Datuve :: Rīgas iedzīvotāji aktīvi izmanto aplikāciju "Waze"

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 127

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 127

Datuve.lv video
Top.LV

Rīgas iedzīvotāji aktīvi izmanto aplikāciju "Waze"

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.11 10:07  



Kā izrādās, Rīgas autovadītāji ieņem otro vietu pasaulē pēc aplikācijas „Waze” lietotāju skaita. Mūs apsteiguši ir vien parīzieši. Noderīgās aplikācijas līdzdibinātājs Uri Levina atklāja, ka kopumā Latvijā tā ir tikusi lejuplādēta pusmiljons reižu. Tas nozīmē, ka ceturtā daļa valsts iedzīvotāju var to brīvi izmantot savām ikdienas vajadzībām.

Ar šīs aplikācijas palīdzību ir iespējams izvēlēties ātrākos maršrutus, degvielas uzpildes stacijas ar visizdevīgākajām cenām, iegūt informāciju par ceļu stāvokli, negadījumiem, sastrēgumiem un citām aktuālām lietām.
"Waze" izveides pirmsākumos tai esot bijuši panākumi tikai Izraēlā. Pirms četriem gadiem kompānijai esot bijis niecīgs lietotāju skaita pieaugums, bet tad tas esot lēnītēm sācis pieaugt vairākās Eiropas pilsētās, tostarp arī Rīgā. Pēc Levina domām, tas izskaidrojams ar uzlabotu algoritmu, kura dēļ bija iespējams ātrāk izveidot ceļu kartes.

Kā Rīga iekļuva aplikācijas izmantotāju līderu sarakstā? Inženieris apsvēra domu, ka informācija par „Waze” pakalpojumu varēja izplatīties mutvārdu ceļā. Viņaprāt, Rīga nav īpaši liela pilsēta, tādēļ iespējams šāds izplatības scenārijs, un, piedevām, šāda tendence ir tikusi novērota arī citās valstīs.

Vēl viens faktors, kas spēlē lielu lomu – šajai aplikācijai Latvijā neesot bijuši nopietni konkurenti. Uzstājoties savā prezentācijā "TechHub Riga", viņš dalījās viedoklī arī par veiksmīga biznesa uzsākšanu. Piemēram, jauni un veiksmīgi uzņēmumi nereti liek konkurentiem atkāpties un pamest biznesu. Līdzīgi notika arī ar „Waze”, jo tas aizsteidzās visiem citiem navigācijas produktiem pa priekšu, kļūstot par pārliecinošu līderi savā jomā.

Aplikācija „Waze” ir guvusi milzīgus panākumus pasaules līmenī. Kopumā tā var lepoties ar 40 miljonu lietotāju lielu pulciņu, kas to padara par veiksmīgāko satiksmes plānošanas aplikāciju pasaulē. Kas attiecas uz šīs navigācijas aplikācijas nākotnes vīzijām, „Waze” turpinās saviem klientiem piedāvāt arvien jaunas funkcijas un iespējas.

Saistītie raksti