Datuve :: AMD pametušas vēl divas vadošās amatpersonas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 108

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 108

Datuve.lv video
Top.LV

AMD pametušas vēl divas vadošās amatpersonas

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.02.14 15:47  

2010. gada beigās AMD uzņēma apgriezienus – situācija grafisko risinājumu tirgū uzņēmumam bija labvēlīga, tika izveidoti pirmo Fusion CPU/GPU, turklāt uzņēmums gatavojās laist klajā jaudīgo Bulldozer CPU arhitektūru. Taču nelāgās situācijas mobilo ierīču (tajā skaitā planšetdatoru) sektorā dēļ no amata nācās atkāpties uzņēmuma izpilddirektoram Dērkam Maieram. Tagad viņam pievienojušās vēl divas AMD amatpersonas.

Roberts Rivets (attēlā) AMD uzņēmumā pildīja tehniskā direktora pienākumus. No 2000. gada līdz 2008. gadam viņš bija uzņēmuma finanšu direktors, taču tad viņa vietu ieņēma Tomass Seiferts, kas pēc Maiera aiziešanas sāka pildīt izpilddirektora pienākumus.



Otrs darbinieks, kas pametis uzņēmumu, ir Mārtijs Seiers - korporatīvās stratēģijas nodaļas viceprezidents. Seiera darbs galvenokārt bija saistīts ar serveru sektoru un procesoru tirdzniecību. Viņš uzņēmumam pievienojās 2002. gadā.

AMD apgalvo, ka abi darbinieki pametuši uzņēmumu, lai izmantotu citas darba iespējas. Uzņēmuma pārstāvis ziņo: „Riveta kungs šo gadu laikā uzņēmuma labā paveicis ārkārtīgi nozīmīgu darbu, taču tagad nolēmis pievērsties citām iespējām. Viņš vēl neilgu laiku pildīs savus pienākumus, tā nodrošinot pēc iespējas nemanāmāku amatpersonu maiņu. Seiers, gluži tāpat kā Rivets, pamet AMD, lai izmantotu jaunas iespējas.”

Seiers, gluži kā izpilddirektors Maiers, visticamāk, bija spiests pamest uzņēmumu. Viņa vadībā pasliktinājās serveru pārdošanas apjomi. Riveta gadījumā situācija nav tik skaidra – iespējams, viņš nebija apmierināts, ka viņam netika piedāvāts izpilddirektora amats, taču tikpat labi viņu varēja "palūgt" pamest uzņēmumu.

Pēc šādiem jaunumiem jāsāk domāt, kā tie ietekmēs AMD nākotni. Vai tiešām jauni darbinieki ir tieši tas, kas uzņēmumam pašlaik vajadzīgs?

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 TrakaisKursis-neielogojies @ 2011.02.14 16:49

Mierīgi varēs šansēt nākamos 2-3 gadus. Plāns procesoru tirgū ir sastādīts, iepirkumi ar ražotājiem ir sarunāti, inženieri zina savus turpmākos uzdevumus, un zin, ka Ontario ir Atomu sasitis vienos vārtos. Grūtāk ir ar stacionāro datoru un serveru segmentu - bet zinot AMD, pat ja nāks ārā produkts, kas būs vājāks par Intel analogu, tad tas tāpat mīs uz papēžiem Intelam.  Un jaunie menedžeri, iespējams, naskāk arī saslēgs līgumus ar ražotājiem. Veiksmes!

#2 Taka @ 2011.02.14 23:27

AMD nekur nepazudīs, citādi nebūs kam ASV Antimonopolu Komitejas priekšā Intel konkurentus tēlot...

#3 gerbtuve @ 2011.02.14 23:29

AMD vienmēr vilksies Intelim pakaļā...

#4 Andrejsli WWW @ 2011.02.15 20:22

gerbtuve rakstīja:

AMD vienmēr vilksies Intelim pakaļā...

Vienīgie, kas Intel lien vienā vietā, ir viņa fani..