Datuve :: SkyTran piedāvā “lidojošus taksometrus”

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 80

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 80

Datuve.lv video
Top.LV

SkyTran piedāvā “lidojošus taksometrus”

Ievietoja: Xan @ 2015.10.28 19:49  

Pirmais tāds ceļos Telavivā esošā “Israel Aerospace Industries” uzņēmuma teritorijā. Sākumā būs pielikta tikai viena kabīne. Ja projekts izdosies un gūs atsaucību, to plānots paplašināt ne tikai Izraēlā, bet arī citās valstīs.

attēla_nosaukums

Sākotnēji tika ziņots, ka kabīnē varēs sēdēt 4 cilvēki un tā ceļos ar 100 km/h, tomēr tagad projektā jau notikušas izmaiņas. Mašīnas būs ar 2 vietām un brauks ar 70 km/h, kaut arī “tās varot sasniegt daudz lielāku ātrumu”.

Paredzēts, ka šīs mašīnas būs metro alternatīva daudzās pilsētās, jo tās ir lētākas un dabai draudzīgākas. Pretēji ilgi rokamajiem un dārgajiem metro, šīs sliedes esot ātri uzstādīt un relatīvi lētākas. 1 km sliežu uzstādīšana maksās tikai 8 miljonus dolāru (metro tas var sasniegt pat 1 miljardu) un viena mašīnīte maksās 25 – 35 tūkstošus dolāru. Tos esot arī daudz vieglāk un lētāk uzturēt.

attēla_nosaukums

Šādi pilnīgi izvairīsies no cilvēku radītiem nelaimes gadījumiem uz ielām (pretēji tehniskām kļūmēm) un atvieglos visu satiksmi. Pieturas maršrutā neatradīsies uz galvenajām sliedēm, kas nozīmē, ka cilvēki, kuri vēlēsies izkāpt, tiks novirzīti kur citur un netraucēs pārējiem turpināt ceļu. Neviens “negulēs” pie sarkanās gaismas un nenogriezīs ceļu.

attēla_nosaukums

Sākumā solīja, ka tās prezentēs jau oktobra beigās. Tās sagaidot un neredzot jauno transportu, nācās atkal meklēt informāciju – projekts atlikts uz nākošo gadu. Īsti netiek minēts iemesls projekta demo versijas atlikšanai, vienīgi tiek doti dati, ka kabīne būs mazāka un lēnāka. Cerams, ka uzcels drīz, jo šādā ātrumā samazinot funkcijas, ap 2020. gadu projekts sastāvēs no viena Izraēlas virves dejotāja.

Saistītie raksti