Datuve :: News Corp. cer pārdot MySpace par vismaz 100 miljoniem ASV dolāru

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 93

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 93

Datuve.lv video
Top.LV

News Corp. cer pārdot MySpace par vismaz 100 miljoniem ASV dolāru

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.04.28 19:08  

Savulaik MySpace bija viens no populārākajiem sociālajiem tīkliem internetā, taču tam neizdevās attīstīties un uzplaukt aizvien "sociālākajā" vidē. Taču popularitāti ātri vien pirms vairākiem gadiem laupīja jaunpienācējs Facebook. 2005. gadā MySpace vietni par 580 miljoniem ASV iegādājās News Corp., taču kopš tā laika vietnes vērtība ir ievērojami mazinājusies.

Tiek ziņots, ka News Corp. vēlas pārdot MySpace un pieņem piedāvājumus, meklējot, kas piedāvās augstāko summu. News Corp. vēlas MySpace pārdot par vismaz 100 miljoniem ASV dolāru, kas ir par 480 miljoniem dolāru mazāk, nekā tika samaksāts pirms sešiem gadiem. Wall Street Journal ziņo, ka pirmie piedāvājumi tikšot saņemti jau šonedēļ.

Potenciālo MySpace pircēju starpā ir kāds Ķīnas interneta uzņēmums, taču iespēju iegādāties vietni apsverot arī tādi uzņēmumi kā Thomas H. Lee Partners, Redscout Ventures un Criterion Capital Partners. Criterion Capital Partners uzņēmumam pašlaik pieder daudz mazākais sociālais tīkls Bebo.

Nav zināms, cik slikti MySpace veicas finanšu ziņā, taču šogad atlaisti 500 vietnes darbinieki (puse no kopējā skaita) un News Corp. pieskaita MySpace finanšu segmentam, kas otrajā ceturksnī cieta 156 miljonu ASV dolāru lielus zaudējumus.

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 skiny @ 2011.04.29 16:28

Virsrakstā kļūda --> bla, bla [...] 100 miljoniem ASV dolāru

#2 ko? @ 2011.04.30 19:06

Kā viens uzņēmums var pavilkt kko tik nerentablu?