Datuve :: Jaunais tirdzniecības centrs „Galleria Riga” izvēlas energoefektīvas ēku vadības sistēmas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 94

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 94

Datuve.lv video
Top.LV

Jaunais tirdzniecības centrs „Galleria Riga” izvēlas energoefektīvas ēku vadības sistēmas

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.10.21 13:51  

Šo piektdien, 22.oktobrī, tiks atklāts viens no nedaudzajiem vērienīgajiem būvniecības jomas projektiem šajos gados - jaunais tirdzniecības centrs „Galleria Riga”, kura attīstītāji apliecina savu ilgtermiņa pieeju, izvēloties tādas inženiertehniskās sistēmas, kas nodrošina efektīvu energoresursu patēriņu un paredz iespējas turpmākai tā optimizēšanai.

Tirdzniecības centra „Galleria Riga” inteliģentās tehnoloģijas integrētas pārvaldības sistēmā, nodrošinot vienotu, efektīvu vadību un pārraudzību visām klimata sistēmām - ventilācijai, gaisa kondicionēšanas sistēmai, apkurei un apgaismojuma, lai pie jebkuriem laika apstākļiem uzturētu tirdzniecības centrā vēlamo temperatūru un gaisa mitrumu.

Izvēlētie pasaulē pazīstamā ražotāja „Honeywell” ēku automātikas uzskaites, vadības un uzraudzības risinājumi palīdz ekonomēt energoresursu patēriņu, saskaņojot sistēmas savā starpā un optimāli pielāgojot klimata iekārtu darbību tirdzniecības centra darbības specifikai – katrai diennakts stundai iespējams uzstādīt atbilstošu darbības režīmu. Tā, piemēram, nakts laikā sistēmas darbojas pasīvā režīmā, savukārt klientu pieplūduma laikā tā tiek aktivizēta. Tiek ņemti vērā arī ārējie laika apstākļi – telpu temperatūra automātiski tiek koriģēta atbilstoši ārējai temperatūrai.

Jāpiebilst, ka šis ir pirmais objekts Latvijā, kurā uzstādītas „Honeywell” sistēmas, kas atbalsta dažādu iekārtu savietojamību – klientam tiek nodrošinātas iespējas papildināt savas tehnoloģijas ar dažādu ražotāju iekārtām un tas nav atkarīgs no viena piegādātāja.

Pēdējā laikā tirdzniecības uzņēmumiem ļoti aktualizējies drošības jautājums, tāpēc liela uzmanība pievērsta arī kvalitatīvām drošības aprīkojumam – „Bosch” videonovērošanas, apsardzes signalizācijas un piekļuves kontroles sistēmām, kas ļauj neuzkrītoši novērot kārtību tirdzniecības centrā un, kamerām fiksējot kādas neparastas darbības, nekavējoties rīkoties.

Tirdzniecības centra vājstrāvu tīklu, drošības sistēmu un ēku vadības sistēmu projektēšanu un izbūvi veica „Lattelecom” grupas inženiertehnisko sistēmu būvniecības uzņēmums SIA „Citrus Solutions”, kas izpelnījies no pasūtītāja atzinīgus vārdus par operatīvo darbu komplicētā projekta īstenošanā.

„Tirdzniecības centra būvniecības procesā apzinājāmies, ka vēlamies iet līdzi laikam - mūsu prioritātes ir klientu drošība un komforts, inovācijas, kā arī ekonomija, tāpēc izvēlamies uzticamus piegādātājus un vienlaikus nodrošināmies pret papildus izdevumiem objekta ekspluatācijas laikā. „Citrus Solutions” pievienojās objekta būvniecībai pēdējā posmā un četru mēnešu laikā spēja demonstrēt patiešām operatīvu sniegumu. Paredzam, ka izvēlētās iekārtas ļaus arī turpmāk pilnveidot ēkas funkcionalitāti un optimizēt energoresursu patēriņu, kas šobrīd ir būtiski ikvienam uzņēmumam,” uzskata tirdzniecības centra pārstāvis, SIA „Patollo” direktors Sandis Vētra.

Saistītie raksti