Datuve :: Mediji apzināti nemin «Inbox.lv» halles nosaukumu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 92

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 92

Datuve.lv video
Top.LV

Mediji apzināti nemin «Inbox.lv» halles nosaukumu

Ievietoja: daunte @ 2010.04.30 07:24  

Nacionālais e-dienests «Inbox.lv» vērš uzmanību uz to, ka Latvijas mediji konsekventi nemin «Inbox.lv» ledus halles pilno nosaukumu. Atširībā no citām ledus hallēm, «Inbox.lv» halle ierasti tiek dēvēta par Piņķu ledus halli. «Inbox.lv» pieļauj, ka šāda žurnālistu rīcība skaidrojama ar mediju savstarpējas konkurenci un vienlaicīgi arī bijību pret «Inbox.lv».

SIA «Inbokss» valdes loceklis Andris Griķis atgādina, ka nacionālais e-dienests «Inbox.lv» līgumu par piecu gadu reklāmas sadarbību ar ledus halli noslēdza 2008. gada martā. Līgums paredz gan «Inbox.lv» vārda iekļaušanu ledus halles nosaukumā, gan citas reklāmas iespējas, tai skaitā vides reklāmas uz halles jumta.

«Žurnālisti konsekventi cenšas izvairīties no halles tagadējā nosaukuma pieminēšanas, aizstājot to ar tādiem apzīmējumiem kā Piņķu vai kādreizējā «Siemens» ledus halle,» norāda Andris Griķis. «Pat tad, ja sportisti un sacensību organizētāji savās intervijās un paziņojumos lieto «Inbox.lv» ledus halles pareizo nosaukumu, žurnālisti tik un tā to pārveido, lai izvairītos no «Inbox.lv» vārda pieminēšanas.»

Andris Griķis ir novērojis, ka atšķirībā no «Inbox.lv» ledus halles, piemēram «Volvo» un citas ledus halles medijos vienmēr parādās ar pilno nosaukumu. Tāpat bija arī tad, kad halle iepriekš saucās «Siemens» vārdā, jo tad mediji lietotaja pilno nosaukumu.

Šādu žurnālistu un mediju rīcību Andris Griķis skaidro ar mediju savstarpējo konkurenci, to dēvējot arī kā bijību pret «Inbox.lv». «Līdz ar pārmaiņām ekonomikā, izmaiņas ir skāruša arī interneta reklāmas tirgu, taču atšķirībā no daudzām reklāmas jomām, interneta reklāmas tirgus nevis stagnē vai sarūk, bet gan piedzīvo kvantitatīvu un kvalitatīvu attīstību. Īpaši strauji šobrīd attīstās lielie interneta mediji, jo ar to palīdzību iespējams uzrunāt arvien pieaugošu auditoriju,» skaidro Andris Griķis.

«Mediju reklāmas nodaļu klienti vēlas redzēt pēc iespējas lielāku reklāmas komunikācijas sasaisti ar pārdošanas rezultātiem, un to visefektīvāk nodrošina interneta reklāmas iespējas. Tāpat interneta reklāmas rezultāti klientam ir viegli un pārskatāmi analizējami un arī nomērāmi,» interneta reklāmas priekšrocības uzskaita Andris Griķis.



Andris Griķis ir pārliecināts, ka tāpat kā attīstītajās Eiropas valstīs, interneta reklāmas tirgus daļa jau drīzumā arī Latvijā pārsniegs līdzšinējā tirgus līdera - TV reklāmas tirgus daļu.

Andris Griķis uzskata, ka šāda apzināta halles nosaukuma ignorēšana var ietekmēt sponsoru piesaisti ne tikai šai, bet arī citām Latvijas ledus hallēm un sporta būvēm un tas, savukārt, var sadārdzināt sporta notikumu izmaksas Latvijā, jo daļu no halles izmaksām sedz tieši reklāmas ienākumi, un tas dod iespēju samazināt cenas to piedāvātajiem pakalpojumiem.

«Es nevaru pat iedomāties, ka attīstītajās Eiropas valstīs, kā arī ASV un Kanādā mediji varētu neminēt pareizu halles nosaukumu, to dažādi interpretējot. Gan mediji, gan arī žurnālisti tur cenšas būt vienādi atbildīgi par spēlēs noteikumu ievērošanu reklāmas biznesā,» uzskata Andris Griķis.

