Datuve :: Policija aizsargā no surogātpasta

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 107

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 107

Datuve.lv video
Top.LV

Policija aizsargā no surogātpasta

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.04.01 10:58  

Kaspersky Lab eksperti uzskata, ka 2010. gada nogalē konstatētā surogātpasta apjomu ievērojamā samazināšanās pasaulē ir tieši saistīta ar tiesībsargājošo iestāžu veikumu surogātpasta izplatītāju notveršanā un surogātpasta robottīklu darbības apturēšanā.

Virkne 2010. gada otrajā pusē kiberpolicistu konsekventi veiktu pasākumu, piemēram, robottīklu Pushdo/Cutwail un Bredolab komandcentru slēgšana, kā arī pretdarbība farmaceitiskā surogātpasta izsūtīšanas partnerprogrammām, ir panākusi gandrīz divkāršu liekpasta samazinājumu, salīdzinot pasaules surogātpasta kopīgu apjomu 2010. gada augusta vidū un oktobra pēdējā nedēļā.

«Tiesībsargājošo iestāžu efektīvā darbība 2010. gadā ir izraisījusi ievērojamu surogātpasta apjoma samazinājumu, kas, protams, ir nozīmīgs sasniegums,» komentē Kaspersky Lab vecākā surogātpasta analītiķe Marija Namestņikova. «Tomēr nav tik vienkārši piespiest surogātpasta izplatītājus un robottīklu vadītājus pamest šo ienesīgo biznesu. Stabilam tiesiskajam pamatam jābūt ne vien dažās attīstītajās valstīs, bet visā pasaulē. Citādi kaitnieki viegli izvairās no atbildības un kompensē zaudējumus, pārvietojoties un pārceļot savus robottīklus no vienas valsts uz nākamo.»


Surogātpasta plūsmas apjoma pārmaiņas no 2010. gada augusta līdz 2011. gada janvārim

Kiberpolicijas darbība ietekmēja ne tikai nevēlamo paziņojumu daudzumu, bet arī masveida izplatīšanas valstu ģeogrāfiju. 2010. gada otrajā pusē bija vērojams izteikts no ASV teritorijas izsūtītā surogātpasta apjoma kritums, jo tur atradās liela daļa robottīklos Cutwail un Bredolab iekļauto datoru.

Surogātpasta plūsmas samazinājums novērots arī Āzijā. Izveidojušos jaudu trūkumu surogātpasta izplatītāji spēja daļēji kompensēt, aktivizējot savu darbību Dienvidamerikā un Eiropā.

Vairāk informācijas var atrast Kaspersky Lab ekspertu tīmekļa dienasgrāmatā: http://www.securelist.com/en/analysis/204792169/A_Short_Sharp_Shock_fo…

Saistītie raksti

Komentāri

#1 krona+ @ 2011.04.01 17:51

Man jau vislaik likās, ka kasperskī strādā gudri cilvēki. Šitāds secinājums droši vien grūtībās tapa!

#2 bofh WWW @ 2011.04.01 19:13

Tas viss ir konkrēta mārketinga caureja.
Nekāds spams nav samazinājies. Varētu beigt melot tie kropļi.

#3 ibio @ 2011.04.04 08:31

vai ta kashperska suuds veel naf sapuvis