas dāvaniņas arī kolēģiem.

Vēlreiz paldies visiem, kas piedalījās mūsu aptaujā! Mums tas patiešām ir svarīgi, jo ļauj pielāgot mūsu veikalu darba laiku mūsu klientu vajadzībām, kā arī iepirkt un piedāvāt vislabāko un plašāko Ziemassvētku dāvanu izvēli. Tātad padarīt Ziemassvētkus vēl gaišākus un priecīgākus!

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Haiduk @ 2015.12.24 13:32

Lai uztaisa statistiku par cik vairāk šis kantoris izspiež naudu no patērētājiem kā citi internetveikali. NEIESAKU.

#2 smaragds @ 2015.12.30 12:46

Lauku Seetaa arii 220.lv bija izprinteejushi nosaukumu uz parastaam A4 lapaam, kas izskatiijaas vnk drausmiigi leeti.