Neskatoties uz regulāro nosaukuma ignorēšanu Latvijas medijos, līdzšinējo sadarbību ar ledus halli «Inbox.lv» vērtē pozitīvi. «Ledus halle atrodas blakus Rīgas - Jūrmalas šosejai, tādēļ tās izgaismoto nosaukumu ikdienas pamana tūkstošiem autobraucēju. Tā ir ļoti efektīva vides reklāma, kas popularizē portālu. Šāda inciatīva arī norāda uz «Inbox.lv» briedumu un ilgtermiņa plāniem,» stāsta Andris Griķis.

Andris Griķis atgādina, ka sadarbība ar «Inbox.lv» ledus halli nav vienīgā ar sportu saistītā reklāmas aktivitāte, jo «Inbox.lv» bija 2008.gada Pekinas Olimpisko spēļu televīzijas translācijas sponsors. Tāpat Andris Griķis atgādina, ka 2009.gada aptaujā par mīlētāko Latvijas brendu, «Inbox.lv» ieguva trešo vietu, atpaliekot tikai no «Nokia» un «Google».

Par Nacionālo e-dienestu «Inbox.lv»
SIA «Inbokss» interneta portāls www.inbox.lv izveidots 1998.gadā. Šobrīd ar vairāk nekā pieciem miljoniem reģistrētu lietotāju tas ir lielākais interneta portāls Latvijā, kas piedāvā dažādus bezmaksas pakalpojumus. Apmeklētības ziņā pēc «TNS Latvia» un «Gemius» pētījumu datiem portāls ieņem pirmās vietas Latvijas interneta vietņu topā, unikālo lietotāju skaitam pārsniedzot 700 tūkstošus nedēļā un 800 tūkstošus mēnesī.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 root @ 2010.04.30 14:04

Un labi vien ir! Laikam ne man vienīgajam ir riebums pret inbox.lv kā tādu.

#2 MGA @ 2010.04.30 14:33

#1 Kādā ziņā? Lietoju inbox vairākus gadus un patīk gan epasta ārums (ir vairākas epasta adreses, kas automātiski pēc kārtas čekojas outlookā), gan fotoalbumu ievietošanas iespēja. Ļoti reti gadās kāds maintenance, kad pasts nav pieejams, tas arī viss. Nekādus trūkumus nesaskatu. OK, reizi pa dienām trijām paskastītē uz visām epasta adresēm vienlaikus iekrīt kāda viena inbox reklāma, bet to izdzēšana pat desmit sekundes neprasa (no outlook express).

#3 rumis @ 2010.04.30 14:38

Slēptā reklāma.

Patiesībā jau latviski šo nosaukumu neizrunāt.

#4 root @ 2010.04.30 14:39

Tur tā reklāma ir līdz vēmienam. + sen ir zināms tas ka inbox.lv mēdz vēstules nenonākt līdz galam. Tur pat kaķim ir skaidrs ka šiem prioritārais ir tikai nauda.
Supports (ir bijis ka vajag) galīgi nekāds. Un tas ir tikai mans viedoklis šo lietojot ekstrēmos gadījumos.

#5 kaqp @ 2010.04.30 14:41

#4 AdBlock + Spamfilter. Kādu support tev vēl vajag ? Ja taisnas rokas un viss ir čikiniekā.

#6 Janka1 @ 2010.04.30 15:23

Vienkārši slikts nosaukums tam inbox, uzņēmuma nosaukumam jābūt vēlams ar augšupejošu nobeigumu nevis ar x.

#7 majs @ 2010.04.30 15:28

Nu nez, man ar' tas inbox galīgi nepatīk... Tapēc lietoju gmail.
#2
"Ļoti reti gadās kāds maintenance, kad pasts nav pieejams," - gmail.com - nekad (vismaz man)
"OK, reizi pa dienām trijām paskastītē uz visām epasta adresēm vienlaikus iekrīt kāda viena inbox reklāma" - gmail.com - nekad (vismaz man)

#8 ruukjis @ 2010.04.30 15:38

=>#4
Tiesa, nevarētu gan teikt, ka viņi tur izceļas ar īpašu laipnību, bet par supportu, kā tādu, neko sliktu nevaru teikt. Vienmēr ar manām problēmām ir tikuši galā ļoti operatīvi.

#9 root @ 2010.04.30 16:08

#5, vienreiz nācās paņemt no šiem inbox +. Jau otrajā dienā šis ateicās strādāt.

#10 xx @ 2010.04.30 16:16

Žēlabaini pinkšķi.
Mūs visi abižo vai vai pasaule negodīga.
lol.

