Datuve :: Quo vadis, Nvidia mobilais segment?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 70

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 70

Datuve.lv video
Top.LV

Quo vadis, Nvidia mobilais segment?

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.10.25 15:26  

Ilgu laiku Intel bija dominējošā kompānija integrēto videokaršu lauciņā – viņu radītais akselerators bija atrodams teju ikkatrā klēpjdatorā. Taču laiki ir mainījušies un gan AMD, gan Nvidia ienākuši šajā lauciņā. Nvidia pārstāvis Niks Stams (Nick Stam) uzskata, ka kompānijas jaunā 9400M videokarte varētu „sagrābt” apmēram 30% no integrēto videokaršu tirgus.

Laptop Magazine publicētā intervija ar N.Stamu atklāj Nvidia grafisko procesoru nākotni un potenciālu. Kā Nvidia, tā arī Apple tic, ka 9400M piedāvā apmēram piecas reizes labāku veiktspēju par Intel X4500HD, tajā pat laikā nodrošinot klēpjdatora darbību piecu stundu garumā (bez uzlādes).

Apple ir lielākais 9400M videokartes izmantotājs, taču Strams atzīst, ka ir vēl pieci klēpjdatoru ražotāji, kas plāno izmantot tieši 9400M grafisko procesoru, tādējādi varētu tikt sasniegta jau minētā 30% robeža.


Kompānijas pārstāvis atklāj, ka Nvidia strādā pie „upscaling” tehnoloģijas, līdzīgas kā Blu-Ray atskaņotājiem. Daudzi noteikti atzīs, ka YouTube un līdzīgo portālu video kvalitāte nav laba, un tieši šo problēmu ar Nvidia izstrādājamo tehnoloģiju varēs labot. Kompānija sadarbojas ar 7-8 kompānijām, lai šo tehnoloģiju attīstītu.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 chiekurs @ 2008.10.25 16:17

"YouTube un līdzīgo portālu video kvalitāte nav laba"

eem vai tad tas nav principā atkarīgs no kompresēšanas metodes, kura paņem pārveido lielu skaistu video mazākā un ne tik skaistā? Var jau uztaisīt portālu ar HD video, bet cik daudziem nets to vilktu.

#2 AigarsIevins @ 2008.10.25 16:35

Tieši tāpēc jau arī ir upscaling - lai ar esošo datu plūsmu iegūtu labākas kvalitātes attēlu.

#4 chiekurs @ 2008.10.25 21:07

nope, vēl nesaprotu, bet izklausās interesanti, jāiet uz google un jāpaplašina zināšanas

#5 Krotow @ 2008.10.26 00:16

Gameriem, kas šķielē uz laptopiem ar šo videočipu, cerībā trenkāt uz tā jaunākās spēles ar lielām prasībām attiecībā uz videokarti. Pievērsiet uzmanību mazai niansītei laptopa specifikācijā: "dedicated video RAM". T.i. atsevišķa atmiņa videokartei, kas nav saistīta ar sistēmas kopējo atmiņu.

It kā sīkums: "... a man datorā jau ir 4 GB RAM, ar to nepietiks?" Pietiks gan, taču spēlīte vīīīīīīīīīīīlksies un ra-a-a-a-au-st-īs-i-es. Un viss dēļ tā, ka procesors un videokarte vienlaicīgi centīsies izmantot to pašu sistēmas atmiņu. Izdalītās video atmiņas gadījumā tie abi viens otram netraucē, pie kam videokartēm sava atmiņa parasti ir ātrāka par sistēmas atmiņu un tas arī nāk plusā. Tiesa, maksās tāds laptops jau 50+ Ls dārgāk... skaistums prasa upurus ;)