Datuve :: Triatel veicis pusi no plānotās uzņēmuma tīkla modernizācijas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 79

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 79

Datuve.lv video
Top.LV

Triatel veicis pusi no plānotās uzņēmuma tīkla modernizācijas

Ievietoja: Antra_F @ 2012.10.31 21:26  

Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs Triatel veicis pusi no vērienīgākās uzņēmuma tīkla modernizācijas pēdējo gadu laikā.

Līdz šim projekta ietvaros, uzlabojot tīklu ar jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģiju – EVDO Rev B2, uzņēmums visvairāk bāzes stacijas modernizējis Vidzemē, tai seko Zemgale, Latgale un Kurzeme.

„Iecerētie darbi rit pēc plāna, un jau nākamā gada sākumā plānojam pilnībā pabeigt modernizācijas darbus, tādējādi nodrošinot daudz ātrāku un stabilāku bezvadu datu pārraidi 98% Latvijas teritorijas,” uzsver Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa. „Tas būs lielākais šāda veida tīkls valstī.”

Viņš uzsvēra, ka internets ir tiktāl iesakņojies cilvēku ikdienā, ka daudziem tas kļuvis par neatņemamu darba, izklaides vai komunikācijas sastāvdaļu.
„Internets ir kļuvis par tieši tādu pašu valstij nozīmīgu infrastruktūras sastāvdaļu kā ceļi. Kaut arī Latviju uzskata par vienu no vadošajām valstīm datu pārraides ziņā – tā ir pasaules ātrākā interneta valstu sarakstā, tomēr jāuzsver, ka kvalitatīva un ātra datu pārraide līdz šim bijusi vien lielāko Latvijas pilsētu iedzīvotāju privilēģija. Ir skaidrs, ka pat lielākie kabeļtelekomunikāciju uzņēmumi vēl tuvākos gadus nespēs nodrošināt ar optisko internetu visus valsts iedzīvotājus. Tehnoloģija atmaksājas vien blīvi apdzīvotās teritorijās, kā rezultātā tehnoloģiskā plaisa starp lielajām pilsētām un attālākiem lauku reģioniem kļuva aizvien lielāka. Turklāt, ņemot vērā emigrācijas apjomus valstī, visticamāk lielo kabeļoperatoru interese par lauku reģioniem tikai mazināsies. Tādējādi lauku apvidi nostādīti nevienlīdzīgos konkurences apstākļos, kas, likumsakarīgi, kavē reģionu ekonomisko attīstību. Tā rezultātā Triatel pieņēma stratēģiski nozīmīgu lēmumu veikt lielākās investīcijas uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē, pirmkārt, lai nodrošinātu datu pārraidi, kas kvalitātes un stabilitātes ziņā jau pielīdzināma lielpilsētu internetam, ar būtiski atšķirību, ka tā klientiem sniegs daudz lielāku brīvību, jo to nodrošina bezvadu tehnoloģija. Otrkārt, lai nostiprinātu uzņēmuma kā tirgus līdera pozīcijas interneta tirgū reģionos.”

Iepriekš ziņots, ka pagājušā gada beigās Triatel noslēdza līgumu ar vienu no pasaulē vadošajām telekomunikāciju tehnoloģiju kompānijām Huawei par tehnoloģiju iegādi, lai modernizētu uzņēmuma tīklu un kļūtu par modernāko CDMA datu pārraides tīklu pasaulē. Modernizāciju uzņēmums uzsāka šī gada marta beigās, un to plānots pabeigt līdz 2013. gada sākumam, nomainot visas tīkla bāzes stacijas Latvijas teritorijā. Triatel ir pirmais uzņēmums pasaulē, kas izmantos jaunākās CDMA datu pārraides tehnoloģijas – EVDO Rev B2 – tīkla modernizācijai.

Triatel marta beigās uzsāka uzņēmuma tīkla modernizācijas darbus, lai klientiem nodrošinātu vēl plašāku tīkla pārklājumu un desmit reizes ātrāku bezvadu datu pārraidi – interneta ātrums lejuplādei sasniegs 24,5 Mbit/s, esošo 3,1 Mbit/s vietā, un augšuplādei – 9 Mbit/s, šobrīd 1,8 Mbit/s. Kopējās projekta izmaksas sasniedz 4 miljoni ASV dolāru.

Saistītie raksti