#11 ^*^ @ 2010.04.30 16:48

Lietoju Inbox.lv jau kādus 15 gadus. Nav bijušas nekādas problēmas.
Spamu nesaņemu, jo pie izslēgta Inbox.lv spamfiltra, visu filtrēšanu esmu uzticējis Outlook Express. Varētu jau šeit publicēt filtrējamo vārdu sarakstu, taču baidos, ka tikšu momentā izbanots par nepiedienīgu vārdu lietošanu...

#12 root @ 2010.04.30 16:49

Tu tak nelamāsies bet gan tikai iepostosi filtra saturu :)

#13 ^*^ @ 2010.04.30 17:17

Mēģināju ievietot šeit savu filtra saturu, bet saņēmu šādu tekstu:
Piedod, bet tavs komentārs izskatās pēc spama un netiks pievienots!

#15 JO @ 2010.04.30 17:39

Labi ka halli nesauc par ...

Paraudāsim kopā :D

#16 JO @ 2010.04.30 17:41

Problēma nav uzņēmumā - ļoti labi un profesionāli cilvēki strādā - bet problēma ir viņu Vadība. Kamēr viņi būs - stagnēs tāpat tālāk.

#17 MGA @ 2010.04.30 17:54

#7 Visu cieņu gmail, tas tiešām ir pluss no viņu puses, ka nav reklāmas, vienīgais mazliet vairāk jānoņemas, lai nokonfigurētu outlookā emailu.

#6 Kas tas par murgojumu?

#18 johaidī @ 2010.04.30 20:31

sviesc kaut kāds... un man arī inbox nosaukums nepatīk. un viņu pasta servisa ergonomiskums arī

#19 MGA @ 2010.04.30 20:43

#18 Tam es piekrītu, ka halles nosaukumā ietverot vienalga kādu interneta vietni, tas izklausītos ļoti dīvaini.

#20 jurro @ 2010.04.30 21:04

Kopš nomainīās halles nosaukums no Siemens uz Inbox - pretīgums pārņem , ceļā uz Jūrmalu lasot šo nosaukumu.
Inbox sen zināms, kā spama izplatītāji, arī attieksme nekāda.
Tiesa, man tur ir pastkaste, tikai - gadījumiem, kad jānorāda mails kādā apšaubāmā saitā.

#21 MGA @ 2010.04.30 21:54

#20 Un kaut kāds Siemens bija labāks? :) Abi vienā maisā bāžami, bet nu jā, inbox.lv kā interneta vietnes nosaukums un ledus halle jokaini skan kopā, vienalga vai tas ir inbox.lv vai datuve.lv vai vēl kas cits.

Un kādu attieksmi tu gribi no epasta servera internetā? Piereģistrējies un lieto, ko vēl, lai tev kafiju no rīta uz mājām piegādā, vai? Un par spamu runājot, tu par paskastīti nemaksā, nu tad paciet reizi trijās dienās vienu reklāmas epastu no inboxa. Ja tev spams nāk katru dienu, tad, piedod, nevajag līst apšaubāmos saitos un savu epastu dāļāt pa labi un kreisi.

#22 inbox atstojs @ 2010.05.01 00:37

sie tirgo e pastus visiem kam nav slinkums pirkt..

#23 ENIMNA @ 2010.05.01 09:30

inbox.lv īpašnieks ir diezgan aprobežots pāķis tāpēc arī neviens viņa nosaukumu saistībā ar hokeju negrib pieminēt. Tas ka viņam izdevās savākt tādu lietotāju skaitu ir tīra haļava dēļ laicīga starta un nosaukuma

#24 jurro @ 2010.05.01 09:44

#21: MIGA:
1. Siemens ir plaši pazīstama un cienījama firma, atšķirībā no kaut kāda Inbox.
2. Attieksme ? Ja manis norādītie trūkumi netiek nekavējoties novērsti, vai vismaz dažu stundu (vajadzētu gan minūšu) laikā sniegta pieklājīga atbilde uz jebkuru ar šo lapu saistītu jautājumu - tā ir atklāta necieņas izrādīšana.
3. Runa ir tieši par Inbox paša izvietoto/piesūtīto reklāmu. Es neesmu prasījis, lai man ko reklamē - tātad šāda uzmākšanās varētu tik ņemta par pamatu tiesas procesam par tīšu spama (kas arī ir jebkura uzbāzīga reklāma) izplatīšanu.
4. Tas, ka esi Inbox darbonis, ir skaidrs, bet tomēr nevajag jau pārspīlēt ar savas firmas slavināšanu.
5. Gmailam arī neko nemaksāju, bet ne tikai neredzu nevienu viņu veidotu reklāmu, pat tos nedaudzos spamus, kuri tur tomēr pienāk, viņi paši atfiltrē.
Jā, inboxam laikam var uzlikt filtrus - bet priekš kā tai kantorī ir admini, ja nevar sakārtot savu saimniecību ? Manā darbavietā (ar savu mailserveri, protams), kur ap 300 datoru,  labi ja 2 - 3 spami gadā atnāk līdz klientiem - viss tiek nofiltrēts jau serverī.
(Nu jā, darba mailu izmantoju nopietnām lietām, speciāli spamam man ir Inbox , kur ieeju pāris reizes gadā iztīrīt visu, nelasot :D ).

