Datuve :: Surogātpasts 2012. gada maijā: mēstuļu straume sāk izsīkt

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 117

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 117

Datuve.lv video
Top.LV

Surogātpasts 2012. gada maijā: mēstuļu straume sāk izsīkt

Ievietoja: Antra_F @ 2012.06.20 14:37  

Pēdējā pavasara mēnesī bija vērojama pozitīva surogātpasta apjoma samazināšanās tendence. Tā īpatsvars kopējā e-pasta datplūsmā saruka par 3,4% un sasniedza zemāko rādītāju kopš gada sākuma – 73,8%. Neraugoties uz to, lietotāji joprojām ir pakļauti ievērojamiem riskiem, kas saistīti ne vien ar bīstamiem kaitīgiem vēstuļu pielikumiem, bet arī citām krāpnieku viltībām.

Arvien biežāk sastopama lielapjoma sūtījumu izplatīšana, kuros tiek piedāvāta izdevīga sadarbība ar dažādu preču piegādātājiem no Ķīnas. Parasti šādi vēstījumi satur īsu tekstu, kas sola lielu peļņu no abstraktu plastmasas vai tekstila izstrādājumu pārdošanas. Maijā par vienu no šāda veida surogātpasta piemēriem kļuva vēstules no zeķu ražotāja. Šāds liekpasts ir uzskatāms par jauna veida krāpšanu, kas balstīta uz «Nigērijas vēstulēm»: ļaundari aktīvi izmanto investoru interesi par Ķīnas tirgu un orientējas uz uzņēmējiem, kas meklē kontaktus ar ražotājiem Ķīnā, lai saņemtu no lētticīgajiem biznesmeņiem naudu «par gaisu» un pazustu.

Pasaules surogātpasta plūsmu sadalījumā maijā Ķīna ir izstūmusi no saraksta līderpozīcijas Indiju, kas nonākusi otrajā vietā, tomēr interneta krievvalodīgajā segmentā Indija joprojām ir priekšgalā – no tās nāk piektā daļa (19%) visu mēstuļu, kas tiek sūtītas krieviski runājošajiem lietotājiem. Tai seko Vjetnama (10%) un Dienvidkoreja (5%). Savukārt Krievija atrodas piektajā vietā (3,5%), un Kazahstāna – septītajā (3%).

«Surogātpasta apjoma samazināšanos var izskaidrot ar sezonālu faktoru ietekmi, un tādā gadījumā zems mēstuļu daudzuma līmenis saglabāsies līdz augustam. Tomēr ir iespējams, ka novērotais samazinājums ir sistēmisks un drīzumā surogātpasta īpatsvars e-pasta datplūsmā nokritīsies zem 70% iezīmes,» komentē Kaspersky Lab vecākā surogātpasta analītiķe Marija Namestņikova. «Lai gan maijs neatbilda mūsu prognozēm par pasūtījuma surogātpasta samazināšanos, mēs joprojām uzskatām, ka, sākoties vasarai, tā daļa samazināsies. Vienlaikus palielināsies remonta un labiekārtošanas pakalpojumu un nekustamā īpašuma pārdošanas reklāmu īpatsvars.»

Ar visu pārskatu par surogātpastu 2012. gada maijā var iepazīties vietnē www.securelist.com.

Saistītie raksti