#25 bļaģi @ 2010.05.01 12:23

IT portāls šis ir???

#26 artlan @ 2010.05.01 13:37

#24
<3. Runa ir tieši par Inbox paša izvietoto/piesūtīto reklāmu. Es neesmu prasījis, lai man ko reklamē - tātad šāda uzmākšanās varētu tik ņemta par pamatu tiesas procesam par tīšu spama (kas arī ir jebkura uzbāzīga reklāma) izplatīšanu.>

Cik atceros, regjistreejoties ir jaapiekriit, ka sanjems regulaari reklaamas epastus, taa kaa ljurinaat kautko par to, ka neesi prasiijis, ir mulkjiigi.

#27 Biba WWW @ 2010.05.01 15:47

inbox un gmails - plebejiem.

#28 kaskdfasd @ 2010.05.01 21:19

Problēma ir vienkārša kā miets - ir pagrūti izrunāt "inboks punkts el vē ledus halle". Manuprāt, būtu pieticis, ka viņi to halli nosauktu par "Inbox ledus halle", nevis "Inbox.lv ledus halle". Izrunāšana būtu stipri vieglāka, bet visiem tāpat būtu skaidrs, par kādu inbox iet runa.
Agrāk lietoja "siemens" vārdu, jo tas ir viens un viegli izrunājams.

#29 komenators1 @ 2010.05.02 01:12

iekšā kastē punkts elvē ledus halle

#30 babi @ 2010.05.02 10:34

jā gmail un inbox likt vienā plauktiņā spēj tikai cāļsmadzenes kā biba

#31 Loks @ 2010.05.02 18:25

Kas viņiem ir ar to nacionālais e-dienests?? Izklausās ļoti debīli :)

#32 nu @ 2010.05.02 19:52

#31 Tava nemācēšana lietot vārdus locījumos arī izklausās debīli :)

#33 nercaada @ 2010.05.02 20:37

Pareizi dara, ka nemin. Viņi pat pilno šifrēšanu sesijai nevar nodrošināt nemaz nerunājot par sponsorēto spamu paskastītē no inboxa.

#34 Raicha @ 2010.05.03 15:19

Smiekli nāk lasot šeit komentus par VIENKĀRŠU e-pasta vietni. :D tāda sajūta, ka cilvēkiem nav citu problēmu kā cepties par kkādu inbox.lv uzrakstu ceļa malā vai 2 spamiem nedēļā vai ar kārtējiem galīšu mērījumiem inbox vs gmail. ejiet strādājiet!!!

#35 inbox hater @ 2010.05.03 20:53

Raicha rakstīja:

ejiet strādājiet!!!

pats ej savā smirdboxā.....

#36 ddd2 @ 2010.05.05 09:02

paši vainīgi, nav ko ledus halli apsaukāt ar kautkāda crap e-pasta webadreses nosaukumu!
ko ta sāks vēl saukt par kite-kat ledushalli ... tā tad ir halles tēla graušana!

#37 zinu @ 2010.05.05 11:29

Inbox sūta spamu noteiktai mērķauditorijai(katrai mērķauditorijai ir notekta cena), ja tu reģistrejot savu e-pastu norādi vecumu 1gads, tad spamu saņemsi vārbūt  reizi mēnesī no inbox, bet pats iesaku 'dziļi' izmantot gmail, nevajag lietot spam filtrus un adblock.

#38 Bruno @ 2010.05.07 07:02

^*^ rakstīja:

Mēģināju ievietot šeit savu filtra saturu, bet saņēmu šādu tekstu:
Piedod, bet tavs komentārs izskatās pēc spama un netiks pievienots!

Linku var pievienot ar atstarpi, kaut kā šādi

http ://en.wikipedia.org/wiki/Spam_in_blogs

#39 podinjsh tavā galvā @ 2010.05.07 22:30

Biba rakstīja:

inbox un gmails - plebejiem.

To jau mēs zinām, ka lieto mail.ru... aa un operu... kā jau īsti urI...... :P